Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Nevjerojatna scena u Berlinu: Ovo je banka ISIS-a

Nevjerojatna scena u Berlinu: Ovo je banka ISIS-a

isis-banka-njemačkaAktivisti za ljudska prava projicirali su zastavu Daesu-a na veleposlanstvo Saudijske Arabije u Berlinu

Veleposlanstvo Saudijske Arabije u Berlinu ukrašena je zastavom Daesu-a i etiketirana naslovom “Banka Daesu-a”. Ovaj podvig su izveli aktivisti za ljudska prava kako bi privukli pažnju na veze Saudijaca s terorističkom organizacijom.

Umjetnik Oliver Bjenkovski je uz pomoć alata pixel helper ovo iscenirao kako bi upozorio na nepoštivanje ljudskih prava i potporu koju Saudijska Arabija navodno daje ekstremistima.

Iako Saudijska Arabija ima ključnu ulogu u koaliciji protiv islamista koju predvodi SAD, kraljevina je pogođena kritikama svojih zapadnih saveznika zbog nedovoljno uloženog truda u borbi protiv terorizma.

Saudijska Arabija se optužuje zbog potpore i financiranja raznih ekstremnih grupa koje pomažu saudijskom interesu u regiji.

WikiLeaks je 2009. godine objavio dokument u kojem je Hillary Clinton, koja je tada bila državna tajnica SAD-a, rekla da Saudijska Arabija financira Daesu, talibane i Al Qaidu.

Saudijska Arabija je oštro odbacila tvrdnje.

U ratu u Siriji, Saudijci podržavaju opoziciju čiji određeni članovi usko surađuju s islamistima i al Nusrom.

Kao dio projekcije pojavio se i natpis “10 godina i 1.000 udaraca samo zbog bloga”, što se odnosi na blogera Raif Badavija. Bloger je zatvoren zbog kritiziranja saudijskih svećenika i pozivanja na više slobode u društvu. Već je četiri godine iza rešetaka.

Presuda je potaknula međunarodnu zabrinutost za Raifovo zdravlje i uzrokovala je niz prosvjeda diljem svijeta. Nakon što je primio 50 udaraca, otišao je na medicinski pregled gdje je zaključeno da više ne može primiti niti jedan udarac.

Ipak, Saudijski vrhovni sud je zadržao kaznu, pa batine mogu nastaviti bilo kada.
 

 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,