Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » KAOS U SIRIJI: Rusija slu─Źajno ubila 30 ameri─Źka, izraelska, britanska ─Źasnika koji su pomagali ISIS-u

KAOS U SIRIJI: Rusija slu─Źajno ubila 30 ameri─Źka, izraelska, britanska ─Źasnika koji su pomagali ISIS-u

rusija-avionStrani vojni ─Źasnici koji su ubijeni u militantnom dijelu grada Aleppa bi mogli biti pravi razlog za skori kraj diplomatske suradnje izme─Ĺu SAD-a i Rusije

Kao dio trajne ofenzive protiv militanata u sektorima grada Aleppo, ruski ratni brodovi su pogodili centar za vojne operacije u blizini grada, ubiv┼íi 30 izraelskih, ameri─Źkih, saudijskih, i britanskih ─Źasnika koji su, navodno, nudili pomo─ç i obavje┼ítajne podatke ISIS-ovim teroristima u Siriji.

Napad je došao nakon neuspjelog primirja u zaraćenoj zemlji, nakon što je primirje prekršeno više puta od strane militantnih skupine koje podupire SAD i Izrael.

Novinska agencija Ruski Sputnik izvijestila je o ovom incidentu navodeći izvor sa bojnog polja u gradu Aleppu i druga izvješća koja su potvrdila napad.

Prema izvorima, ruski ratni brodovi su ispalili tri projektila tipa “Caliber” na prostorije gdje su se odr┼żavale operacije, gdje su se okupljali vojni oficiri, u regiji Dar Ezza zapadnog Aleppa.

Fars novinska agencija je izvijestila da je sirijska vojska, s ruskom podrškom, stvorila veliki napredak u Aleppu u borbi pritiv ISIS-a i militantnih skupina.

Jesu li strani oficiri pomagali ISIS-u, nakon svega? To je potvr─Ĺeno iz raznih izvje┼í─ça, uklju─Źuju─çi i same militanate, da su strane vlade trenirale, opskrbljivale i upravljale radikalnim “opozicijskim” skupinama u Siriji s krajnjim ciljem ru┼íenja Assadove vlade.

U nedavnom intervjuu njema─Źkom novinaru je zapovjednik al-Nusre potvrdio te tvrdnje. On je tvrdio da je al-Nusra “buntovna” grupa koja je povezana sa Al-Kaidom i ISIS-om, neposredno uz potporu SAD-a i da su dobili tenkove i drugo te┼íko naoru┼żanje iz SAD-a i Saudijske Arabije preko Libije i Turske. On je tako─Ĺer rekao da zapovjednike ISIS-a vodi zapadna obavje┼ítajna slu┼żba.


Zapovjednik al-Nusre je tako─Ĺer izjavio da su strani slu┼żbenici i stru─Źnjaci iz SAD-a, Izraela i Turske bili u Aleppu i davali militantnim skupinama, uklju─Źuju─çi ISIS-u, podr┼íku i obavje┼ítajne informacije.

Jesu li ti isti “stru─Źnjaci” bili na meti ruskog napada? S obzirom da su ameri─Źki ┼żivoti izgubljeni od strane ruku ruske vojske, zapadni mediji su odbili medijski objaviti ovu pri─Źu.

Iako korporativni mediji vole kriviti Rusiju kad god je to mogu─çe, neuspjeh medija da objave smrti ameri─Źkih vojnih ─Źasnika od strane ruskog raketnog udara sna┼żno implicira da su SAD i drugi strani oficiri ubijeni u Aleppu radili ne┼íto ┼íto ameri─Źka vlada ne ┼żeli da bude javno.

Ruski napad mo┼że tako─Ĺer biti tajni odgovor na nedavni ameri─Źki napada na sirijsku vojsku prije manje od dva tjedna kada su “slu─Źajno” ubili 62 i ranili vi┼íe od 100 sirijskih vojnika.

ISIS je napao nakon toga u roku od 7 minuta od napada, ┼íto zna─Źi da je teroristi─Źka skupina znala o napadu unaprijed. Ovaj “slu─Źaj” u kona─Źnici je o┼żivio tvrdnje da SAD prikriva podr┼íku ISIS-u i tako potvr─Ĺuje svoju dvoli─Źnost.

Napetosti je dodatno eskalirala nakon bombardiranja konvoja UN-a koji je vozio pomo─ç u pobunjeni─Źki teritoriju u Aleppu, a z akojeg je SAD vrlo brzo bacila krivnju na Rusiju, unato─Ź ve─çem broju dokaza da je bombardiranje bilo djelo ameri─Źkog drona Hellfire.

Sada, ameri─Źko-ruski diplomatski odnosi oko Sirije su u rasulu i SAD o─Źekuje da ─çe ih jednom zauvijek zavr┼íiti u narednim danima.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,