Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ZVECKANJE ORUŽJEM: U Poljskoj počinju najveće NATO vojne vježbe u povijesti te zemlje

ZVECKANJE ORUŽJEM: U Poljskoj počinju najveće NATO vojne vježbe u povijesti te zemlje

nato-vjezba-poljskaU Poljskoj počinju najveće vojne vježbe NATO-a u povijesti zemlje – “Anakonda”. U njima će sudjelovati rekordan broj zemalja i vojnika

Službeni početak manevara biće održan danas u Akademiji nacionalne obrane u Varšavi. Praktični dio vojnih vježbi počinje sutra.

Prema podacima poljskog Ministarstva obrane, u vojnim vježbama će sudjelovati 31.000 vojnika iz 24 zemlje, uključujući 12.000 iz Poljske,10.000 iz SAD i oko 1.000 iz Velike Britanije. Također će biti upotrijebljeno i 3.000 jedinica vojne tehnike i 12 brodova.

Paralelno sa vojnom vjhežbom “Anakonda” održat će se i vojne vježbe “Saber strike”, čiji će cilj biti uvežbavenje prebacivanja vojnika i tehnike NATO-a preko Njemačke i Poljske u Rumunjsku i Bugarsku, kao i u baltičke zemlje.

Da podsjetimo, Poljska je nedavno mobilizirala novih 35 tisuća vojnika u stanje pripravnosti. Europa više nije siguran kontinent zahvaljujući NATO savezu na čijem je čelu Amerika.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , ,