Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » IZVANREDNO STANJE: ISIS ┼żeli sru┼íiti ‘ponos’ Francuske! Vojska evakuirala Eiffelov toranj

IZVANREDNO STANJE: ISIS ┼żeli sru┼íiti ‘ponos’ Francuske! Vojska evakuirala Eiffelov toranj

eifel-toranj-francEiffelov toranj je u opsadnom stanju nakon ┼íto je ispra┼żnjen, a naoru┼żani vojnici i policajci i vojska pretra┼żuju turiste u sredi┼ítu Pariza

Francuska je u izvanrednom stanju jer su teroristi─Źke prijetnje svakodnevica, tako je i danas uhi─çena jedna osoba osumnji─Źena za planiranje napada u Parizu.

Eiffelove toranj je evakuiran, te je policija svima zabranila prilaz pari┼íkoj gra─Ĺevini.

I prije nego ┼íto je to slu┼żbeno potvr─Ĺeno, pojavile su se informacije da je na tornju primje─çen sumnjiv paket, odnosno ostavljena torba zbog ─Źega je svima nare─Ĺeno da ga napuste. No, nakon detaljnog pregleda utvr─Ĺeno je da je uzbuna bila la┼żna.

Postavljena eksplozivna naprava?

Policajci su pregledavali i turiste, dok je i cijelu zonu oko tornja okru┼żio kordon naoru┼żanih pripadnika snaga sigurnosti. Sumnjalo se da bi u ostavljenoj torbi mogla biti postavljena eksplozivna naprava.
 


 
Budu─çi da je Francuska zbog teroristi─Źkih prijetnji i napada jo┼í uvijek u izvanrednom stanju, ovakav potez policije ne iznena─Ĺuje.

Teroristi─Źke prijetnje

Izvanredno stanje produ┼żeno je nakon posljednjeg napada u Nici kada je na dan pada Bastilje terorist povezan s Islamskom dr┼żavom kamionom pregazio 84 osobe.

U studenom prošle godine teroristi su izveli seriju napada u Parizu ubivši ukupno 130 ljudi.

Danas je ve─ç uhi─çen mu┼íkarac za kojeg se sumnja da je sudjelovao u planiranju teroristi─Źkog napada u glavnom gradu Francuske.
 

 
(net.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , ,