Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, SVIJET U RATU » NIJE VIŠE TEORIJA ZAVJERE: TALIBANSKI POKRET je kreirala Amerika da bi porazila SSSR, a onda su ih napali da im uzmu naftu

NIJE VIŠE TEORIJA ZAVJERE: TALIBANSKI POKRET je kreirala Amerika da bi porazila SSSR, a onda su ih napali da im uzmu naftu

talibani-ciaTalibani su fundamentalistički sunitsko islamski i etničko paštunski pokret koji je vladao većinom Afganistana od 1996. do 2001. godine

Talibani su nastali u Pakistanu u izbjegličkim logorima u kojima su boravile afganistanske izbjeglice, a presudan utjecaj na njihovo učenje imale su vjerske škole koje su bile financirane od strane naftom bogatih arapskih država.

Vođe ovog pokreta ubijene su u akcijama SAD-a i Sjevernog saveza. Manje grupe ovog pokreta su i dalje aktivne i bore se u gerilskim bitkama ili terorizmom protiv NATO saveza i trenutne vlade Afganistana.

Teroristička grupa Al Kaida bila je saveznik talibana. Talibana trenutno ima oko 12.000 po tvrdnjama istih. Vođa im je bio Mula Muhamed Omar.(wikipedia)

Schulz je rekao da razmjenjivanje iračkog zatvorenika za jordanskog pilota kojeg drži Islamska država nije isto kao razmjena pet talibanskih zatvorenika za narednika Baua Bergdala.

On je rekao da: “Talibani predstavljaju oružane pobunjenike. ISIS je teroristička skupina, a sa terorističkim skupinama se ne prave ustupci”.

Krauthamer je na to rekao da Talibani “režu grla i napadaju autobuse. Oni stavljaju bombe u automobile i zalijeću se njima u trgovine, a nisu teroristička skupina”.

Talibani zaista koriste terorističke taktike, ali se iz diskusije izostavlja da su oni te taktike zapravo naučili od CIA-e.

Afgan Mudžahedin je “vještine sabotiranja”, koje je koristio u okviru Talibana i Al Kaide, naučio u kampu Piri, špijunskom kampu CIA-e u Virginiji.

Ostali su prošli kroz paravojnu obuku u području New Yorka, a zatim poslani u Afganistan zajedno sa SAD kako bi se pridružili snagama Gulbuddin Hekmatyara, koje je podržavala CIA. Gulbuddin Hekmatyar je zloglasni diler droge koji je poznat po tome što je bacio kiselinu na ženu obučenu u zapadnjačku odjeću i po tome što je ubio studenta iz maoističke frakcije na Sveučilištu u Kabulu.

Program obučavanja i financiranja ovih ubilački nastrojenih terorista poradi poražavanje Sovjetskog saveza u Afganistanu nazvan je Operacija Ciklon. Mnogi kandidati su regrutirani u al Kifah izbjegličkom centru u Brooklynu, Njojorku i trenirao ih je Muhamed Ali, član Zelenih beretki vojske SAD.

Nakon poraza Sovjetskog saveza, SAD, Velika Britanija i Saudijska Arabija iskoristili su pakistansku obavještajnu službu da bi stvorili Talibane.

Phil Gasper je napisao sljedeće:

Vlada SAD je bila prilično svjesna reakcionarnog talibanskog programa, ali odabrala je podržati njihov dolazak na vlast sredinom devedesetih godina. Selig Harrison je naveo da su stvaranje Talibana “aktivno ohrabrivali i ISI i CIA”. “SAD je ohrabrivao Saudijsku Arabiju i Pakistan da podrže Talibane, pogotovo po pitanju njihovog napredovanja ka Kabulu”, dodao je poštovani novinar Ahmed Rashid.

Kada su Talibani preuzeli vlast, glasnogovornik State Departmenta, Glyn Davies, rekao je da nije vidio ništa “vrijedno osude” u planovima Talibana da uvedu strog islamski zakon, dok je senator Hank Brown, predsjedavajući Pododbora senata o vanjskim poslovima na Bliskom istoku i južnoj Aziji, pozdravio novi režim: “Dobar dio onoga što se dogodilo jest da su frakcije sposobne razviti novu vlast u Afganistanu”.

Ništa za osudu, tako se bar tvrdilo dok Talibani nisu pristali se složiti s izgradnjom naftnog cjevovoda SAD u Afganistanu. Kada su Talibani odbili pristati na kompromis, energetska sigurnost je izazvala vojni sukob.

“U jednom trenutku za vrijeme pregovora, predstavnici SAD su rekli Talibanima “Ili ćete prihvatiti naš tepih od zlata, ili ćemo vas zakopati pod tepih od bombi”, naveo je Brisard tijekom intervjua u Parizu. Važno je napomenuti da je ova prijetnja izrečena prije napada 11. rujna.

Vlada SAD i korporativni mediji tvrde da je “11. rujna promijenio sve “. Zaista jeste, promijenio je i istinu.

Zamjenik tajnika za odnose s javnošću u Bijeloj kući je u pravu – Talibani predstavljaju pobunjenike. Pobuna je počela kada je SAD napao Afganistan pod lažnim izgovorom da traže Osamu bin Ladena i Al Kaidu.

SAD je planirao napasti Talibane i prije napada na New York i Washington. To je potvrdio Niaz Naik, bivši vanjski tajnik Pakistana, ali i mnogi drugi.

“Glavni cilj je bio da se svrgne talibanski režim i ubaci tranzicijska vlast umjerenih Afganistanaca, najvjerojatnije pod vodstvom bivšeg afganistanskog kralja Zahira Šaha”, smatra Naik.
 
Hillary Clinton priznaje da je SAD stvorio talibane i Al Kaidu (*stisnite “Titlovi” radi prijevoda*)

 
(webtribune.rs)

Filed under: Featured, SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,