Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PUTIN OZBILJNO SHVATIO AMERIČKU PRIJETNJU: ZAPANJUJUĆIH 40 MILIJUNA RUSA ĆE SUDJELOVATI U VJEŽBI ‘HITNE EVAKUACIJE’

PUTIN OZBILJNO SHVATIO AMERIČKU PRIJETNJU: ZAPANJUJUĆIH 40 MILIJUNA RUSA ĆE SUDJELOVATI U VJEŽBI ‘HITNE EVAKUACIJE’

rusija-vjezbaVježba se odvija par dana nakon što je američki Globalna elita i dalje gura rat protiv Rusije! State Department priprijetio terorističkim napadima u ruskim gradovima

Zapanjujućih 40 milijuna Rusa sa svih razina vlasti sudjelovat će u vježbama civilne obrane “hitne evakuacije” koje počinju danas 4. listopada.

“Savezne agencije, čelnici regija, lokalne vlasti i drugih organizacije će sudjelovati u masovnoj vježbi, koji traje od 4-7. listopada. Simulacija će uključivati 200.000 profesionalnih jedinica za spašavanje, i 50.000 komada opreme”, prenosi Interfax.

“Spasilačke ekipe za abnormalne hitne slučajeve” će izvesti ratnu vježbu “evakuacije” za vrijeme nacionalne krize, navodi se u izvješću.

Prema Oleg Manuilovu, direktoru Odjela za rusku civilnu zaštitu, vježba će biti test kako će stanovništvo odgovoriti na “pojaveu katastrofe” u “hitnim” situacijama.

Vježba će se održati usred podizanje napetosti između SAD-a i Rusije.

Kao što smo izvijestili prošli tjedan, Moskva je odgovorila na uvjerenje glasnogovornika američkog State Departmenta John Kirbya da bi ruski gradovi mogli pretrpjeti terorističke napade, ako Vladimir Putin nastavi svoju vojnu kampanju u Siriji, uzimajući to kao uvjetnu prijetnju.

“Ekstremističke skupine će i dalje iskoristiti vakuum u Siriji da bi proširili svoje operacije, koje bi mogle uključivati ​i ​napade protiv ruskih interesa, možda čak i ruskih gradova“.

“Rusija će nastaviti slati vojnike kući u pogrebnim vrećama, te će i dalje gubiti resurse, možda čak i zrakoplove”, rekao je Kirby novinarima u srijedu na tiskovnoj konferenciji, dodajući da će, ako se rat u Siriji nastavi i dalje “sve više ruskih životi će biti izgubljeno, sve više ruskih zrakoplova će biti oboreno.”

Ruski glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Marija Zakharova je odgovorila sugerirajući da je Kirbyjeva najava zvučala “više kao da je ‘dobio naredbu”, a ne diplomatski komentar”.

Prošli mjesec, predsjednik Združenog stožera Joseph Dunford rekao je američkom Senatu da ako bi se proglasila zona neletenja Sirijom i to Rusija neće poštivati, Sjedinjene Države će tada morati ići u rat s Rusijom.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , ,