Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U Europi se potpisuje peticija sa zahtjevom da se preispitaju rezultati Eurosonga 2016.

U Europi se potpisuje peticija sa zahtjevom da se preispitaju rezultati Eurosonga 2016.

eurosong-peticijaPOSEBNE PETICIJE SU POČELE U NJEMAČKOJ I ŠPANJOLSKOJ DA TE ZEMLJE BOJKOTIRAJU PJESMU EUROVIZIJE U UKRAJINI

U EuropiI je počelo potpisivanje peticije sa zahtjevom se se preispitaju rezultati upravo održane Eurosonga.

Peticija se potpisuje na sajtu Change.org, a obraćanje-zahtjev organizatorima Eurosonga 2016 za rekordno kratko vrijeme potpisalo je preko 280.000 od 300.000 ljudi koliko je potrebno iz cijele Europe. A potrebno je najmanje 300.000 da bi zahtjev bio razmotren.

Inicijator peticije je Arthur Oganesjan, stanovnik Erevana, glavnog grada Armenije, a potpisnici su iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Španjolske, Australije, Srbije, Švedske i Rusije i više drugih zemalja.

Ima ih čak i iz Ukrajine.

Španjolac iz Madrida Kristijan Garido na istom sajtu je postavio peticiju kojom od svoje zemlje traži bojkotirati Pjesmu Eurovizije koja će slijedeće godine biti održana u Ukrajini.

Garrido je ocijenio da je viđeno u Stockholmu bilo izrugivanje polovici Europe jer je svima bilo vidljivo da onim što se događalo “dirigirali politički interesi“.

Pojavila se i njemačka peticija OpenPetition čiji potpisnici traže da njihova zemlja ne šalje predstavnika na slijedeći Eurosong.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,