Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Putin poslao HITNO upozorenje SAD-u

Putin poslao HITNO upozorenje SAD-u

putin-upozorenjePredsjednik Putin je izdao hitno upozorenje Americi, rekavši da, ako SAD i dalje bude vodio agresivnu program nuklearnog naoružanja, Rusija neće imati izbora nego da ga neutralizira

Kao što Amerika i dalje nadograđuje svoje nuklearno oružje, Putin je rekao zapadnim čelnicima na ovogodišnjem Međunarodnom poslovnom forumu u St. Petersburgu da će nuklearni obračun neminovno uslijediti između Rusije i zapada i upozorio da će Rusija pobijediti.

“Znamo iz godine u godinu što će se dogoditi, i oni znaju da mi znamo”, rekao je on.

Putin tvrdi da je opravdanje koje je SAD ranije dao za održavanje i razvijanje njegovog sustava nuklearnog oružja usmjereno na takozvanu “iransku prijetnju.”

Ali ta prijetnja je drastično smanjena, jer je SAD pokazala značajnu ulogu u postizanju sporazuma s Iranom koji bi trebao zaustaviti razvoj svakog mogućeg iranskog nuklearnog potencijala.

Ruski predsjednik također je istaknuo činjenicu da, iako se raketni sustav Sjedinjenih Država vodi kao “obrambeni proturaketni sustav”, iako je sustav jednako napadajući kao što je i obrambeni:

“Kažu da je raketni sustav dio njihove obrambene sposobnosti, i da nije namijenjen za napad, i da su ti sustavi usmjereni na njihovu zaštitu od agresije. To nije istina … obrana uz pomoć strateških balističkih projektila je dio napadajuće strategije, i ono je u kombinaciji sa agresivnim sustavom raketnog napada”.

Ovaj raketni sustav je pokrenut u cijeloj Europi, a unatoč američkim obećanjima na kraju Hladnog rata da se širenje NATO-a neće povećati “koliko i širina palca dalje prema istoku”, Amerika je implementirala raketni sustav u mnogim susjednim zemljama Rusije, a u posljednje vrijeme i u Rumunjskoj.

Rusija gleda na to kao izravni napad na njihovu sigurnost.

“Kako ćemo znati što je unutar tih raketa? Sve što morate učiniti je reprogramirati sustav, što je apsolutno neprimjetan zadatak”, Putin je rekao.

Bez ravnoteže snaga, SAD će slobodno nastaviti svoju politiku u cijelom svijetu, bez ikakve opipljive opasnosti od Rusije. Dakle, ovaj “strateški balans”, prema Putinu, je ono što održava svijet sigurnim od velikih ratova i vojnih sukoba.

Odlukom Georgea W. Busha 2001. godine Amerika se jednostrano povukla iz Ugovora o razoružanju balističkim raketama iz 1972. godine, i Rusija je, prema Putinu, ostavljena bez izbora nego nadograditi svoje sposobnosti kao odgovor Americi.

Putin je upozorio:

“Danas je Rusija postigla značajne uspjehe na tom području. Mi smo modernizirali naše raketne sustave i uspješno razvijmo nove generacije. Da ne spominjem sustave proturaketne obrane … Moramo osigurati sigurnost ne samo za sebe. Važno je osigurati stratešku ravnotežu u svijetu, koja jamči mir na planeti.

Pod krinkom poštivanja politike protiv nuklearnog oružja, Obamina administracija najavila je planove vrijedne 1 trilijun dolara za novi razvoj nuklearnog oružja, koje je – budimo iskreni – usmjereno na Rusiju.

Ne postoji nijedan pobjednik u nuklearnom ratu između Rusije i SAD-a. To je ne samo potvrđeno, nego su u više navrata upozoravali atomski znanstvenici, koji – da budem iskren – su ljudi koja ova tema treba najviše smetati.

Kao što je slavni Albert Einstein rekao:

“Ja ne znam s kakvim će se oružjem voditi Treći svjetski rat, no znam da će se Četvrti svjetski rat voditi sa palicama i kamenjem.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,