Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PUTIN RADI ČISTKU AMERIČKIH NEVLADINIH ORGANIZACIJA U RUSIJI: Istjerao “neprofitni” Internacionalni Republikanski Institut John McCaina

PUTIN RADI ČISTKU AMERIČKIH NEVLADINIH ORGANIZACIJA U RUSIJI: Istjerao “neprofitni” Internacionalni Republikanski Institut John McCaina

mccain-putinNAKON PROTJERIVANJA SOROSEVOG “OTVORENOG DRUŠTVA” IZ RUSIJE, NA RED JE DOŠAO I MCCAINOV INSTITUT. STATE DEPARTMENT IZRAZIO “DUBOKU ZABRINUTOST”, SVJESTAN DA MU PUTIN DODATNO VEŽE RUKE

Državni tužitelj Rusije proglasio je za nepoželjne na teritoriji RF dvije inozemne nevladine organizacije, od kojih je jedna – “International Republican Institute” na čijem čelu je poznati američki senator-rusofob John McCain.

U obrazloženju je naveo da djelovanje tog “instituta” predstavlja “prijetnju osnovama ustavnog poretka Ruske Federacije i sigurnosti države”.

S istim obrazloženjem je vrata Rusije zalupio i Fondu za investiranje u medije (Media Development Investment Fund, Inc.).

Ruski tužitelj je svoje odluke proslijedio Ministastvu pravde RF – da ove dvije strane NVO unese u registar stranih organizacija kojima se zabranjuje djelovanje u Rusiji.

S njima se broj takvih popeo na – sedam.

McCainov fond za svoj cilj proglašava “pružanje pomoći (državama) u gradnji demokracije”, a tijesno surađuje sa State Departmanom i drugim fondovima koji se bave financiranjem proameričkih političkih snaga u svijetu.

U Rusiji djeluje od 1992. organizirao je cijeli niz “treninga” za poslanike Državne dume i ruskih regionalnih parlamenata.

Media Development Investment Fund, Inc je novac za svoje projekte i aktivnosti dobivao od fondova i pojedinaca iz Njemačke, Nizozemske, Norveške, Švedske, Švicarske i SAD. Poed ostalog: i od Georgea Sorosa.

Ruski tužitelj je prethodno nepoželjnim proglasio i ove strane NVO: The National Endowment for Democracy), Open Society Foundation (Fond Sorosa), Američko-ruski fond za ekonomski i pravni razvoj (US Russia Foundation for economic advancement and the rule of law) i Nacionalni demokratski Institut za Međunarodne odnose (National Democratic Institute for International Affairs).

Washington je na potpuno očekivan način reagirao na protjerivanje McCainove organizacije iz Rusije jer mu to dodatno sužava mogućnosti.

State departman je objavio da je “duboko zabrinut” zbog odluke o izbacivanju iz RF dviju stranih NVO.

Njegov glasnogovornik John Kirby je izjavio: “Zabrninuti smo jer te dvije strukture po cijelom svijetu doprinose otvorenosti, povećanju odgovornosti vlasti za ono što radi i slobodi medija. A i drugih principa koje Rusija treba podržavati, a ne gušiti”.

John McCain je otvoreno izjavio da surađuje sa ISIS-om, te postoje fotografije na internetu na kojima pije kavu sa zapovjednicima ISIS-a. Za George Sorosa svi znate, tako da gornju izjavu John Kirbyja možemo proglasiti besmislenom.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,