Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ŠOKANTNI EU ZAKON NA KOJEG VAS NITKO NIJE UPOZORIO: Europa će slati teoretičare zavjere u ‘kampove za reedukaciju’

ŠOKANTNI EU ZAKON NA KOJEG VAS NITKO NIJE UPOZORIO: Europa će slati teoretičare zavjere u ‘kampove za reedukaciju’

govor-mrznjeGrađani Europe koji krše novi zakon o “govoru mržnje” na internetu, uključujući i one koji kritiziraju Vladu i njezine poteze, bit će prisiljeni prisustvovati ‘logorima za reedukaciju”

Prema članku 7. Europske okvirnog nacionalnog zakon za promicanje tolerancije :

Maloljetnici koji suosuđeni za zločine navedene u stavku (a) će morati proći rehabilitacijski program osmišljen kako bi se u njih ubacila kultura tolerancije.

Puni presjek zakona glasi:

Odjeljak 7. Kaznene sankcije

(a) Sljedeći akti će se smatrati kažnjivim kaznenim djelima kroz zločine:

(i) Zločini iz mržnje prema definiciji iz točke 1. (c).

(ii) Poticanje na nasilje nad grupom kao što je definirano u točki 1. (a).

(Iii) Grupna kleveta kao što je definirano u točki 1. (b).

(Iv) Očigledno odobrenje totalitarne ideologije, ksenofobije ili antisemitizma.

(V) Javno odobravanje ili negiranje holokausta.

(Vi) Javno odobravanje ili uskraćivanja bilo kojeg drugog djela genocida čije je postojanje određeno međunarodnim kaznenim sudom ili tribunalom.

(b) Maloljetnici osuđeni za zločine navedene u stavku (a) će morati proći rehabilitacijski program osmišljen kako bi se u njih ubacila kultura tolerancije.

(Iv) Očigledno odobrenje totalitarne ideologije, ksenofobije ili antisemitizma.

(v) Javno odobravanje ili negiranje holokausta.

Vijesti o kampovima za edukaciju dolazi nakon što su američki internet giganti Facebook, Twitter, Google i Microsoft obećali da će se boriti protiv online kritičara i govora mržnje kao dio zajedničke opredijeljenosti s Europskom komisijom.

Bloomberg.com izvještava:

Iznad nacionalnih zakona koji kriminaliziraju govor mržnje, postoji potreba da se osigura takvu aktivnost kod korisnika Interneta “koja bi se žurno pregledala preko platforme online posrednika i društvenih medija, nakon primitka valjane obavijesti, u odgovarajućem vremenskom okviru”, ove kompanije zajedno sa Europskom komisijom su priopćile u objavljenom zajedničkom priopćenju.

Francuski židovska grupa mladih, UEJF, tužila je Twitter, Facebook i Google u Parizu ovog mjeseca oko toga kako oni prate govor mržnje na webu.

U toku oko šest tjedana u travnju i svibnju, pripadnici francuskih antidiskriminacijskih skupina označili su nedvosmisleni govor mržnje koji, kako oni kažu, promovira rasizam, homofobiju ili antisemitizam.

Više od 90 posto postova na koje su ukazali na Twitteru i YouTubeu ostaje online u prosjeku od 15 dana nakon zahtjeva za uklanjanjem, prema studiji organizacija UEJF, SOS Racism i SOS Homophobia. (izvor)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,