Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SVE BLIŽE AMERICI: Rusija raketne sustave ‘Bastion’ postavlja na svojim obalama Pacifika

SVE BLIŽE AMERICI: Rusija raketne sustave ‘Bastion’ postavlja na svojim obalama Pacifika

kurilski-otoci-bastionObalska jedinice ruske Tihooceanske ratne flote izvele su prvo borbeno gađanje novim raketnim sustavom “Bastion” koji će od slijedećeg mjeseca “gledati” američku i japansku mornaricu na Pacifiku

Glasnogovornik Tihooceanske flote – Vladimir Matvejev – objasnio je da je gađanje izveo raketna divizija i naglasio:

“Divizija je uspješno uništila metu na moru, iako je prethodno kopnom prevalila 200 kilometara i postavila sustav za gađanje na terenu koji za to nije bio prethodno pripremljen. Uslijedila su gađanja na jednom od poligona. Uz sudjelovanje više od 200 vojnika i časnika i oko 20 jedinica ratne tehnike “.

Matvejev je ukazao da je više od deset ratnih brodova Tihooceanske flote sudjelovalo u zatvaranju akvatorija u kojoj je poteklo gađanje za nevojne brodove.

Ministar obrane Rusije Sergej Šojgu otkrio je nedavno da će se raketni sustavi “Bastion” i “Bal” do kraja 2016-te pojaviti i na Kurilskim otocima na kojima od prošle godine “stražare” zenitni raketni sustavi “Tor-M2U”.

Rusija će uskoro na Kurile prebaciti i bespilotne letjelice, a moguće je da će se na jednom od tih otoka pojaviti i pomorska baza.

Obalski raketni sustav “Bastion” koristi rakete “Oniks”. Služi za uništavanje ratnih brodova svih klasa i tipova.

Jedan “Bastion”, koji u “šaržeru” može imati do 36 raketa, u stanju je da štititi više od 600 kilometara obale.
 

 
(fakti.org)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , ,