Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » VEGETARIJANSTVO KAO KAZNENO DJELO: Roditelji koji hrane svoju djeca veganskom prehranom će uskoro završavati u zatvoru

VEGETARIJANSTVO KAO KAZNENO DJELO: Roditelji koji hrane svoju djeca veganskom prehranom će uskoro završavati u zatvoru

vegetarijanstvo-djecaRoditelji koji hrane svoju djecu veganskom prehranom mogli bi biti uhićeni i suočiti će se sa zatvorskom kaznom u skladu s novim zakonom koji se predlaže u Italiji

Novi zakon će se doticati roditelja koji hrane svoju djecu isključivo veganskom prehranom, i oni bi mogli završiti do dvije godine u zatvoru.

Elvira Savino, zastupnica iz stranke desnog centra Forza Italia, kaže da predloženi zakon ima za cilj da se smanji trenutni hir u Italiji u kojem roditelji prisiljavaju svoju djecu na vegetarijansku odnosno vegansku prehranu bez pristanka njihove djece.

Međutim, gospođa Savino kaže, maloljetnici moraju biti zaštićeni od “radikaliziranih” roditelja koji žele nametnuti svojoj djeci restriktivnu dijetu kojoj nedostaju “bitni elementi potrebni za zdrav fizički i kognitivni razvoj”.

Gospođa Savino piše da veganska prehrana potencijalno ostavlja djecu bez željeza, cinka i vitamina B12, što može dovesti do neuroloških problema i anemije, javlja talijanski list La Repubblica.

Zastupnica objašnjava da je cilj “Savinovog zakona” da “definitivno stigmatizira nemarno roditeljsko ponašanje koje dovodi maloljetnike u opasnost.”

Prijedlog će zahtijevati da se roditelji suoče do jedne godine zatvora za osnovno djelo.

Međutim, kazna bi mogla ići i do dvije i pol godine ako se utvrdi da je kazneno djelo vegetarijanstva dovelo do “trajne bolesti ili ozlijede.”

Ako maloljetnik umre kao rezultat osnovnog djela, roditelj se može suočiti sa i do šest godina zatvora.

Svaki roditelj koji prisiljava veganskoj prehrani dijete u dobi od tri godine ili mlađe će se suočiti sa najmanje dvije godine zatvora.

Predloženi zakon slijedi niz slučajeva u kojima su djeca, neka mlađa od tri godine, neuhranjena zbog loše pripremljene veganske prehrane koju im nameću njihovi roditelji.

U lipnju, dvo-godišnja djevojčica iz Genove je stavljena na reanimaciju nakon što su joj liječnici otkrili neurološke probleme. Prema liječnicima, njezine razine vitamina B12 su bile izuzetno niske.

Sljedećeg mjeseca, 14-mjesečni dječak iz Milana je bio odveden u bolnicu s teškim nedostatkom kalcija. On je težio koliko tromjesečno djete.

Osam posto Talijana su vegetarijanci ili vegani prema talijanskim novinama Corriere della Sera.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , ,