Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » NAJVE─ćA KRA─ÉA U POVIJESTI: Revizija otkrila da Pentagon ne zna gdje je ‘isparilo’ 6.5 bilijuna dolara

NAJVE─ćA KRA─ÉA U POVIJESTI: Revizija otkrila da Pentagon ne zna gdje je ‘isparilo’ 6.5 bilijuna dolara

novac-ratovanjeFederalni inspektori do sada su govorili o vjerojatnim pogre┼íkama, a sada se prvi put spominje mogu─ça kra─Ĺa oko 6,5 bilijuna dolara. DA, BILIJUNA! (sa 12 nula). Rije─Ź je vjerojatno o najve─çem prijenosu gotovine u ameri─Źkoj povijesti

Washington, DC – Novo izvje┼í─ça glavnog inspektora Ministarstvo obrane koje je objavljeno pro┼ílog tjedna, je ostavilo Amerikance spu┼ítene ─Źeljusti radi nedostatka odgovornosti i nadzora.

Izvješće otkriva da Pentagon nije mogao objasniti 6,5 bilijuna dolara dolara vrijednu vojnu transakciju sredstava i podataka vezanih uz nju, navodi se u izvješću magazina The Fiscal Times.

Pentagon, koji je poznat kao labav u svojim ra─Źunovodstvenim praksama, nikada nije zavr┼íio reviziju, ─çe otkriti kako je agencija specifi─Źno potro┼íila milijarde dolara izdvojenih za ratove, opremu, osoblje, stanovanje, zdravstvo i nabavu koji su im dodijeljeni od strane Kongresa.

Po─Źev┼íi od 1996. godine sve federalne agencije su ovla┼íteni zakonom i moraju obavljati redovite financijske revizije. No, Pentagon NIKADA nije postupio prema tom saveznom zakonu.

U 20 godina, nikada nije bio prozvan za potro┼ínju fondova vrijednih trilijune dolara poreznih obveznika, dijelom zbog “zamagljivanja” brojeva koje je postalo standardni operativni postupak kod Ministarstva obrane, kako je objavljeno u istrazi Reutersovog novinara Skota Paltrowa u 2013.

Prema izvješću magazina Fiscal Times:

“Sve vi┼íe nestrpljivi Kongres je zatra┼żio da vojska provede “revizijsku spremnost” prvi put do 30. rujna 2017. godine, tako da zastupnici mogu dobiti bolje podatke o vojnoj potro┼ínji. No, ─Źuvari Pentagona da bi to mogla biti nemogu─ça misija, zbog dobrog razloga …

Agencija za Financije i ra─Źunovodstvene usluge Ministarstva obrane (DFAS), koja pru┼ża financijske i ra─Źunovodstvene usluge za civilne i vojne ─Źlanove Pentagona, nije mogla pru┼żiti odgovaraju─çu dokumentaciju za 6,5 bilijuna dolara koje je Pentagon potro┼íio na godi┼ínjoj bazi, a ustanovljeno je revizijom na kraju godine.

DFAS ima isklju─Źivu odgovornost za pla─çanje svih vojnika i osoblja, umirovljenika, anuitete, te izvo─Ĺa─Źe i dobavlja─Źe Pentagona”.


Iako ne postoji ni┼íta u izvje┼í─çu ┼íto bi navelo da je novac ukraden, no sama ─Źinjenica da Pentagon ne mo┼że objasniti kako je novac potro┼íio otkriva potencijalno daleko ve─çi problem od samo jednostavne kra─Ĺe.

Za svaku transakciju postoji tzv “dnevnik vau─Źera” koji pru┼ża serijske brojeve, datume transakcija i iznos izdataka koji je proveden.

U izvje┼í─çu se navodi da je agencija u─Źinila jako lo┼í posao u pru┼żanju dokumentacije svojih transakcija, da ne postoji na─Źin da se zapravo utvrdi kao je 6,5 bilijuna dolara potro┼íeno.

U biti, vlada nema na─Źina da sazna kako je Pentagon potro┼íio trilijune dolara novca poreznih obveznika dodijeljenih od strane Kongresa za nacionalnu obranu.

Iako su mnogi od problema do┼ílo zbog knjigovodstvene pogre┼íke, a ne stvarnih financijskih gubitaka, DFAS nije uspjela osigurati potrebnu za pra─çenje informacije bitne za obavljanje to─Źan reviziju Pentagona potro┼ínje i obvezama, prema IG izvje┼í─çu.

“Osoblje Agencije za Financije i ra─Źunovodstvene usluge Ministarstva obrane (DFAS) nije moglo na odgovaraju─çi na─Źin objasniti potro┼ínju 2.800.000.000.000 dolara na kraju tre─çeg tromjese─Źja i 6,5 trilijuna dolara”, napisao je Lorin T. Venable, asistent inspektor za financijsko upravljanje i izvje┼ítavanje. “Proveli smo ovo u skladu s op─çeprihva─çenim vladinim revizijskim standardima”.

Pentagon ima kroni─Źni neuspjeh za pra─çenje njegovog novca – koliko ga ima, koliko ispla─çuje i koliko je izgubljeno ili ukradeno. Pojava neto─Źnosti u Pentagonu povla─Źi ─Źinjenicu da bi tisu─çe dokumenata trebale biti uklonjene i zbrisane bez ikakvog razumnog obja┼ínjenja, a koje su vezane uz te transakcije.

Iako je Ministarstvo obrane ne mo┼że objasniti nestanak 6,5 bilijuna dolara dolara poreznih obveznika sredstava, u 2014. godini 47 milijuna ljudi, uklju─Źuju─çi vi┼íe od 15 milijuna djece, ┼żive u siroma┼ítvu u SAD-u, ┼íto ─Źini 15 posto populacije SAD-a, ┼íto je najve─çi ukupni broj siroma┼ínih od kada se taj podatak po─Źeo pratiti prije 52 godina.

Molimo Vas da podijelite ovu pri─Źu ako ste zgro┼żeni ─Źinjenicom da postoje Amerikanci koji su besku─çnici i gladni, uklju─Źuju─çi ameri─Źke ratne veterane – dok vlada ne mo┼że odgovarati za 6,5 bilijuna dolara novca poreznih obveznika.

“Dobili smo novac za ratove, ali ne mo┼że nahraniti siroma┼íne” – Tupac Shakur
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , ,