Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Putinova zabrana igre ‘Pokemon GO’ postala viralna! Iran također zabranjuje ovu igru

Putinova zabrana igre ‘Pokemon GO’ postala viralna! Iran također zabranjuje ovu igru

putin-pokemon-goIran je zabranio Pokemon GO iz “sigurnosnih razloga”, postavši najnovija zemlja koja slijedi Rusiju u zabrani ove popularne igre

Iran je nakon Rusije druga zemlja koja je zabranila ovu igru izražavajući zabrinutost i stavljajući na crnu listu ovu igru proširene stvarnosti zbog svoje izravne veze s CIA-om i obavještajnim zajednicama.

Navodno je i Saudijska Arabija uvela restrikcije i zabranu ove popularne igre zbog religijske nevjerice u simbliku koja se javlja u samoj igri. No, te restirkcije su upitne jer su Saudijski usko povezani sa SAD-om.

Odluka u Iranu je objavljena od strane Visokog vijeća za virtualne prostore, službenog tijela kojim se uređuju online aktivnosti, a koje slijedi izvješće Kremlja da su mladi ljudi prevareni i odustaju od svoje privatnosti koju sakuplja obavještajna agencija.

Dok igraju igru ​​oni rade kao nesvjesni obavještajni agenti CIA-e.

Igra ima opsežan popis nametljivih dopuštenja za praćenje, a ta “fine print klauzula” je podigla obrve u Kremlju i izazvala istragu koja je u tijeku, izvjestile su ruske nacionalne novine “Izvestia”.

Istraga u Kremlju je otkrila da je kreator ove igre, kompanija Niantec, usko povezana s CIA-om. Niantecov šef John Hanke je stvorio igru Keyhole u 2001, koji je kasnije kupio Google. Većina novca koju je koristio za stvaranje igre “Keyhole” je dobio od Nacionalne geo-prostorne obavještajne agencije – i CIA-e.

Pokemon Go predstavlja vrhunac karijere John Hankea do sada. On je razotkriven kao obavještajni operativac Novog svjetskog poretka čija karijera je uključena u stvaranje genijalnih načina za špijuniranje bezazlenih građana i prikupljanje informacije za svoje financijatore, CIA-u i specijalističke obavještajne agencije.

Uz pokretanje ove viralne i zarazne igre, CIA učinkovito regrutira generacije nesvjesjesnih i ometenih ljude da rade kao neplaćeni obavještajni i nadzorni agenti, skupljajući podatake za obavještajne službe.

Agencija koja želi snimke unutrašnjosti privatnog prostora sada može staviti poželjan Pokemon tamo, a naivni građani, koji djeluju kao “carski droidi” će snimiti taj prostor u stvarnom vremenu, čak će i proći kroz tamne uličice i podrume u koje koji špijunski sateliti i Googleovi automobili ne mogu doći.

Putin, koji je obećao da će uništiti Novi Svjetski Poredak u 2016., smatra da je smartphone igra proširene stvarnosti zapravo vuk u ovčjem odijelu.

Viralna igra nije dobila dopuštenje u Rusiji, međutim, neki ruski Pokemon obožavatelji dobili su pristup i počeli igrati igru u Moskvi, što je potaklo Putina da upozori da ostanu daleko od Kremlja i vladinih zgrada.

Igra je imala ograničen životni vijek na crnom tržištu u Rusiji, a sada Iran i druge zemlje slijede primjer zabrane igranja ove igre.

Iranski Visoko vijeće za virtualne prostore, koje je odgovorno za zabranu, je osnovano od strane Ayatollah Ali Khamenei, trenutnog vrhovnog vođe nacije.

Uredba je provela cilj Vijeća kako bi se spriječilo da Iran podnese štetu iz “sve većeg širenja informacijskih i komunikacijskih tehnologija, osobito na globalnoj internet mreži i njihova važna uloga u osobnom i društvenom životu”, izvjestio je BBC.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,