Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Rothschildi Dokazali da Bankarska Elita vlada svijetom – Uspostavili porezno utočište za milijardere UNUTAR AMERIKE

Rothschildi Dokazali da Bankarska Elita vlada svijetom – Uspostavili porezno utočište za milijardere UNUTAR AMERIKE

rothchild-porez-amerikaSAD je sada najveći porezni raj na svijetu

Grad Reno u državi Nevadi u Americi je preko noći postao poznat kao nova Švicarska međunarodnog bankarstva, zbog odbijanja potpisivanja sukladnosti sa novim globalnim objavljivanim standardima, izdanim od strane Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD)

Proces premještanja ogromne količine međunarodnog kapitala iz tipičnih poreznih utočišta, prema SAD-u, potaknulo je poznato ime u svijetu međunarodnih financija – Rothschild & Co.

Rothschildi, stoljetna Europska financijska institucija koja upravlja bogatstvima mnogih svjetskih bogatih obitelji, je instrumentalizirala u pomaganju da se bogatstvo Svjetske Elite preseli iz tradicionalnih poreznih utočišta kao što su Bahami, Švicarska i Britanskim Djevičanskim Otocima u SAD.

Rothschildi su preusmjerili fenomen međunarodnog protoka kapitala u SAD, što je dalo do znanja da se oni odbijaju slagati s novim međunarodnim standardima u bankarstvu.

Nakon prisiljavanja gotovo 100 zemalja da potpišu standard OECD-a o razotkrivanju štediša u poreznim utočišima, SAD je sada odbila postati potpisnica.

“Kako ironično, kako perverzno, da je SAD, koji je bio toliko licemjeran u svojoj osudi švicarske banke, postao je isti takav tajni porezni raj du jour”, napisao je nedavno Peter A. Cotorceanu , odvjetnik u Anaford AG, pravne tvrtke u Zurichu. “Čujete li zvuk usisavanja? To je zvuk kojim novac žuri u SAD.”

US Treasury Department je predložio slične standarde OECD-a za strane američke račune, ali ti prijedlozi nisu uspjeli zbog oporbe politike i bankarske industrije.

Prema izvješću Bloomberga:

Već desetljećima, Švicarska je globalni kapitalni raj tajnih računa. To se možda promijenilo. U 2007. godini, bankar UBS Groupe Bradley Birkenfeld je razotkrio da njegova tvrtka pomaže da klijenti izbjegavaju poreze sa neprijavljenim računima u inozemstvu.

Švicarske banake su na kraju platile cijenu. Više od 80 švicarskih banaka, uključujući UBS i Credit Suisse Group AG, dogovorili su da će platiti oko $ 5 milijardi kazne SAD-u …

Američka je odlučila stati na kraj takvoj praksi. Ona je donijla u 2010. zakon, Zakonom o deviznom računu poreznih obveza, odnosno FATCA, koji zahtijeva da financijske tvrtke otkriju inozemne račune i prijave ih poreznoj upravi ili će se suočiti sa velikim kaznama.

Nakon otvaranja Trust Company u gradu Reno, Nevada, Rothschild & Co je počeo najavljivati razotkrivanje najvećih svjetskih bogatih pojedinaca u tipičnim poreznim utočištima, koji su bili predmet OECD-ovog međunarodnog zahtjeva za objavljivanje, a u Rothschildi su pokrenuti američku zakladu, koja je izuzeta iz međunarodnih propisa o sastavljanju izvješća tajnih računa.

Poticaj za bogate da stave svoj novac u SAD je obećavao povjerljivost, što je samo po sebi zanimljivo – s obzirom koliko malo od toga Amerikanci zapravo imaju u ovom trenutku.

Na neki čudan preokret sudbine se desio, Američkom Ministarstvu Financija je potreban vrlo čvrst stav protiv međunarodne utaje poreza – osim ako ste stavili taj novac u SAD na tajni račun – kojim slučajno kormilari Rothschild & Co.

Riječi Andrew Penneya, direktora Rothschild & Co., je izuzetno jasno izjavio međunarodnim investitorima; SAD je sada najveći porezni raj na svijetu.

U nacrtu prezentacije koju je održao u San Franciscu, Penny je napisao da je SAD “efektivno najveći porezni raj na svijetu.”

Penney (56), je direktor firme Rothschild Wealth Management & Trust sa sjedištem u Londonu, koja obrađuje tajne račune vrijednosti oko 23 milijarde dolara za 7000 klijenata iz ureda, uključujući Milano, Zurich, i Hong Kong, prema Bloomberg Business.

Prije nekoliko godina bio je proglašen “povjerenikom godine” od strane elitne skupine britanskih bankarskih savjetnika.

Već desetljećima, Švicarska je vodila globalni kapital povjerljivih bankovnih računa. No, ono što se čini kao nekakav čudan paralelni svemir, SAD je sada postao jedan od rijetkih zemalja u svijetu u kojem financijski savjetnici zapravo potiču da računi ostaju u tajnosti od međunarodnih vlasti.

Tako će međunarodna “uber” elita s ogromnim količinama bogatstva moći sakriti taj kapital u SAD da izbjegne porez, ali ako si prosječan američki građanin koji odbije platiti porez, možeš očekivati da ćeš završiti u zatvoru.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , , , , , , , ,