Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » CHARLIE HEBDO dao svoje vi─Ĺenje “Pjesme Eurovizije”

CHARLIE HEBDO dao svoje vi─Ĺenje “Pjesme Eurovizije”

eurovizijaPolitizacija Eurovizije se nastavlja. Na stranicama francuskog satiri─Źnog ─Źasopisa “Charlie Hebdo” pojavila se karikatura nakon zavr┼íetka ovogodi┼ínje “Pjesme Eurovizije”

Na crte┼żu su pobjednici glazbenog natjecanja Jamala i Sergej Lazarev predstavljeni kao dva praseta koja pjevaju.

Karikaturu prati tekst “Rusija je izgubila od Ukrajine na ‘Pjesmi Eurovizije’. Talent je izgubio od politike”.

Politi─Źki analiti─Źar Vladimir Kornilov komentirao je da svatko sam treba odlu─Źiti da li “Charlie Hebdo” smatra sve Ruse i Ukrajince svinjama ili samo ruskog i ukrajinskog izvo─Ĺa─Źa na ovom natjecanju.

Te┼íko je odgovoriti na pitanje kako je Lazarev shvatio karikaturu, ali mo┼że se pretpostaviti da bi za Jamalu, koja je muslimanka, takav prikaz mogao biti uvredljiv.

Finale “Eurosonga” odr┼żano je u Stockholmu u subotu 14. svibnja. Maksimalan broj glasova gledatelji su dali predstavniku Rusije Sergeju Lazarevu. Ali kada su ti glasovi sabrani s ocjenama sudaca, Lazarev je pao na tre─çe mjesto.

┼Żiri je najvi┼íe glasova dao predstavnici Ukrajine Jamala, koja je pjevala o Staljinovim deportacijama krimskih Tatara 1944. godine.

Korisnici dru┼ítvenih mre┼ża iz razli─Źitih dr┼żava svijeta bili su ogor─Źeni zbog novog sustava glasovanja na “Pjesmi Eurovizije” i nazvali su ga politi─Źkom predstavom. Oni su uvjereni da je najbolji bio Segej Lazarev.

Rezultati natjecanja uznemirili su mnoge ljude iz razli─Źitih dr┼żava. Peticija nezadovoljnih ljubitelja ovog natjecanja, koja je upu─çena u Europsku radiodifuznu uniju, s ciljem da se ponovno pregledaju rezultati natje─Źaja, sakupila je vi┼íe od 300.000 potpisa.

Ukrajinski video-bloger Anatolij Sarija objasnio je da je Jamala s ovom pjesmom nastupala pred publikom 18. svibnja pro┼íle godine i, prema pravilima, nije imala pravo sudjelovati na “Pjesmi Eurovizije”.

Me─Ĺutim, organizatori natjecanja ve─ç su odgovorili autoru peticije da ─çe “rezultati ostati na snazi”.
 

 
(sputniknews.com/NSP)

BAYER PREUZIMA MONSANTO I DONOSI SMRT U EUROPU: Više od 42 milijarde dolara za najozloglašeniju kompaniju na svijetu
Elon Musk ula┼że 1 MILIJARDU DOLARA u projekt koji ─çe sprije─Źiti umjetnu inteligenciju da uni┼íti ─Źovje─Źanstvo

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,

reklama