Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » PLJUSKA MONSANTU I ČITAVOM ZAPADU: Putin naredio uništavanje 7.500 tona zapadne GMO hrane

PLJUSKA MONSANTU I ČITAVOM ZAPADU: Putin naredio uništavanje 7.500 tona zapadne GMO hrane

gmo-hrana-putinRuski predsjednik Vladimir Putin naredio je uništavanje 7500 tona zapadne GMO hrane, od kojih većina sadrži GMO sastojke

Uništavanje hrane je provedeno nakon što je Kremlj uveo zabranu uvoza zapadne hrane u kolovozu prošle godine, a dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Putin obećao da će zabraniti sve GMO proizvode u Rusiji.

Gotovo sva hrana koja je uništena – 7.282 tona – bila je biljnog podrijetla. 228,6 tona proizvoda je bilo životinjskog podrijetla, izvijestila je ruska novinska agencija.

Uništavanje zabranjenih prehrambenih proizvoda iz zapadnih zemalja naredio je predsjednik Vladimir Putin još u kolovozu 2015. godine.

Mjera je došla prije godinu nakon što je Rusija uvela zabranu uvoza hrane u širokom rasponu iz Europske unije, SAD-a, Norveške, Australije i Kanade, kao odgovor na sankcije nametnute Moskvi preko aneksije Krima i njihove navodne umiješanosti u sukob u istočnoj Ukrajini.

Prošle godine, Rusija je dodala Albaniju, Crnu Goru, Island, Lihtenštajn i Ukrajinu na svoj popis zemalja prema kojima provodi embargo na uvoz hrane.

U lipnju, Putin je potpisao dekret koji produljava ovu zabranu do kraja 2017. godine.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,