Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST » FBI NAPOKON OTKRIO PRAVU ISTINU: ‘Zraka smrti’ Nikole Tesle je stvarna, objavljeni dokumenti to dokazuju

FBI NAPOKON OTKRIO PRAVU ISTINU: ‘Zraka smrti’ Nikole Tesle je stvarna, objavljeni dokumenti to dokazuju

zrak-smrti-teslaAmerički Federalni istražni ured (FBI) objavio je tajne dokumente o Nikoli Tesli 73 godine nakon što je američka vlada zaplijenila puna dva kamiona njegovih stvari

Povjerljivi dokumenti (koje možete pogledati OVDJE) objavljeni su na temelju Zakona o slobodi informacija i potvrđuju osporavane navode da je FBI zaplijenio Teslinu imovinu, ali i otkrivaju da je vlada SAD zaista bila zainteresirana za njegov “zrak smrti” – oružje koje je Tesla navodno osmislio.

Dokumenti na koje se dugo čekalo potvrđuju i da je FBI planirao uhititi Teslinog člana obitelji, za kojeg su vjerovali da želi domoći neprocjenjivo vrijednih bilješki slavnog izumitelja.

U pitanju je Sava Kosanović, Teslin nećak, diplomat, kasnije i ministar unutarnjih poslova Kraljevine Jugoslavije.

Također, sve ove godine vjerovalo se da je Nikola Tesla umro u 85. godini života u svom apartmanu u hotelu Newyorker 7. siječnja 1943, ali novoobjavljeni dokumenti navode da je umro zapravo 8. siječnja.

Među papirima se mogu naći i detalji o tome kako je američka vlada pokupila svu Teslinu imovinu, zapečatila sve papire i donijela ih u skladište na Manhattanu.

U tadašnjem izvješću se iznosi zabrinutost da, pošto je Tesla naturalizirani građanin SAD, možda nemaju pravo na njegovu imovinu, ali smatraju da bi mogli zadržati materijale od bilo koje druge obavještajne agencije “na barem dva dana”.

Među objavljenim dokumentima je i pismo upućeno J. Edgar Hoover, prvom direktoru FBI, u kojem se ističe značaj članka u kom Tesla govori o “zraku smrti” i njegovom potencijalnom “ključnom značaju” za buduća ratovanja.

Preporuča se da Tesla “konstantno bude pod prismotrom”, kako bi se on zaštitio od “stranih neprijatelja” koji bi mogli biti zainteresirani za “tajnu o tako neprocjenjivom instrumentu”.

Drugi dokumenti pokazuju da je nećak (Kosanović), kojeg Tesla “nije volio”, pokušao doći do tih važnih dokumenata i nacrta. FBI je strahovao da će on proslijediti “informacije neprijateljima”.


Među dokumentacijom koja je klasificirana kao obavještajna, navodi se i opis situacije nakon Tesline smrti, kada je Kosanović sa suradnicima uzimao stvari iz Teslinog sefa, a tu je i prijedlog agenta FBI da se Kosanović optuži za provalu i uhiti.
“Rečeno nam je da bi trebalo osigurati materijal koji je navodno uzeo Kosanović, jer je, ukoliko je to zaista velika tajna, od velike važnosti da ne dospije u novine, gdje bi neprijatelji mogli imati uvid u materijal”, navodi se.

Memorandum u dokumentima FBI datiran je na 9 siječnja 1943. i u njemu stoji da je Tesla izvodio mnoge eksperimente vezane za bežično prenošenje struje, poznato kao “zrak smrti”.

Teslin štićenik George Francis Fitzgerald izjavio je u razgovoru s jednim američkim državnim dužnosnikom, da mu je izumitelj samo mjesec dana prije svoje smrti rekao da je te eksperimente usavršio. Fitzgerald je također govorio o nekakvom revolucionarnom dizajnu torpeda.

Ranije se mislilo da “zrak smrti” ne postoji, a FBI je tvrdio da nitko od njihovih agenata nije istraživao Tesline dokumente, niti imao u posjedu ijedan od njih.

Inače, među dokumentacijom koju su obavještajci prikupljali o Tesli nalaze se i bizarne stvari – tu je i jedno pismo iz pedesetih godina, gdje se govori o njegovim izumima, kao i mašini koja je napravljena po njegovim nacrtima 1950. godine i kojom se održavala “interplanetarna komunikacija” i “komunikacija sa svemirskim brodovima”.

“Svemirci su posjetili Tesline inženjere više puta i rekli su nam da je on sa Venere, da je donesen na ovaj planet 1856. godine kao beba i da je ostavljen kod gospodina i gospođe Tesle u dalekoj planinskoj regiji koja se danas zove Jugoslavija”, piše u tom pismu.
 

 
(sputniknews.com)

Filed under: Featured, TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , ,