Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Njemački novinar: CIA kontrolira tijek oružja ka teroristima

Njemački novinar: CIA kontrolira tijek oružja ka teroristima

cija-cicijaCIA koordinira isporuke oružja na granici Turske i Sirije, rekao je njemački novinar Jürgen Todenhöfer koji se bavi islamističkim terorističkim organizacijama

Prvi zapadni novinar koji je imao pristup nezvaničnoj prijestolnici Islamske države u Iraku, gradu Mosulu, nedavno je razgovarao sa zapovjednicima paravojne formacije Nusra fronta, poslije čega je zaključio da SAD znaju da oružje koje šalju pobunjenicima završava u rukama terorista.

“To je igra za koju svi znaju. Vrlo je jasno da Amerikanci znaju gdje završava njihovo oružje. CIA to koordinira, cijeli put kroz Tursku, do granice. To oružje potom preuzimaju terorističke skupine poput Al Kaide i Islamske države”, kaže Todenhöfer.

Prema njegovim riječima, to nije niti greška niti nesretan slučaj, iako mnogi tvrde da američko oružje pukom slučajnošću završava u rukama terorista.

“State Department je priopćio da ne naoružava teroriste, ali da možda netko od njihovih saveznika to radi. Možda, ali svi znaju da oni koriste saveznike i da omogućavaju saveznicima da rade … Nije bitno da li američke rakete dolaze od ovoga ili onoga, Amerikanci to znaju”, istaknuo je Todenhöfer.

Njemački novinar se pozvao i na dokumente Pentagona iz 2012. godine, u kojem se navodi namjera da se unište veze između šiitskih vlada u Iranu, Iraku, Libiji i Siriji.

“Na neki način, to mi je ponovio zapovjednik Nusra fronta.

Pentagon se želi riješiti Asada, uz pomoć pobunjenika. Abu el Ez mi je rekao da ima podršku Amerike, ne izravnu, ali da Amerika podržava one koji podržavaju njegovu grupu.

Rekao mi je da ne namjerava prepoznti primirje kao širi dogovor, kao i da priprema novu ofenzivu”, zaključio je Todenhöfer.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,