Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » NA RUBU PAMETI? Angela Merkel: Terorizam nije došao s imigrantima

NA RUBU PAMETI? Angela Merkel: Terorizam nije došao s imigrantima

merkel-imigrantiNjemačka kancelarka Angela Merkel ne želi mijenjati politiku islamizacije Njemačke i odbacila je povezanost dolaska imigranata u Njemačku s opasnošću od terorističkih napada, prenose njemački mediji

“Fenomen islamističkog terorizma i Islamske države nije fenomen koji je stigao sa imigrantima, nego smo s njim bili suočili prije”, rekla je kancelarka i predsjednica Kršćansko-demokratske unije (CDU) u srijedu navečer na predizbornom skupu u Neustrelitzu u saveznoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommern gdje se 4. rujna održavaju lokalni izbori.

Merkel je naglasila kako “postoje slučajevi” u kojima se izbjeglice pokušalo vrbovati za islamistički terorizam, ali da je to tek rubni fenomen.

U srpnju su u Njemačkoj izvedena dva teroristička napada u kojima su počinitelji bili izbjeglice iz Sirije i Afganistana.

Merkel je obranila i novi sigurnosni koncept savezne vlade koja je na reagirala na pojačanu opasnost od terorizma najavama o dodatnom zapošljavanju policajaca i jačim nadzorom “crnih zona” interneta u kojima se obavljaju ilegalne djelatnosti poput prodaje oružja.

Desno-populistička stranka Alternativa za Njemačku (AfD), koja se žestoko protivi politici Merkel prema izbjeglicama, optužuje kancelarku da je puštanjem izbjeglica u zemlju povećala opasnost od terorističkih napada.

Prema posljednjim ispitivanjima javnog mnijenja, AfD u Mecklenburg-Vorpommernu, kao i u ostalim pokrajinama koje su se nekad nalazile u sastavu Istočne Njemačke, uživa veliku popularnost te se s 19 posto nalazi tek nekoliko postotaka iza CDU-a koji trenutno uživa podršku 23 posto glasača.

U saveznoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommer nalazi se i izborna jedinica Angele Merkel.

Nedavno smo izvjestili da zbog povećanog priliva agresivnih muslimana sa Bliskog Istoka u Njemačku, da autohtoni kršćani Nijemci i njihove obitelji masovno iseljavaju iz Njemačke prema Rusiji i Mađarskoj.
 
(index.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,