Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » CHARLIE HEBDO dao svoje viđenje “Pjesme Eurovizije”

CHARLIE HEBDO dao svoje viđenje “Pjesme Eurovizije”

eurovizijaPolitizacija Eurovizije se nastavlja. Na stranicama francuskog satiričnog časopisa “Charlie Hebdo” pojavila se karikatura nakon završetka ovogodišnje “Pjesme Eurovizije”

Na crtežu su pobjednici glazbenog natjecanja Jamala i Sergej Lazarev predstavljeni kao dva praseta koja pjevaju.

Karikaturu prati tekst “Rusija je izgubila od Ukrajine na ‘Pjesmi Eurovizije’. Talent je izgubio od politike”.

Politički analitičar Vladimir Kornilov komentirao je da svatko sam treba odlučiti da li “Charlie Hebdo” smatra sve Ruse i Ukrajince svinjama ili samo ruskog i ukrajinskog izvođača na ovom natjecanju.

Teško je odgovoriti na pitanje kako je Lazarev shvatio karikaturu, ali može se pretpostaviti da bi za Jamalu, koja je muslimanka, takav prikaz mogao biti uvredljiv.

Finale “Eurosonga” održano je u Stockholmu u subotu 14. svibnja. Maksimalan broj glasova gledatelji su dali predstavniku Rusije Sergeju Lazarevu. Ali kada su ti glasovi sabrani s ocjenama sudaca, Lazarev je pao na treće mjesto.

Žiri je najviše glasova dao predstavnici Ukrajine Jamala, koja je pjevala o Staljinovim deportacijama krimskih Tatara 1944. godine.

Korisnici društvenih mreža iz različitih država svijeta bili su ogorčeni zbog novog sustava glasovanja na “Pjesmi Eurovizije” i nazvali su ga političkom predstavom. Oni su uvjereni da je najbolji bio Segej Lazarev.

Rezultati natjecanja uznemirili su mnoge ljude iz različitih država. Peticija nezadovoljnih ljubitelja ovog natjecanja, koja je upućena u Europsku radiodifuznu uniju, s ciljem da se ponovno pregledaju rezultati natječaja, sakupila je više od 300.000 potpisa.

Ukrajinski video-bloger Anatolij Sarija objasnio je da je Jamala s ovom pjesmom nastupala pred publikom 18. svibnja prošle godine i, prema pravilima, nije imala pravo sudjelovati na “Pjesmi Eurovizije”.

Međutim, organizatori natjecanja već su odgovorili autoru peticije da će “rezultati ostati na snazi”.
 

 
(sputniknews.com/NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,