Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Njema─Źki novinar: CIA kontrolira tijek oru┼żja ka teroristima

Njema─Źki novinar: CIA kontrolira tijek oru┼żja ka teroristima

cija-cicijaCIA koordinira isporuke oru┼żja na granici Turske i Sirije, rekao je njema─Źki novinar J├╝rgen Todenh├Âfer koji se bavi islamisti─Źkim teroristi─Źkim organizacijama

Prvi zapadni novinar koji je imao pristup nezvani─Źnoj prijestolnici Islamske dr┼żave u Iraku, gradu Mosulu, nedavno je razgovarao sa zapovjednicima paravojne formacije Nusra fronta, poslije ─Źega je zaklju─Źio da SAD znaju da oru┼żje koje ┼íalju pobunjenicima zavr┼íava u rukama terorista.

“To je igra za koju svi znaju. Vrlo je jasno da Amerikanci znaju gdje zavr┼íava njihovo oru┼żje. CIA to koordinira, cijeli put kroz Tursku, do granice. To oru┼żje potom preuzimaju teroristi─Źke skupine poput Al Kaide i Islamske dr┼żave”, ka┼że Todenh├Âfer.

Prema njegovim rije─Źima, to nije niti gre┼íka niti nesretan slu─Źaj, iako mnogi tvrde da ameri─Źko oru┼żje pukom slu─Źajno┼í─çu zavr┼íava u rukama terorista.

“State Department je priop─çio da ne naoru┼żava teroriste, ali da mo┼żda netko od njihovih saveznika to radi. Mo┼żda, ali svi znaju da oni koriste saveznike i da omogu─çavaju saveznicima da rade … Nije bitno da li ameri─Źke rakete dolaze od ovoga ili onoga, Amerikanci to znaju”, istaknuo je Todenh├Âfer.

Njema─Źki novinar se pozvao i na dokumente Pentagona iz 2012. godine, u kojem se navodi namjera da se uni┼íte veze izme─Ĺu ┼íiitskih vlada u Iranu, Iraku, Libiji i Siriji.

“Na neki na─Źin, to mi je ponovio zapovjednik Nusra fronta.

Pentagon se ┼żeli rije┼íiti Asada, uz pomo─ç pobunjenika. Abu el Ez mi je rekao da ima podr┼íku Amerike, ne izravnu, ali da Amerika podr┼żava one koji podr┼żavaju njegovu grupu.

Rekao mi je da ne namjerava prepoznti primirje kao ┼íiri dogovor, kao i da priprema novu ofenzivu”, zaklju─Źio je Todenh├Âfer.
 
(sputniknews.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,