Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » PUTIN: GMO hrana je u Rusiji sada ILEGALNA!

PUTIN: GMO hrana je u Rusiji sada ILEGALNA!

gmo-putinRuski predsjednik Vladimir Putin je zabranio GMO hranu u Rusiji, a uvoz ili proizvodnja takve hrane u zemlji ─çe biti ilegalna i smatrat ─çe se kaznenim djelom

Slijede─çi pro┼ílogodi┼ínju naredbu Vladimira Putina da se zaustavi proizvodnja sve GMO-hrane, Vije─çe Federacije je kona─Źno odobrilo zakon koji ─çe uvelike kazniti nekoga tko bude uhva─çemn u proizvodnji ili uvozu takve hrane u Rusiju.

Gra─Ĺani koji prekr┼íe novi zakon ─çe morat platiti kaznu od 10.000 do 50.000 rubalja (155 $ – 770 $), a tvrtke ─çe se kazniti nov─Źanom kaznom mnogo o┼ítrije izme─Ĺu 100.000 i 500.000 rubalja (1.550 $ – $ 7700).

Organizacije koje trebaju genetski modificirane organizme za istra┼żivanja mogu biti izuzete iz zabrane uvoza, ali oni ─çe se oni morati registrirati kod dr┼żavnih agencija kao GMO uvoznici.

Zabrana GMO-a je pripremljena i nacrt je napravljen ve─ç po─Źetkom 2014. godine od strane skupine donjeg doma parlamenta koje pordr┼żava ve─çina u parlamentarnoj partiji, Velika Rusija.

Neposredno prije toga, ruski premijer Dmitrij Medvedev je naredio da se osnuje nacionalni istra┼żiva─Źki centar za istra┼żivanje ┼ítetnosti genetski modificiranih organizama u cilju pru┼żanja tijelima stru─Źnih informacija i savjeta za budu─çe zakonodavstvo i izvr┼íne radnje.

Dr┼żava Duma donijela je prijedlog ove godine, unato─Ź nekim protestima iz znanstvene zajednice. Ruska akademija znanosti navodno je zatra┼żila od parlamenta da se djelomi─Źno ukine zabranu proizvodnje genetski modificiranih organizama, uz uvjet da su GMO materijali registrirani i regulirani.

Prema slu┼żbenim statistikama, udio GMO proizvoda u ruskom prehrambenoj industriji je pao je sa 12 posto na samo 0,01 posto u proteklih 10 godina, sa samo 57 registriranih prehrambenih proizvoda koji trenutno sadr┼że GMO.

Zakon koji propisuje obaveznu registraciju GMO proizvoda koji bi mogli do─çi u kontakt s okolinom ─çe stupiti na snagu sredinom 2017. godine.

Bravo! Puna podrška Rusiji. Podijelite ovo sa dragim ljudima i širite svijest i istinu.
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,