Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DONALD TRUMP PONOVO ŠOKIRAO ISTINOM: Suša u Kaliforniji je vladina zavjera uzrokovana manipulacijom klime (VIDEO)

DONALD TRUMP PONOVO ŠOKIRAO ISTINOM: Suša u Kaliforniji je vladina zavjera uzrokovana manipulacijom klime (VIDEO)

trump-kalifornijaDonald Trump izjavio je kalifornijskim biračima u petak da je suša u Kaliforniji zapravo vladina zavjera koja je provedena s ciljem da ih riješi vode

Vjerojatni republikanski predsjednik i kandidat rekao je na skupu u gradu Freno u Kaliforniji, da nema suše u Kaliforniji, i optužio državni vrh da potajno uzima vodu kalifornijskim poljoprivrednicima, skrećući ciklonu sa Pacifika prema Aljaski”

“Mi ćemo riješiti Vaš problem vode. Imate problem vode koja je toliko lud. To je tako smiješno da oni uzimaju vodu i puštaju je prema moru”, rekao je Trump na skupu koji je privukao tisuće.

Komentari su uslijedili dan nakon što je Trump objavio plan energetske politike koja se velikim dijelom oslanja na širenje američkog istraživanja potrošnje fosilnih goriva i smanjenje ekoloških propisa.

Oko tisuću Trumpovih protivnika je demonstriralo ispred kongresnog centra u San Diegu. Policija je priopćila da je bilo desetak uhićenih radi prskanja vode i bacanje praznih plastičnih boca na policiju.

U Fresnu, Trump je rekao da je proveo 30 minuta s više od 50 poljoprivrednika prije nego što je započeo skup, koji su se žalili o svojim borbama sa sušom.

“Oni ne razumiju – nitko ne razumije”, rekao je, izjavljujući u jednom trenutku: “Nema suše. Oni okreću ciklone i oblake pune vode prema oceanu.”

Trump je obećao da će, ako on bude izabran, stavili njihove interese na prvo mjesto. “Ako ja pobijedim, vjerujte mi, idemo početi “puštati” vodu, tako da poljoprivrednici mogu preživjeti”, rekao je on.

Kalifornija je poljoprivredni proizvođač broj 1. u zemlji.

Associated Press je u četvrtak objavio da je Trump dosegao potreban broj delegata da službeno osvoji republikansku nominaciju.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,