Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » GEOINŽENJERING ILI SLUČAJNOST: Pola Amerike gori, druga polovica tone! (VIDEO)

GEOINŽENJERING ILI SLUČAJNOST: Pola Amerike gori, druga polovica tone! (VIDEO)

amerika-poplave-pouzarŠumski požar potpomognut vjetrom uništio je više od sto kuća na sjeveru Kalifornije i izazvao evakuaciju nekoliko tisuća ljudi, a gašenje je otežano zbog suše i visokih temperatura zraka, a na jugu nezapamćene poplave

Prema najnovijim informacijama, sumnja se da je požar podmetnut. I dok u jednom dijelu Amerike sve gori, uzrokovano umjetnom sušom, u drugom dijelu je izvanredno stanje u 2 zemlje zbog nenormalnih poplava.

Glasnogovornik kalifornijske Uprave za šume i zaštitu od požara Danijel Berlanti je izjavio da je požar u mjestu Lower Lake oko 130 kilometara sjeverno od San Francisca, uništio šumu na površini od gotovo 13 četvornih kilometara, prenijela je agencija AP.

Zasad nitko nije ozlijeđen u tom požaru, ističu lokalne vlasti.

Vatra je u subotu prešla lokalni auto-put i zahvatila Lower Lake, gradić sa 1.200 stanovnika, koji se i dalje oporavlja od velikog požara koji ga je zahvatio prije gotovo godinu dana.

U tom gradiću su već izgorjeli lokalna pošta, vinarija i nekoliko drugih lokala, navode lokalni mediji.

S druge strane, stravične poplave koje su su pogodile Louisianu i Mississippi odnijele su najmanje sedam života.

Spašeno je 20.000 ljudi, a 10.000 se nalazi i dalje u skloništu. U tim zemljama proglašeno je izvanredno stanje, ameđu građanima vlada panika.

Poplave koje su pogodile američku državu Louisianu su toliko ozbiljne da se mogu vidjeti i mrtvački kovčezi kako plutaju jer je voda poplavila i poduzeća za pogrebne usluge.

U snažnom nevremenu život je izgubilo sedam ljudi, a više od 20.000 je spašeno. Oko 11.000 ljudi je napustilo domove i trenutno boravi u prihvatilištima, dok je njih 2.000 našlo privremeno sklonište u jednom velikom filmskom kompleksu.

Na internetu su se pojavile i fotografije sanduka.

- Nikada nismo vidjeli ništa slično. Ovo je gore od uragana Katrina – rekla je Ana Johnson iz ove američke države.

Pogledajte video:
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(tanjug)

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , ,