Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » KAOS U SIRIJI: Rusija slučajno ubila 30 američka, izraelska, britanska časnika koji su pomagali ISIS-u

KAOS U SIRIJI: Rusija slučajno ubila 30 američka, izraelska, britanska časnika koji su pomagali ISIS-u

rusija-avionStrani vojni časnici koji su ubijeni u militantnom dijelu grada Aleppa bi mogli biti pravi razlog za skori kraj diplomatske suradnje između SAD-a i Rusije

Kao dio trajne ofenzive protiv militanata u sektorima grada Aleppo, ruski ratni brodovi su pogodili centar za vojne operacije u blizini grada, ubivši 30 izraelskih, američkih, saudijskih, i britanskih časnika koji su, navodno, nudili pomoć i obavještajne podatke ISIS-ovim teroristima u Siriji.

Napad je došao nakon neuspjelog primirja u zaraćenoj zemlji, nakon što je primirje prekršeno više puta od strane militantnih skupine koje podupire SAD i Izrael.

Novinska agencija Ruski Sputnik izvijestila je o ovom incidentu navodeći izvor sa bojnog polja u gradu Aleppu i druga izvješća koja su potvrdila napad.

Prema izvorima, ruski ratni brodovi su ispalili tri projektila tipa “Caliber” na prostorije gdje su se održavale operacije, gdje su se okupljali vojni oficiri, u regiji Dar Ezza zapadnog Aleppa.

Fars novinska agencija je izvijestila da je sirijska vojska, s ruskom podrškom, stvorila veliki napredak u Aleppu u borbi pritiv ISIS-a i militantnih skupina.

Jesu li strani oficiri pomagali ISIS-u, nakon svega? To je potvrđeno iz raznih izvješća, uključujući i same militanate, da su strane vlade trenirale, opskrbljivale i upravljale radikalnim “opozicijskim” skupinama u Siriji s krajnjim ciljem rušenja Assadove vlade.

U nedavnom intervjuu njemačkom novinaru je zapovjednik al-Nusre potvrdio te tvrdnje. On je tvrdio da je al-Nusra “buntovna” grupa koja je povezana sa Al-Kaidom i ISIS-om, neposredno uz potporu SAD-a i da su dobili tenkove i drugo teško naoružanje iz SAD-a i Saudijske Arabije preko Libije i Turske. On je također rekao da zapovjednike ISIS-a vodi zapadna obavještajna služba.

Zapovjednik al-Nusre je također izjavio da su strani službenici i stručnjaci iz SAD-a, Izraela i Turske bili u Aleppu i davali militantnim skupinama, uključujući ISIS-u, podršku i obavještajne informacije.

Jesu li ti isti “stručnjaci” bili na meti ruskog napada? S obzirom da su američki životi izgubljeni od strane ruku ruske vojske, zapadni mediji su odbili medijski objaviti ovu priču.

Iako korporativni mediji vole kriviti Rusiju kad god je to moguće, neuspjeh medija da objave smrti američkih vojnih časnika od strane ruskog raketnog udara snažno implicira da su SAD i drugi strani oficiri ubijeni u Aleppu radili nešto što američka vlada ne želi da bude javno.

Ruski napad može također biti tajni odgovor na nedavni američki napada na sirijsku vojsku prije manje od dva tjedna kada su “slučajno” ubili 62 i ranili više od 100 sirijskih vojnika.

ISIS je napao nakon toga u roku od 7 minuta od napada, što znači da je teroristička skupina znala o napadu unaprijed. Ovaj “slučaj” u konačnici je oživio tvrdnje da SAD prikriva podršku ISIS-u i tako potvrđuje svoju dvoličnost.

Napetosti je dodatno eskalirala nakon bombardiranja konvoja UN-a koji je vozio pomoć u pobunjenički teritoriju u Aleppu, a z akojeg je SAD vrlo brzo bacila krivnju na Rusiju, unatoč većem broju dokaza da je bombardiranje bilo djelo američkog drona Hellfire.

Sada, američko-ruski diplomatski odnosi oko Sirije su u rasulu i SAD očekuje da će ih jednom zauvijek završiti u narednim danima.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,