Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SCENARIJ ZA TREĆI SVJETSKI RAT: Rusija i Sirija će se suprotstaviti američkoj vojsci u Raki

SCENARIJ ZA TREĆI SVJETSKI RAT: Rusija i Sirija će se suprotstaviti američkoj vojsci u Raki

obama-putin-sirijaScenarij trećeg svjetskog rata se nazire u najavi najnovijeg sukoba sirijska vojske, podržane od strane Rusa i s druge strane američke vojske koja podržava Kurde

Scenarij trećeg svjetskog rata se nazire u najavi najnovijeg sukoba sirijska vojske, podržane od strane Rusa i s druge strane američke vojske koja podržava Kurde, za grad Raku u Siriji s ciljem ‘uništenja ISIS-a’. 

Masivni konvoj vojnika sirijskih oružanih snaga putovao je do granice Hama-Raqqa preko vikenda, kako bi oslobodili grad od ISIS-a.

Prema jednom dopisniku iz Al-Masdara u Damasku, više od 1.500 vojnika, većinom iz brigade Desert Hawks i sirijskih marinaca, krenulo je prema Hama-Raqqi ovog vikenda nakon što su visoka komanda Sirijsko-Arapske vojske i njihovi ruski vojni savjetnici izdali zapovijed za oslobođenje grada Raqqae (Rake).

Sve elitne snage koje će oslobađati ovaj grad se sastoje od oko 4,800-5,000 sirijskih marinaca, Desert Hawks brigade, golanske pukovnije, 550. pukovnije 4. mehanizirane divizije, i Al-Ba’ath bojne.

Zbog nekoliko zastoja u mjesecima travnju i svibnju, sirijske oružane snage više nisu u zapadnom dijelu pokrajne Al-Raqqa.

Umjesto toga, velika provladina sila može se vidjeti kao imperativ pustinjskoa grada Ithriya, gdje su već napravili potrebne pripreme za napad na teroriste islamske države.

Ovaj najnovija ofenziva vlade očekuje se u narednim tjednima, što se više vojnika dovozi u istočni dio pokrajne Hama, kako bi sudjelovali u ovom glavnom napadu.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , ,