Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » KOVAČ: ‘Hrvatska mora ispuniti sve svoje obveze, primit ćemo 1600 migranata’

KOVAČ: ‘Hrvatska mora ispuniti sve svoje obveze, primit ćemo 1600 migranata’

imigranti-kovacDa vlast u Hrvatkoj ne radi u interesu svojih građana iako se kune u “domoljublje” i nacionalne interese, pokazuje još jedan potez koji odbacuju većina zemalja Europske unije

“Rezultati referenduma u Mađarskoj pokazuju da tamo, kao i drugdje u istočnoj Europi, postoje drugačija razmišljanja o migrantskoj krizi, te je sad važno da na tom planu postignemo konsenzus u samoj Europskoj uniji”, rekao je u ponedjeljak ministar vanjskih poslova Miro Kovač, dodavši da će Hrvatska ispuniti svoje obaveze o preraspodjeli migranata.

Gotovo svi Mađari koji su u nedjelju izašli na referendum odbili su migrantske kvote EU-a, ali izlaznost je bila ispod potrebnih 50 posto kako bi rezultati bili valjani.

No svaki izašli birač koji je izašao na referendum je rekao “NE” migrantskim kvotama EU (98% za NE). Izlaznost je bila 45%, i bila je puno veća nego za referendum za ulazak u EU.

Hrvatska je preuzela obvezu prihvaćanja do 1600 migranata u sklopu sustava preraspodjele i to će ispuniti, a veća brojka koja se spominje u hrvatskim medijima je prenapuhana, izjavio je Kovač nakon svečanog otvorenja konferencije “Model European Union Zagreb 2016″ (MEUZ) koja se održava u Kući Europe.

Brojka od 1600 imigranata je sumnjivo mala, s obzirom da su u EU ušli milijuni imigranata ove i prošle godine.

Dok se Mađarska, Češka, Slovačka i Poljska, a tu je i Slovenija, ograđuju od vala ilegalnih imigranata, Hrvatska je potpuno otvorena prema njima, bez ikakvog demokratskog pristanka građana.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,