Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Rothschildi Dokazali da Bankarska Elita vlada svijetom – Uspostavili porezno uto─Źi┼íte za milijardere UNUTAR AMERIKE

Rothschildi Dokazali da Bankarska Elita vlada svijetom – Uspostavili porezno uto─Źi┼íte za milijardere UNUTAR AMERIKE

rothchild-porez-amerikaSAD je sada najve─çi porezni raj na svijetu

Grad Reno u dr┼żavi Nevadi u Americi je preko no─çi postao poznat kao nova ┼ávicarska me─Ĺunarodnog bankarstva, zbog odbijanja potpisivanja sukladnosti sa novim globalnim objavljivanim standardima, izdanim od strane Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD)

Proces premje┼ítanja ogromne koli─Źine me─Ĺunarodnog kapitala iz tipi─Źnih poreznih uto─Źi┼íta, prema SAD-u, potaknulo je poznato ime u svijetu me─Ĺunarodnih financija – Rothschild & Co.

Rothschildi, stoljetna Europska financijska institucija koja upravlja bogatstvima mnogih svjetskih bogatih obitelji, je instrumentalizirala u pomaganju da se bogatstvo Svjetske Elite preseli iz tradicionalnih poreznih uto─Źi┼íta kao ┼íto su Bahami, ┼ávicarska i Britanskim Djevi─Źanskim Otocima u SAD.

Rothschildi su preusmjerili fenomen me─Ĺunarodnog protoka kapitala u SAD, ┼íto je dalo do znanja da se oni odbijaju slagati s novim me─Ĺunarodnim standardima u bankarstvu.

Nakon prisiljavanja gotovo 100 zemalja da potpi┼íu standard OECD-a o razotkrivanju ┼ítedi┼ía u poreznim uto─Źi┼íima, SAD je sada odbila postati potpisnica.

“Kako ironi─Źno, kako perverzno, da je SAD, koji je bio toliko licemjeran u svojoj osudi ┼ívicarske banke, postao je isti takav tajni porezni raj du jour”, napisao je nedavno Peter A. Cotorceanu , odvjetnik u Anaford AG, pravne tvrtke u Zurichu. “─îujete li zvuk usisavanja? To je zvuk kojim novac ┼żuri u SAD.”

US Treasury Department je predlo┼żio sli─Źne standarde OECD-a za strane ameri─Źke ra─Źune, ali ti prijedlozi nisu uspjeli zbog oporbe politike i bankarske industrije.

Prema izvješću Bloomberga:

Ve─ç desetlje─çima, ┼ávicarska je globalni kapitalni raj tajnih ra─Źuna. To se mo┼żda promijenilo. U 2007. godini, bankar UBS Groupe Bradley Birkenfeld je razotkrio da njegova tvrtka poma┼że da klijenti izbjegavaju poreze sa neprijavljenim ra─Źunima u inozemstvu.

┼ávicarske banake su na kraju platile cijenu. Vi┼íe od 80 ┼ívicarskih banaka, uklju─Źuju─çi UBS i Credit Suisse Group AG, dogovorili su da ─çe platiti oko $ 5 milijardi kazne SAD-u …

Ameri─Źka je odlu─Źila stati na kraj takvoj praksi. Ona je donijla u 2010. zakon, Zakonom o deviznom ra─Źunu poreznih obveza, odnosno FATCA, koji zahtijeva da financijske tvrtke otkriju inozemne ra─Źune i prijave ih poreznoj upravi ili ─çe se suo─Źiti sa velikim kaznama.


Nakon otvaranja Trust Company u gradu Reno, Nevada, Rothschild & Co je po─Źeo najavljivati razotkrivanje najve─çih svjetskih bogatih pojedinaca u tipi─Źnim poreznim uto─Źi┼ítima, koji su bili predmet OECD-ovog me─Ĺunarodnog zahtjeva za objavljivanje, a u Rothschildi su pokrenuti ameri─Źku zakladu, koja je izuzeta iz me─Ĺunarodnih propisa o sastavljanju izvje┼í─ça tajnih ra─Źuna.

Poticaj za bogate da stave svoj novac u SAD je obe─çavao povjerljivost, ┼íto je samo po sebi zanimljivo – s obzirom koliko malo od toga Amerikanci zapravo imaju u ovom trenutku.

Na neki ─Źudan preokret sudbine se desio, Ameri─Źkom Ministarstvu Financija je potreban vrlo ─Źvrst stav protiv me─Ĺunarodne utaje poreza – osim ako ste stavili taj novac u SAD na tajni ra─Źun – kojim slu─Źajno kormilari Rothschild & Co.

Rije─Źi Andrew Penneya, direktora Rothschild & Co., je izuzetno jasno izjavio me─Ĺunarodnim investitorima; SAD je sada najve─çi porezni raj na svijetu.

U nacrtu prezentacije koju je odr┼żao u San Franciscu, Penny je napisao da je SAD “efektivno najve─çi porezni raj na svijetu.”

Penney (56), je direktor firme Rothschild Wealth Management & Trust sa sjedi┼ítem u Londonu, koja obra─Ĺuje tajne ra─Źune vrijednosti oko 23 milijarde dolara za 7000 klijenata iz ureda, uklju─Źuju─çi Milano, Zurich, i Hong Kong, prema Bloomberg Business.

Prije nekoliko godina bio je progla┼íen “povjerenikom godine” od strane elitne skupine britanskih bankarskih savjetnika.

Ve─ç desetlje─çima, ┼ávicarska je vodila globalni kapital povjerljivih bankovnih ra─Źuna. No, ono ┼íto se ─Źini kao nekakav ─Źudan paralelni svemir, SAD je sada postao jedan od rijetkih zemalja u svijetu u kojem financijski savjetnici zapravo poti─Źu da ra─Źuni ostaju u tajnosti od me─Ĺunarodnih vlasti.

Tako ─çe me─Ĺunarodna “uber” elita s ogromnim koli─Źinama bogatstva mo─çi sakriti taj kapital u SAD da izbjegne porez, ali ako si prosje─Źan ameri─Źki gra─Ĺanin koji odbije platiti porez, mo┼że┼í o─Źekivati da ─çe┼í zavr┼íiti u zatvoru.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kota─Źi─ç” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,