Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Filantrop Bill Gates: Protiv gladi u svijetu GMO bananama i cjepivom

Filantrop Bill Gates: Protiv gladi u svijetu GMO bananama i cjepivom

bill-gatesBill Gates je ponovo u vijestima. Ne, on ne najavljuje novi operativni sustav, niti preuzima neku manju kompaniju da bi pokrao njihovu tehnologiju, već financira stvaranje GMO super-banane s vitaminom A koji smanjuje smrtnost i sljepoću djece

Čovjekoljub ili latinizam Filantrop je osoba koja voli ljude i brine se da im bude bolje. Jedan od poznatijih je Bill Gates.

Banane su najpopularnije voće na svijetu, hranjive su, jeftine za uzgoj, a uskoro bi mogle biti i glavno oružje u borbi protiv globalne gladi u siromašnim dijelovima Afrike.

Osnivač Microsofta, i najbogatiji čovjek na svijetu, Bill Gates i njegova supruga Melinda u svojoj su zakladi pokrenuli projekt stvaranja GMO genetski modificiranog oblika banane koji bi svojim prehrambenim vrijednostima zadovoljavao osnovne čovjekove potrebe za određenim vitaminima i elementima. Bill Gates i njegova svjetski poznata zaklada u Africi provodi cijepljenje i testiranje cjepiva na djeci koja gladuju.

Planira se da super-banana dođe na tržište do 2020. godine.

Znanost radi razliku

Sadnice ovako modificiranog drveta banane bile bi podijeljene farmerima diljem Ugande, čime bi se oskudna prehrana lokalnog stanovništva znatno poboljšala.

Znanost može napraviti veliku razliku u kvaliteti prehrane a da to ljudi i ne primijete po okusu ili izgledu ploda. Sada modificiramo banane ugrađujući im provitamin A i imamo potvrde da ova metoda djeluje, da je učinkovita , kaže James Dale, direktor Tehnološkog sveučilišta u Queenslandu koje radi na modificiranju banana po Gatesovim idejama.

Prvi plodovi nastali od genetski modificiranih biljaka već su ubrani, a njihove kemijske analize više su nego dobre. Nove GMO banane imaju znatno veći udio vitamina A te alfa i betakarotena, što su ključni elementi u poboljšavanju prehrane.

Novi trend

Inače, banane imaju više od polovice udjela u ukupnoj količini namirnica koju konzumiraju stanovnici Ugande, a po završetku ispitivanja genetski modificirane sadnice bit će dijeljene širom cijele zemlje. Procjenjuje se da će rezultati ove akcije biti vidljivi već za godinu dana. Smanjit će se broj umrlih od gladi, baš kao i broj djeca koje zbog nedostatka vitamina A oslijepe.

Ova genetska modifikacija banane mogla bi pokrenuti, ako rezultati budu povoljni, cijeli trend modificiranja voća i povrća namijenjenog područjima na kojima vlada glad. Moguće je modificirati razne biljke kako bi se podigla razina esencijalnih vitamina i aminokiselina i tako poboljšala prehrana ljudi. Tehnologiju već imamo, samo ju je potrebno iskoristiti na pravi način – kazali su u zakladi Billa i Melinde Gates.

ŠTO O SE ZAPRAVO KRIJE IZA OVOG “HUMANOG” DJELA?

Prvo i osnovno, takve banane će se prvo testirati u Americi, koja uz zakone koji spriječavaju označavanje GMO hrane, čini amerikance perfektnim laboratorijskim štakorima. Projekt super-gmo-banane je podržan u novcu od skoro 10 miliona dolara od strane Zaklade Bill i Melinde Gates, a s obzirom da Bill Gates posjeduje stotine tisuća dionica kompanije Monsanto i Cargil, vrijednosti 23 miliona dolara, čini se da je patent super-banane jako zanimljiva ideja.

Ali to nije sve! Najbogatiji čovjek na planeti nije samo zabrinut u svezi novca, već i u svezi kontrole populacije i rađanja.  Zaklada Bill i Melinde Gates je potrošila milione dolara na istraživanje umjetne kontracepcije i sterilizacije, i inicijative za abortus u najsiromašnijim zemljama na planeti.

Gates je u intervjuu 2003. godine priznao da je njegova obitelj povezana i uključena, dugi niz godina u programe eugenike i smanjenja populacije. Gates se poziva na politiku eugenike Thomas Robert Mathus, koji je vjerovao da se populacija u svijetu treba kontrolirati kroz reproduktivnu zabranu.

I sam njegov otac, Bill Gates Senior, je dugo godina bio uključen u eugeničku grupu planiranog roditeljstva, koja je naravno, osnovana na konceptu koji kaže da ljudska bića su samo “obična masa za razmnožavanje” i da ljudsko sjeme pod hitno treba opoziv. Bill Gates Senior je također suosnivač zaklade Bill i Melinde Gates, čiji je trenutni fokus u forsiranju GMO hrane u Africi.

Zaklada Gates je do sada darovala oko 264 miliona dolara “Savezu za zelenu revoluciju” (AGRA) u Africi. Zaklada je također unajmila doktora Robert Horsch-a da vodi AGRA-u od 2006. godine. Horsch je bivši manager tvrtke Monsanto i jedan od izumitelja pesticida Roundup. Prema napisima u medijima, u Keniji 70% poljoprivrednika radi direktno sa AGRA-om koja radi za Monsanto i Zakladu Gates…. ostatak pogledajte u donjem VIDEU u režiji Infowars.com.
 
*stisnite “Titlovi” radi prijevoda*

 
(vecernji,youtube.com/uredio:nsp)

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,