Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » NAJVEĆA KRAĐA U POVIJESTI: Revizija otkrila da Pentagon ne zna gdje je ‘isparilo’ 6.5 bilijuna dolara

NAJVEĆA KRAĐA U POVIJESTI: Revizija otkrila da Pentagon ne zna gdje je ‘isparilo’ 6.5 bilijuna dolara

novac-ratovanjeFederalni inspektori do sada su govorili o vjerojatnim pogreškama, a sada se prvi put spominje moguća krađa oko 6,5 bilijuna dolara. DA, BILIJUNA! (sa 12 nula). Riječ je vjerojatno o najvećem prijenosu gotovine u američkoj povijesti

Washington, DC – Novo izvješća glavnog inspektora Ministarstvo obrane koje je objavljeno prošlog tjedna, je ostavilo Amerikance spuštene čeljusti radi nedostatka odgovornosti i nadzora.

Izvješće otkriva da Pentagon nije mogao objasniti 6,5 bilijuna dolara dolara vrijednu vojnu transakciju sredstava i podataka vezanih uz nju, navodi se u izvješću magazina The Fiscal Times.

Pentagon, koji je poznat kao labav u svojim računovodstvenim praksama, nikada nije završio reviziju, će otkriti kako je agencija specifično potrošila milijarde dolara izdvojenih za ratove, opremu, osoblje, stanovanje, zdravstvo i nabavu koji su im dodijeljeni od strane Kongresa.

Počevši od 1996. godine sve federalne agencije su ovlašteni zakonom i moraju obavljati redovite financijske revizije. No, Pentagon NIKADA nije postupio prema tom saveznom zakonu.

U 20 godina, nikada nije bio prozvan za potrošnju fondova vrijednih trilijune dolara poreznih obveznika, dijelom zbog “zamagljivanja” brojeva koje je postalo standardni operativni postupak kod Ministarstva obrane, kako je objavljeno u istrazi Reutersovog novinara Skota Paltrowa u 2013.

Prema izvješću magazina Fiscal Times:

“Sve više nestrpljivi Kongres je zatražio da vojska provede “revizijsku spremnost” prvi put do 30. rujna 2017. godine, tako da zastupnici mogu dobiti bolje podatke o vojnoj potrošnji. No, čuvari Pentagona da bi to mogla biti nemoguća misija, zbog dobrog razloga …

Agencija za Financije i računovodstvene usluge Ministarstva obrane (DFAS), koja pruža financijske i računovodstvene usluge za civilne i vojne članove Pentagona, nije mogla pružiti odgovarajuću dokumentaciju za 6,5 bilijuna dolara koje je Pentagon potrošio na godišnjoj bazi, a ustanovljeno je revizijom na kraju godine.

DFAS ima isključivu odgovornost za plaćanje svih vojnika i osoblja, umirovljenika, anuitete, te izvođače i dobavljače Pentagona”.


Iako ne postoji ništa u izvješću što bi navelo da je novac ukraden, no sama činjenica da Pentagon ne može objasniti kako je novac potrošio otkriva potencijalno daleko veći problem od samo jednostavne krađe.

Za svaku transakciju postoji tzv “dnevnik vaučera” koji pruža serijske brojeve, datume transakcija i iznos izdataka koji je proveden.

U izvješću se navodi da je agencija učinila jako loš posao u pružanju dokumentacije svojih transakcija, da ne postoji način da se zapravo utvrdi kao je 6,5 bilijuna dolara potrošeno.

U biti, vlada nema načina da sazna kako je Pentagon potrošio trilijune dolara novca poreznih obveznika dodijeljenih od strane Kongresa za nacionalnu obranu.

Iako su mnogi od problema došlo zbog knjigovodstvene pogreške, a ne stvarnih financijskih gubitaka, DFAS nije uspjela osigurati potrebnu za praćenje informacije bitne za obavljanje točan reviziju Pentagona potrošnje i obvezama, prema IG izvješću.

“Osoblje Agencije za Financije i računovodstvene usluge Ministarstva obrane (DFAS) nije moglo na odgovarajući način objasniti potrošnju 2.800.000.000.000 dolara na kraju trećeg tromjesečja i 6,5 trilijuna dolara”, napisao je Lorin T. Venable, asistent inspektor za financijsko upravljanje i izvještavanje. “Proveli smo ovo u skladu s općeprihvaćenim vladinim revizijskim standardima”.

Pentagon ima kronični neuspjeh za praćenje njegovog novca – koliko ga ima, koliko isplaćuje i koliko je izgubljeno ili ukradeno. Pojava netočnosti u Pentagonu povlači činjenicu da bi tisuće dokumenata trebale biti uklonjene i zbrisane bez ikakvog razumnog objašnjenja, a koje su vezane uz te transakcije.

Iako je Ministarstvo obrane ne može objasniti nestanak 6,5 bilijuna dolara dolara poreznih obveznika sredstava, u 2014. godini 47 milijuna ljudi, uključujući više od 15 milijuna djece, žive u siromaštvu u SAD-u, što čini 15 posto populacije SAD-a, što je najveći ukupni broj siromašnih od kada se taj podatak počeo pratiti prije 52 godina.

Molimo Vas da podijelite ovu priču ako ste zgroženi činjenicom da postoje Amerikanci koji su beskućnici i gladni, uključujući američke ratne veterane – dok vlada ne može odgovarati za 6,5 bilijuna dolara novca poreznih obveznika.

“Dobili smo novac za ratove, ali ne može nahraniti siromašne” – Tupac Shakur
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , ,