Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » PUTIN: GMO hrana je u Rusiji sada ILEGALNA!

PUTIN: GMO hrana je u Rusiji sada ILEGALNA!

gmo-putinRuski predsjednik Vladimir Putin je zabranio GMO hranu u Rusiji, a uvoz ili proizvodnja takve hrane u zemlji će biti ilegalna i smatrat će se kaznenim djelom

Slijedeći prošlogodišnju naredbu Vladimira Putina da se zaustavi proizvodnja sve GMO-hrane, Vijeće Federacije je konačno odobrilo zakon koji će uvelike kazniti nekoga tko bude uhvaćemn u proizvodnji ili uvozu takve hrane u Rusiju.

Građani koji prekrše novi zakon će morat platiti kaznu od 10.000 do 50.000 rubalja (155 $ – 770 $), a tvrtke će se kazniti novčanom kaznom mnogo oštrije između 100.000 i 500.000 rubalja (1.550 $ – $ 7700).

Organizacije koje trebaju genetski modificirane organizme za istraživanja mogu biti izuzete iz zabrane uvoza, ali oni će se oni morati registrirati kod državnih agencija kao GMO uvoznici.

Zabrana GMO-a je pripremljena i nacrt je napravljen već početkom 2014. godine od strane skupine donjeg doma parlamenta koje pordržava većina u parlamentarnoj partiji, Velika Rusija.

Neposredno prije toga, ruski premijer Dmitrij Medvedev je naredio da se osnuje nacionalni istraživački centar za istraživanje štetnosti genetski modificiranih organizama u cilju pružanja tijelima stručnih informacija i savjeta za buduće zakonodavstvo i izvršne radnje.

Država Duma donijela je prijedlog ove godine, unatoč nekim protestima iz znanstvene zajednice. Ruska akademija znanosti navodno je zatražila od parlamenta da se djelomično ukine zabranu proizvodnje genetski modificiranih organizama, uz uvjet da su GMO materijali registrirani i regulirani.

Prema službenim statistikama, udio GMO proizvoda u ruskom prehrambenoj industriji je pao je sa 12 posto na samo 0,01 posto u proteklih 10 godina, sa samo 57 registriranih prehrambenih proizvoda koji trenutno sadrže GMO.

Zakon koji propisuje obaveznu registraciju GMO proizvoda koji bi mogli doći u kontakt s okolinom će stupiti na snagu sredinom 2017. godine.

Bravo! Puna podrška Rusiji. Podijelite ovo sa dragim ljudima i širite svijest i istinu.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,