Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » NA RUBU PAMETI? Angela Merkel: Terorizam nije do┼íao s imigrantima

NA RUBU PAMETI? Angela Merkel: Terorizam nije došao s imigrantima

merkel-imigrantiNjema─Źka kancelarka Angela Merkel ne ┼żeli mijenjati politiku islamizacije Njema─Źke i odbacila je povezanost dolaska imigranata u Njema─Źku s opasno┼í─çu od teroristi─Źkih napada, prenose njema─Źki mediji

“Fenomen islamisti─Źkog terorizma i Islamske dr┼żave nije fenomen koji je stigao sa imigrantima, nego smo s njim bili suo─Źili prije”, rekla je kancelarka i predsjednica Kr┼í─çansko-demokratske unije (CDU) u srijedu nave─Źer na predizbornom skupu u Neustrelitzu u saveznoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommern gdje se 4. rujna odr┼żavaju lokalni izbori.

Merkel je naglasila kako “postoje slu─Źajevi” u kojima se izbjeglice poku┼íalo vrbovati za islamisti─Źki terorizam, ali da je to tek rubni fenomen.

U srpnju su u Njema─Źkoj izvedena dva teroristi─Źka napada u kojima su po─Źinitelji bili izbjeglice iz Sirije i Afganistana.

Merkel je obranila i novi sigurnosni koncept savezne vlade koja je na reagirala na poja─Źanu opasnost od terorizma najavama o dodatnom zapo┼íljavanju policajaca i ja─Źim nadzorom “crnih zona” interneta u kojima se obavljaju ilegalne djelatnosti poput prodaje oru┼żja.

Desno-populisti─Źka stranka Alternativa za Njema─Źku (AfD), koja se ┼żestoko protivi politici Merkel prema izbjeglicama, optu┼żuje kancelarku da je pu┼ítanjem izbjeglica u zemlju pove─çala opasnost od teroristi─Źkih napada.

Prema posljednjim ispitivanjima javnog mnijenja, AfD u Mecklenburg-Vorpommernu, kao i u ostalim pokrajinama koje su se nekad nalazile u sastavu Isto─Źne Njema─Źke, u┼żiva veliku popularnost te se s 19 posto nalazi tek nekoliko postotaka iza CDU-a koji trenutno u┼żiva podr┼íku 23 posto glasa─Źa.

U saveznoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommer nalazi se i izborna jedinica Angele Merkel.

Nedavno smo izvjestili da zbog pove─çanog priliva agresivnih muslimana sa Bliskog Istoka u Njema─Źku, da autohtoni kr┼í─çani Nijemci i njihove obitelji masovno iseljavaju iz Njema─Źke prema Rusiji i Ma─Ĺarskoj.
 
(index.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , ,