Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » NIJE VI┼áE TEORIJA ZAVJERE: TALIBANSKI POKRET je kreirala Amerika da bi porazila SSSR, a onda su ih napali da im uzmu naftu

NIJE VIŠE TEORIJA ZAVJERE: TALIBANSKI POKRET je kreirala Amerika da bi porazila SSSR, a onda su ih napali da im uzmu naftu

talibani-ciaTalibani su fundamentalisti─Źki sunitsko islamski i etni─Źko pa┼ítunski pokret koji je vladao ve─çinom Afganistana od 1996. do 2001. godine

Talibani su nastali u Pakistanu u izbjegli─Źkim logorima u kojima su boravile afganistanske izbjeglice, a presudan utjecaj na njihovo u─Źenje imale su vjerske ┼íkole koje su bile financirane od strane naftom bogatih arapskih dr┼żava.

Vo─Ĺe ovog pokreta ubijene su u akcijama SAD-a i Sjevernog saveza. Manje grupe ovog pokreta su i dalje aktivne i bore se u gerilskim bitkama ili terorizmom protiv NATO saveza i trenutne vlade Afganistana.

Teroristi─Źka grupa Al Kaida bila je saveznik talibana. Talibana trenutno ima oko 12.000 po tvrdnjama istih. Vo─Ĺa im je bio Mula Muhamed Omar.(wikipedia)

Schulz je rekao da razmjenjivanje ira─Źkog zatvorenika za jordanskog pilota kojeg dr┼żi Islamska dr┼żava nije isto kao razmjena pet talibanskih zatvorenika za narednika Baua Bergdala.

On je rekao da: “Talibani predstavljaju oru┼żane pobunjenike. ISIS je teroristi─Źka skupina, a sa teroristi─Źkim skupinama se ne prave ustupci”.

Krauthamer je na to rekao da Talibani “re┼żu grla i napadaju autobuse. Oni stavljaju bombe u automobile i zalije─çu se njima u trgovine, a nisu teroristi─Źka skupina”.

Talibani zaista koriste teroristi─Źke taktike, ali se iz diskusije izostavlja da su oni te taktike zapravo nau─Źili od CIA-e.

Afgan Mud┼żahedin je “vje┼ítine sabotiranja”, koje je koristio u okviru Talibana i Al Kaide, nau─Źio u kampu Piri, ┼ípijunskom kampu CIA-e u Virginiji.

Ostali su pro┼íli kroz paravojnu obuku u podru─Źju New Yorka, a zatim poslani u Afganistan zajedno sa SAD kako bi se pridru┼żili snagama Gulbuddin Hekmatyara, koje je podr┼żavala CIA. Gulbuddin Hekmatyar je zloglasni diler droge koji je poznat po tome ┼íto je bacio kiselinu na ┼żenu obu─Źenu u zapadnja─Źku odje─çu i po tome ┼íto je ubio studenta iz maoisti─Źke frakcije na Sveu─Źili┼ítu u Kabulu.

Program obu─Źavanja i financiranja ovih ubila─Źki nastrojenih terorista poradi pora┼żavanje Sovjetskog saveza u Afganistanu nazvan je Operacija Ciklon. Mnogi kandidati su regrutirani u al Kifah izbjegli─Źkom centru u Brooklynu, Njojorku i trenirao ih je Muhamed Ali, ─Źlan Zelenih beretki vojske SAD.


Nakon poraza Sovjetskog saveza, SAD, Velika Britanija i Saudijska Arabija iskoristili su pakistansku obavje┼ítajnu slu┼żbu da bi stvorili Talibane.

Phil Gasper je napisao sljede─çe:

Vlada SAD je bila prili─Źno svjesna reakcionarnog talibanskog programa, ali odabrala je podr┼żati njihov dolazak na vlast sredinom devedesetih godina. Selig Harrison je naveo da su stvaranje Talibana “aktivno ohrabrivali i ISI i CIA”. “SAD je ohrabrivao Saudijsku Arabiju i Pakistan da podr┼że Talibane, pogotovo po pitanju njihovog napredovanja ka Kabulu”, dodao je po┼ítovani novinar Ahmed Rashid.

Kada su Talibani preuzeli vlast, glasnogovornik State Departmenta, Glyn Davies, rekao je da nije vidio ni┼íta “vrijedno osude” u planovima Talibana da uvedu strog islamski zakon, dok je senator Hank Brown, predsjedavaju─çi Pododbora senata o vanjskim poslovima na Bliskom istoku i ju┼żnoj Aziji, pozdravio novi re┼żim: “Dobar dio onoga ┼íto se dogodilo jest da su frakcije sposobne razviti novu vlast u Afganistanu”.

Ni┼íta za osudu, tako se bar tvrdilo dok Talibani nisu pristali se slo┼żiti s izgradnjom naftnog cjevovoda SAD u Afganistanu. Kada su Talibani odbili pristati na kompromis, energetska sigurnost je izazvala vojni sukob.

“U jednom trenutku za vrijeme pregovora, predstavnici SAD su rekli Talibanima “Ili ─çete prihvatiti na┼í tepih od zlata, ili ─çemo vas zakopati pod tepih od bombi”, naveo je Brisard tijekom intervjua u Parizu. Va┼żno je napomenuti da je ova prijetnja izre─Źena prije napada 11. rujna.

Vlada SAD i korporativni mediji tvrde da je “11. rujna promijenio sve “. Zaista jeste, promijenio je i istinu.

Zamjenik tajnika za odnose s javno┼í─çu u Bijeloj ku─çi je u pravu – Talibani predstavljaju pobunjenike. Pobuna je po─Źela kada je SAD napao Afganistan pod la┼żnim izgovorom da tra┼że Osamu bin Ladena i Al Kaidu.

SAD je planirao napasti Talibane i prije napada na New York i Washington. To je potvrdio Niaz Naik, bivši vanjski tajnik Pakistana, ali i mnogi drugi.

“Glavni cilj je bio da se svrgne talibanski re┼żim i ubaci tranzicijska vlast umjerenih Afganistanaca, najvjerojatnije pod vodstvom biv┼íeg afganistanskog kralja Zahira ┼áaha”, smatra Naik.
 
Hillary Clinton priznaje da je SAD stvorio talibane i Al Kaidu (*stisnite “Titlovi” radi prijevoda*)

 
(webtribune.rs)

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,