Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » PLJUSKA MONSANTU I ČITAVOM ZAPADU: Putin naredio uniĆĄtavanje 7.500 tona zapadne GMO hrane

PLJUSKA MONSANTU I ČITAVOM ZAPADU: Putin naredio uniơtavanje 7.500 tona zapadne GMO hrane

gmo-hrana-putinRuski predsjednik Vladimir Putin naredio je uniĆĄtavanje 7500 tona zapadne GMO hrane, od kojih većina sadrĆŸi GMO sastojke

Uniơtavanje hrane je provedeno nakon ơto je Kremlj uveo zabranu uvoza zapadne hrane u kolovozu proơle godine, a dolazi samo nekoliko mjeseci nakon ơto je Putin obećao da će zabraniti sve GMO proizvode u Rusiji.

Gotovo sva hrana koja je uniĆĄtena – 7.282 tona – bila je biljnog podrijetla. 228,6 tona proizvoda je bilo ĆŸivotinjskog podrijetla, izvijestila je ruska novinska agencija.

UniĆĄtavanje zabranjenih prehrambenih proizvoda iz zapadnih zemalja naredio je predsjednik Vladimir Putin joĆĄ u kolovozu 2015. godine.

Mjera je doơla prije godinu nakon ơto je Rusija uvela zabranu uvoza hrane u ơirokom rasponu iz Europske unije, SAD-a, Norveơke, Australije i Kanade, kao odgovor na sankcije nametnute Moskvi preko aneksije Krima i njihove navodne umijeơanosti u sukob u istočnoj Ukrajini.

ProĆĄle godine, Rusija je dodala Albaniju, Crnu Goru, Island, LihtenĆĄtajn i Ukrajinu na svoj popis zemalja prema kojima provodi embargo na uvoz hrane.

U lipnju, Putin je potpisao dekret koji produljava ovu zabranu do kraja 2017. godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,