Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Bill Gates daruje 100.000 koko┼íi koje ─çe davati zombi jaja najsiroma┼ínijima

Bill Gates daruje 100.000 kokoši koje će davati zombi jaja najsiromašnijima

bill-gates-kokosJo┼í 2013. Bill Gates je najavio proizvodnju GMO zombi jaja od genetski modificiranih koko┼íki, a ovo je samo dodatak tome planu “filantropije” kojeg puno ljudi ne razumije

Uzgojem pet koko┼íi i prodajom jaja farmer bi u Africi mogao ostvariti dovoljan prihod da se izvu─Źe iz ekstremnog siroma┼ítva.

Suosniva─Ź Microsofta i najbogatiji ─Źovjek na svijetu Bill Gates pokrenuo je humanitarni projekt kojim ─çe, vjeruje, ubla┼żiti ekstremno siroma┼ítvo u subsaharskoj Africi. Donirat ─çe koko┼íi najsiroma┼ínijim farmerima.

Visokokvalitetne nesilice

Prema njegovim izra─Źunima, svaki farmer koji uzgaja pet koko┼íi prodaju─çi jaja mo┼że ostvariti godi┼ínji prihod od oko tisu─çu ameri─Źkih dolara.

Granica siroma┼ítva u najsiroma┼ínijim subsaharskim dr┼żavama iznosi 700 dolara na godinu i na taj na─Źin farmeri bi ostvarili osnovni prihod za sebe i svoje obitelji. U sljede─çih nekoliko mjeseci bit ─çe ukupno podijeljeno 100.000 koko┼íi.

Gatesov je osnovni cilj poduprijeti 30 posto ruralnih obitelji u subsaharskoj Africi. Za razliku od koko┼íi koje se sada uzgajaju u tom podru─Źju, koko┼íi koje Gates donira bit ─çe cijepljene i dobrog zdravstvenog stanja ─Źime ─çe se ÔÇťkoko┼íji fondÔÇŁ u tom dijelu svijeta znatno oporaviti. Ina─Źe, UN procjenjuje da 41 posto stanovni┼ítva subsaharske Afrike ┼żivi u ekstremnoj bijedi.


Unato─Ź tomu, Gatesov plan ve─ç je potaknuo i neke nedoumice. Prije svega, pitanje je gdje ─çe i na koji na─Źin farmeri na─çi dovoljno visokokvalitetne hrane za prehranu ┼żivotinja bez koje razina produktivnosti pada. Pojednostavljeno, bez balansirane hrane koko┼íi ne nesu onoliko jaja koliko ih nesu na suvremenim farmama. Drugo je pitanje ho─çe li nagla pojava velikog broja jaja na tr┼żi┼ítu sru┼íiti njihovu cijenu i ugroziti ekonomsku ra─Źunicu cijelog projekta. Gates smatra da su to mogu─çi rizici, ali da svakako vrijedi poku┼íati.

Najve─çi filantrop u povijesti koji ho─çe istrijebiti milijardu ljudi

Ina─Źe, Bill Gates jedan je od najve─çih filantropa u povijesti. Prije nekoliko godina prenio je najve─çi dio svog osobnog bogatstva na zakladu ÔÇťMelinda and Bill Gates FoundationÔÇŁ koja razvija cijeli niz globalno zna─Źajnih socijalnih programa, posebno onih s naglaskom iskorjenjivanja ekstremnog siroma┼ítva. Zakladu je osnovao njegov otac koji je otvoreno zagovarao eugeniku i istrijebljenje ljudi.

Tako je zaklada ve─ç radila i na pobolj┼íanju navodnjavanja u Africi, a projekt s koko┼íima njegova je nadogradnja, na ─Źak i pomalo bizaran projekt GMO bananama kojima Gates ┼żeli nahraniti Afriku.

 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,