Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » DOSTA JE BILO! Iran će tužiti SAD za 63 godina sankcija

DOSTA JE BILO! Iran će tužiti SAD za 63 godina sankcija

iran-tuzba-sadIranski parlament je dao preliminarno odobrenje zahtijeva od vlade da tuži SAD za štetu koja je zemlja pretrpjela kao rezultat neprijateljskih poteza SAD-a tijekom posljednjih 63 godine

Prema izvještaju iranske novinske agencije IRNA, iranska parlament je imao sjednicu preliminarnog glasovanja u Teheranu u nedjelju

Sputnik News izvještava:

Zakon poziva Vladu da poduzme pravne korake protiv američke vlade na međunarodnom sudu.

Glasanje je slijedilo nakon otpuštanje nedavno skinute oznake tajnosti sa dokumenata koji sadrže podatke o CIA-orkestriranom svrgavanju premijera Mohammeda Mossadegha prije 60 godina.

Iran također priprema međunarodne pravne radnje da povrati gotovo $ 2 milijarde dolara koje je Vrhovni sud SAD-a naredio da se plaća kao naknadu za američke žrtve terorističkih napada, izjavio je nedavno predsjednik Hasan Rohani.

“Mi ćemo uskoro preuzeti slučaj od 2 milijarde $ dolara na međunarodnom sudu”, rekao je Rouhani u televizijskom govoru.

“Nećemo dopustiti SAD-u da proguta taj novac tako lako”, rekao je predsjednik mnoštvu tisuća u jugoistočnom gradu Kermanu.
 
Iranski zastupnici također zahtijevaju naknadu za moralnu i materijalnu štetu koju je zemlja pretrpjela tijekom rata 1980-1988  sa američkim saveznikom Irakom, koji je odnio živote 223.000 iranskih vojnika. (izvor)
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,