Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » PUTIN RADI ─îISTKU AMERI─îKIH NEVLADINIH ORGANIZACIJA U RUSIJI: Istjerao “neprofitni” Internacionalni Republikanski Institut John McCaina

PUTIN RADI ─îISTKU AMERI─îKIH NEVLADINIH ORGANIZACIJA U RUSIJI: Istjerao “neprofitni” Internacionalni Republikanski Institut John McCaina

mccain-putinNAKON PROTJERIVANJA SOROSEVOG “OTVORENOG DRU┼áTVA” IZ RUSIJE, NA RED JE DO┼áAO I MCCAINOV INSTITUT. STATE DEPARTMENT IZRAZIO “DUBOKU ZABRINUTOST”, SVJESTAN DA MU PUTIN DODATNO VE┼ŻE RUKE

Dr┼żavni tu┼żitelj Rusije proglasio je za nepo┼żeljne na teritoriji RF dvije inozemne nevladine organizacije, od kojih je jedna – “International Republican Institute” na ─Źijem ─Źelu je poznati ameri─Źki senator-rusofob John McCain.

U obrazlo┼żenju je naveo da djelovanje tog “instituta” predstavlja “prijetnju osnovama ustavnog poretka Ruske Federacije i sigurnosti dr┼żave”.

S istim obrazlo┼żenjem je vrata Rusije zalupio i Fondu za investiranje u medije (Media Development Investment Fund, Inc.).

Ruski tu┼żitelj je svoje odluke proslijedio Ministastvu pravde RF – da ove dvije strane NVO unese u registar stranih organizacija kojima se zabranjuje djelovanje u Rusiji.

S njima se broj takvih popeo na – sedam.

McCainov fond za svoj cilj progla┼íava “pru┼żanje pomo─çi (dr┼żavama) u gradnji demokracije”, a tijesno sura─Ĺuje sa State Departmanom i drugim fondovima koji se bave financiranjem proameri─Źkih politi─Źkih snaga u svijetu.


U Rusiji djeluje od 1992. organizirao je cijeli niz “treninga” za poslanike Dr┼żavne dume i ruskih regionalnih parlamenata.

Media Development Investment Fund, Inc je novac za svoje projekte i aktivnosti dobivao od fondova i pojedinaca iz Njema─Źke, Nizozemske, Norve┼íke, ┼ávedske, ┼ávicarske i SAD. Poed ostalog: i od Georgea Sorosa.

Ruski tu┼żitelj je prethodno nepo┼żeljnim proglasio i ove strane NVO: The National Endowment for Democracy), Open Society Foundation (Fond Sorosa), Ameri─Źko-ruski fond za ekonomski i pravni razvoj (US Russia Foundation for economic advancement and the rule of law) i Nacionalni demokratski Institut za Me─Ĺunarodne odnose (National Democratic Institute for International Affairs).

Washington je na potpuno o─Źekivan na─Źin reagirao na protjerivanje McCainove organizacije iz Rusije jer mu to dodatno su┼żava mogu─çnosti.

State departman je objavio da je “duboko zabrinut” zbog odluke o izbacivanju iz RF dviju stranih NVO.

Njegov glasnogovornik John Kirby je izjavio: “Zabrninuti smo jer te dvije strukture po cijelom svijetu doprinose otvorenosti, pove─çanju odgovornosti vlasti za ono ┼íto radi i slobodi medija. A i drugih principa koje Rusija treba podr┼żavati, a ne gu┼íiti”.

John McCain je otvoreno izjavio da sura─Ĺuje sa ISIS-om, te postoje fotografije na internetu na kojima pije kavu sa zapovjednicima ISIS-a. Za George Sorosa svi znate, tako da gornju izjavu John Kirbyja mo┼żemo proglasiti besmislenom.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,