Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ŠEF VOJSKE ŠVEDSKE UPOZORAVA: 3. SVJETSKI RAT UNUTAR EUROPE ‘ZA NEKOLIKO GODINA’

ŠEF VOJSKE ŠVEDSKE UPOZORAVA: 3. SVJETSKI RAT UNUTAR EUROPE ‘ZA NEKOLIKO GODINA’

svedska-zastava-1Zemlja nije službeno bila u ratu više od 200 godina

Švedska, koja nije službeno bila u ratu u više od 200 godina, uskoro će biti povučema u Europski sukob, navodi se u internom vojnm dokumentu koji je poslan vojnicima i državnih službenicima prije vojnih manevara koji će se održati slijedeći tjedan.

Navodeći situaciju u Švedskoj, nedavne odluke domaćih političara i globalnu nestabilnost, šef švedske vojske general Anders Brännström je rekao ljudima pod njegovim zapovjedništvom su mogu očekivati ​​da će se voditi rat u Europi protiv obučenih protivnika “u roku od nekoliko godina“.

Knjižica koju su bobili vojnici sadrži i njegovo važno upozorenje, a ona će također biti podijeljena državnim službenicma, političarima i gostima sljedeći tjedan na godišnjim manevrima i vojnim demonstracijama.

Raspravljajući o novom vojnom proračunu kojeg je donijela švedska vlada prošle godine za period 2016-2020, general Brännström je rekao: “Uvjet naše sposobnosti za obavljanje oružanih borbi protiv iskusnog protivnika bio je jasan, a to je u kontekstu cilja stvoranja crte bojišnice protiv vojnog napada i obrane Švedske”.

“Globalna situacija koju proživljavamo, koja je također pokazatelj strateškim odlukama koje donose političari, nas dovodi do zaključka da bi moglo biti u ratu u roku od nekoliko godina”.

Govoreći o primjedbama, švedski najprodavaniji tabloid Aftonbladet objavio je da je general Brännström rekao da je pogoršana sigurnosna slika u Europi glavni čimbenik koji stoji iza upozorenja, što ukazuje da bi vođenje vojne kampanje Islamska države u Europi i širenja nestabilnosti iz Ukrajine moglo dovesti do sukoba.

Senzacionalno, on je izjavio da je Treći svjetski rat upravo iza ugla.
 

 
(Novisvjetskiporedak.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,