Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NEUTRALNA ŠVEDSKA SE PRIPREMA ZA KAOS: 200 godina nisu ratovali, a sada uvode vojnu obvezu

NEUTRALNA ŠVEDSKA SE PRIPREMA ZA KAOS: 200 godina nisu ratovali, a sada uvode vojnu obvezu

svedska-vojskaNacionalna sigurnost je poljuljana nakon 200 godina mira u Švedskoj. Uvođenje obaveznog vojnog roka u neutralnoj kraljevini Švedskoj će sada biti zakonski obavezno

Švedska je u srijedu objavila da od 2018. ponovo uvodi obvezno služenje vojnog roka, osam godina nakon njegovog ukidanja.

Ta skandinavska zemlja, koja nije iskusila nikakav oružani sukob na svom teritoriju unazad dva stoljeća, novačenje je ukinula 2010., ocijenivši da to nije dobar način stvaranja moderne vojske.

“Nadam se da ćemo naći put prema postojanijem, funkcionalnijem i snažnijem načinu regrutiranja”, kazao je ministar obrane Peter Hultqvist.

Nova politika zahvatit će švedske mladiće rođene nakon 1999. Očekuje se da će u vojsku nakon 2018. svake godine biti pozvano oko 4000 mladića.

Ministar je objasnio da broj dobrovoljaca nije dovoljan da bi se održala zadovoljavajuća kvaliteta vojne spreme.

Tu odluku bi trebao usvojiti i parlament, a očekuje se da će lijeva vlada dobiti potporu oporbe desnog centra.

Zadnji put je Švedska bila u ratu sa Norveškom 1814. godine. Iako Švadska nije u NATO savezu, ovaj potez švedske vlade ukazuje na nešto veće što se valja iza brda.

Inače, kraljevina Švedska je europski rekorder po broju silovanja žena od strane imigranata.

Švedska, koja nije službeno bila u ratu u više od 200 godina, uskoro će biti povučema u Europski sukob, navodi se u internom vojnm dokumentu koji je poslan vojnicima i državnih službenicima prije vojnih manevara koji su se nedavno održali.

>> ŠEF VOJSKE ŠVEDSKE UPOZORAVA: 3. SVJETSKI RAT UNUTAR EUROPE ‘ZA NEKOLIKO GODINA’
 
(sputniknews.com)

Njemački novinar: CIA kontrolira tijek oružja ka teroristima
Bivši šef FBI-a na samrti otkrio: 'Chemtrails je zločin, zločin protiv čovječnosti, zločin protiv svih naroda iz svih dijelova svijeta. To mora biti zaustavljeno'

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,

reklama