Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » SIJE LOŠE VIJESTI DA BI PONOVO ZARADIO: Soros označio ‘smrtnu opasnost’ po Europu

SIJE LOŠE VIJESTI DA BI PONOVO ZARADIO: Soros označio ‘smrtnu opasnost’ po Europu

markel-sorosKoktel od “Bexita”, migracijske krize i mogućeg bankarskog kolapsa može postati smrtonosan za EU, dok svjetski financijski sustav stoji na pragu novih kataklizmi, izjavio je u intervjuu talijanskom listu “Corriere della Sera” američki investitor George Soros

“Nakon ‘Bexita’ EU prijeti smrtna opasnost”, rekao je George Soros za ” Corriere della seru “. On je dodao da Europa može preživjeti samo ako se pretvori u takav savez kojem bi želio priključiTI London i u kojem ne bi bili organizirani “Bexiti”.

Prema njegovim riječima, migracijska kriza u Europi je usporena nakon što je zatvorena balkanska ruta, ali ne treba misliti da će situacija ostati stabilna, čak i ako se sada čini da Europljani nisu protiv migranata. Vlasti u Italiji i drugim zemljama trebaju pokazati realnu spremnost da rješavaju zajedničke probleme do kojih je dovela politika EU prema izbjeglicama.

“To je u potpunosti pitanje političke volje. EU posjeduje netaknute resurse koje može iskoristiti. Ako to sad ne uradi kada se nalazi na granici života i smrti, kada će?”, Pita se američki financijer.

Neuspješni vojni puč u Turskoj samo će povećati neodređenost po pitanju sigurnosti. Erdogan je krenuo na primirje s Rusijom, sa željom da postane posrednik između Rusije i Europe, navodi se u članku.

“U svakom slučaju sporazum između EU i Turske je suviše nepouzdana baza za novu politiku EU o izbjeglicama”, smatra Soros.

Kako bi preživjela, EU treba hitno poduzeti odlučne mjere, smatra milijarder. Prije svega, treba biti formulirana jasna razlika između EU i eurozone.

Slaba karika same eurozone, po mišljenju Sorosa, jeste Italija čije banke vape za hitnim ozdravljenjem. On predlaže da se uvedu sankcije institucionalnim investitorima, a privatnim da se naknade gubici.

Osim toga, investitor je kao neophodne uvjete za preživljavanje Europe označio poštovanje financijske discipline i pravila bankarskog saveza.
 
(sputniknews.com)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , ,