Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Julian Assange: Moje sljedeće curenje dokumenata će osigurati uhićenje Hillary Clinton

Julian Assange: Moje sljedeće curenje dokumenata će osigurati uhićenje Hillary Clinton

hillary-assangeOsnivač WikiLeaksa Julian Assange je rekao je da je WikiLeaks dobio informacije koje će uskoro biti objavljene, a koje će garantirati optužnicu za Hillary Clinton

Tijekom nedavnog razgovora na ITV, Assange je izjavio da će njegovo sljedeće objavljivanje tajnih dokumenata “pružiti dovoljno dokaza” da Hillary bude iza rešetaka.

Wikileaks je već objavio 30.322 e-mailova sa privatnog poslužitelja (servera) e-pošte Hillary Clinton, u rasponu od 30. lipnja 2010. do 12. kolovoza 2014.

Dok je Assange nije precizirao što je točno bilo u e-mailovima, on je za ITV reka da je WikiLeaks “nakupio puno materijala o Hillary Clinton, koji bi mogli dovesti do optužnice”.

Assange je dao naslutiti da e-mailovi predviđeni za objavljivanje sadrže dodatne informacije o Fondaciji Clinton.

Assange je potom istaknuo da je Obamina administracija i ranije procesuirala brojne zviždače zbog kršenja procedura vlade za rukovanje povjerljivim dokumentima.

U odnosu na tekuću FBI istragu, međutim, Assange je izrazio nepovjerenje Ministarstva pravosuđa Obamine administracije vezanim za bivšu državnu tajnicu.

Državna odvjetnica Loretta Lynch nije podigla optužnicu protiv Hillary Clinton. Nitko nije mislio da je moguće da će se to dogoditi.

Wikileaks je već dugo trn u oku bivšoj državnoj tajnici, koja je pozvala predsjednika Obamu na procesuiranje zviždačke stranice WikiLeaks nakon curenja dokumenata State Departmenta u 2010. godini.

Julian Assange od tada ostaje ograničen na ekvadorsko veleposlanstvo u središtu Londona, otkada je Ekvador obećao da neće predati osnivača WikiLeaksa američkim vlastima.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,