Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Putinova zabrana igre ‘Pokemon GO’ postala viralna! Iran tako─Ĺer zabranjuje ovu igru

Putinova zabrana igre ‘Pokemon GO’ postala viralna! Iran tako─Ĺer zabranjuje ovu igru

putin-pokemon-goIran je zabranio Pokemon GO iz “sigurnosnih razloga”, postav┼íi najnovija zemlja koja slijedi Rusiju u zabrani ove popularne igre

Iran je nakon Rusije druga zemlja koja je zabranila ovu igru izra┼żavaju─çi zabrinutost i stavljaju─çi na crnu listu ovu igru pro┼íirene stvarnosti zbog svoje izravne veze s CIA-om i obavje┼ítajnim zajednicama.

Navodno je i Saudijska Arabija uvela restrikcije i zabranu ove popularne igre zbog religijske nevjerice u simbliku koja se javlja u samoj igri. No, te restirkcije su upitne jer su Saudijski usko povezani sa SAD-om.

Odluka u Iranu je objavljena od strane Visokog vije─ça za virtualne prostore, slu┼żbenog tijela kojim se ure─Ĺuju online aktivnosti, a koje slijedi izvje┼í─çe Kremlja da su mladi ljudi prevareni i odustaju od svoje privatnosti koju sakuplja obavje┼ítajna agencija.

Dok igraju igru ÔÇőÔÇőoni rade kao nesvjesni obavje┼ítajni agenti CIA-e.

Igra ima opse┼żan popis nametljivih dopu┼ítenja za pra─çenje, a ta “fine print klauzula” je podigla obrve u Kremlju i izazvala istragu koja je u tijeku, izvjestile su ruske nacionalne novine “Izvestia”.

Istraga u Kremlju je otkrila da je kreator ove igre, kompanija Niantec, usko povezana s CIA-om. Niantecov ┼íef John Hanke je stvorio igru Keyhole u 2001, koji je kasnije kupio Google. Ve─çina novca koju je koristio za stvaranje igre “Keyhole” je dobio od Nacionalne geo-prostorne obavje┼ítajne agencije – i CIA-e.


Pokemon Go predstavlja vrhunac karijere John Hankea do sada. On je razotkriven kao obavje┼ítajni operativac Novog svjetskog poretka ─Źija karijera je uklju─Źena u stvaranje genijalnih na─Źina za ┼ípijuniranje bezazlenih gra─Ĺana i prikupljanje informacije za svoje financijatore, CIA-u i specijalisti─Źke obavje┼ítajne agencije.

Uz pokretanje ove viralne i zarazne igre, CIA u─Źinkovito regrutira generacije nesvjesjesnih i ometenih ljude da rade kao nepla─çeni obavje┼ítajni i nadzorni agenti, skupljaju─çi podatake za obavje┼ítajne slu┼żbe.

Agencija koja ┼żeli snimke unutra┼ínjosti privatnog prostora sada mo┼że staviti po┼żeljan Pokemon tamo, a naivni gra─Ĺani, koji djeluju kao “carski droidi” ─çe snimiti taj prostor u stvarnom vremenu, ─Źak ─çe i pro─çi kroz tamne uli─Źice i podrume u koje koji ┼ípijunski sateliti i Googleovi automobili ne mogu do─çi.

Putin, koji je obe─çao da ─çe uni┼ítiti Novi Svjetski Poredak u 2016., smatra da je smartphone igra pro┼íirene stvarnosti zapravo vuk u ov─Źjem odijelu.

Viralna igra nije dobila dopu┼ítenje u Rusiji, me─Ĺutim, neki ruski Pokemon obo┼żavatelji dobili su pristup i po─Źeli igrati igru u Moskvi, ┼íto je potaklo Putina da upozori da ostanu daleko od Kremlja i vladinih zgrada.

Igra je imala ograni─Źen ┼żivotni vijek na crnom tr┼żi┼ítu u Rusiji, a sada Iran i druge zemlje slijede primjer zabrane igranja ove igre.

Iranski Visoko vije─çe za virtualne prostore, koje je odgovorno za zabranu, je osnovano od strane Ayatollah Ali Khamenei, trenutnog vrhovnog vo─Ĺe nacije.

Uredba je provela cilj Vije─ça kako bi se sprije─Źilo da Iran podnese ┼ítetu iz “sve ve─çeg ┼íirenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, osobito na globalnoj internet mre┼żi i njihova va┼żna uloga u osobnom i dru┼ítvenom ┼żivotu”, izvjestio je BBC.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,