Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Putin poslao HITNO upozorenje SAD-u

Putin poslao HITNO upozorenje SAD-u

putin-upozorenjePredsjednik Putin je izdao hitno upozorenje Americi, rekav┼íi da, ako SAD i dalje bude vodio agresivnu program nuklearnog naoru┼żanja, Rusija ne─çe imati izbora nego da ga neutralizira

Kao ┼íto Amerika i dalje nadogra─Ĺuje svoje nuklearno oru┼żje, Putin je rekao zapadnim ─Źelnicima na ovogodi┼ínjem Me─Ĺunarodnom poslovnom forumu u St. Petersburgu da ─çe nuklearni obra─Źun neminovno uslijediti izme─Ĺu Rusije i zapada i upozorio da ─çe Rusija pobijediti.

“Znamo iz godine u godinu ┼íto ─çe se dogoditi, i oni znaju da mi znamo”, rekao je on.

Putin tvrdi da je opravdanje koje je SAD ranije dao za odr┼żavanje i razvijanje njegovog sustava nuklearnog oru┼żja usmjereno na takozvanu “iransku prijetnju.”

Ali ta prijetnja je drasti─Źno smanjena, jer je SAD pokazala zna─Źajnu ulogu u postizanju sporazuma s Iranom koji bi trebao zaustaviti razvoj svakog mogu─çeg iranskog nuklearnog potencijala.

Ruski predsjednik tako─Ĺer je istaknuo ─Źinjenicu da, iako se raketni sustav Sjedinjenih Dr┼żava vodi kao “obrambeni proturaketni sustav”, iako je sustav jednako napadaju─çi kao ┼íto je i obrambeni:

“Ka┼żu da je raketni sustav dio njihove obrambene sposobnosti, i da nije namijenjen za napad, i da su ti sustavi usmjereni na njihovu za┼ítitu od agresije. To nije istina … obrana uz pomo─ç strate┼íkih balisti─Źkih projektila je dio napadaju─çe strategije, i ono je u kombinaciji sa agresivnim sustavom raketnog napada”.

Ovaj raketni sustav je pokrenut u cijeloj Europi, a unato─Ź ameri─Źkim obe─çanjima na kraju Hladnog rata da se ┼íirenje NATO-a ne─çe pove─çati “koliko i ┼íirina palca dalje prema istoku”, Amerika je implementirala raketni sustav u mnogim susjednim zemljama Rusije, a u posljednje vrijeme i u Rumunjskoj.

Rusija gleda na to kao izravni napad na njihovu sigurnost.

“Kako ─çemo znati ┼íto je unutar tih raketa? Sve ┼íto morate u─Źiniti je reprogramirati sustav, ┼íto je apsolutno neprimjetan zadatak”, Putin je rekao.

Bez ravnote┼że snaga, SAD ─çe slobodno nastaviti svoju politiku u cijelom svijetu, bez ikakve opipljive opasnosti od Rusije. Dakle, ovaj “strate┼íki balans”, prema Putinu, je ono ┼íto odr┼żava svijet sigurnim od velikih ratova i vojnih sukoba.

Odlukom Georgea W. Busha 2001. godine Amerika se jednostrano povukla iz Ugovora o razoru┼żanju balisti─Źkim raketama iz 1972. godine, i Rusija je, prema Putinu, ostavljena bez izbora nego nadograditi svoje sposobnosti kao odgovor Americi.

Putin je upozorio:

“Danas je Rusija postigla zna─Źajne uspjehe na tom podru─Źju. Mi smo modernizirali na┼íe raketne sustave i uspje┼íno razvijmo nove generacije. Da ne spominjem sustave proturaketne obrane … Moramo osigurati sigurnost ne samo za sebe. Va┼żno je osigurati strate┼íku ravnote┼żu u svijetu, koja jam─Źi mir na planeti.

Pod krinkom po┼ítivanja politike protiv nuklearnog oru┼żja, Obamina administracija najavila je planove vrijedne 1 trilijun dolara za novi razvoj nuklearnog oru┼żja, koje je – budimo iskreni – usmjereno na Rusiju.

Ne postoji nijedan pobjednik u nuklearnom ratu izme─Ĺu Rusije i SAD-a. To je ne samo potvr─Ĺeno, nego su u vi┼íe navrata upozoravali atomski znanstvenici, koji – da budem iskren – su ljudi koja ova tema treba najvi┼íe smetati.

Kao što je slavni Albert Einstein rekao:

“Ja ne znam s kakvim ─çe se oru┼żjem voditi Tre─çi svjetski rat, no znam da ─çe se ─îetvrti svjetski rat voditi sa palicama i kamenjem.”
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , ,