Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » PLJUSKA MONSANTU I ─îITAVOM ZAPADU: Putin naredio uni┼ítavanje 7.500 tona zapadne GMO hrane

PLJUSKA MONSANTU I ČITAVOM ZAPADU: Putin naredio uništavanje 7.500 tona zapadne GMO hrane

gmo-hrana-putinRuski predsjednik Vladimir Putin naredio je uni┼ítavanje 7500 tona zapadne GMO hrane, od kojih ve─çina sadr┼żi GMO sastojke

Uništavanje hrane je provedeno nakon što je Kremlj uveo zabranu uvoza zapadne hrane u kolovozu prošle godine, a dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Putin obećao da će zabraniti sve GMO proizvode u Rusiji.

Gotovo sva hrana koja je uni┼ítena – 7.282 tona – bila je biljnog podrijetla. 228,6 tona proizvoda je bilo ┼żivotinjskog podrijetla, izvijestila je ruska novinska agencija.

Uništavanje zabranjenih prehrambenih proizvoda iz zapadnih zemalja naredio je predsjednik Vladimir Putin još u kolovozu 2015. godine.

Mjera je do┼íla prije godinu nakon ┼íto je Rusija uvela zabranu uvoza hrane u ┼íirokom rasponu iz Europske unije, SAD-a, Norve┼íke, Australije i Kanade, kao odgovor na sankcije nametnute Moskvi preko aneksije Krima i njihove navodne umije┼íanosti u sukob u isto─Źnoj Ukrajini.

Prošle godine, Rusija je dodala Albaniju, Crnu Goru, Island, Lihtenštajn i Ukrajinu na svoj popis zemalja prema kojima provodi embargo na uvoz hrane.

U lipnju, Putin je potpisao dekret koji produljava ovu zabranu do kraja 2017. godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,