Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » ŠOK BOMBA U NJEMAČKOJ – TSIPRAS PORUČIO SCHULZU: Imamo dokaze da je Merkel krila pljačku Grčke, završit će u Haagu!

ŠOK BOMBA U NJEMAČKOJ – TSIPRAS PORUČIO SCHULZU: Imamo dokaze da je Merkel krila pljačku Grčke, završit će u Haagu!

merkel-tsiprasPrimjetno je da mediji prešućuju vijest koja je kao atomska bomba odjeknula Grčkom, a prenijeli su je tamošnji novinari bliski novoj vladi Alexis Tsiprasa

Naime, Alexis Tsipras je tijekom susreta s Martin Schulzom, predsjednikom Europskog parlamenta, poslao nekoliko poruka njemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

Ne samo da joj je poslao poruku, nego je u praksi također poželio da joj se uruči Promemorija (dokumenti) u kojoj su dokazi o svim velikim prijevarama velikih grčkih i njemačkih industrijalaca i biznismena, njihovom poslovanju, te koliko je sve to koštalo grčku državnu blagajnu, piše grčki list Triklopodia.

Tsipras optužuje njemačku vladu da je radila i poslovala s velikim grčkim industrijskim oligarsima u “interesu njemačkih multinacionalnih kompanija”.

“Gospodine Schulz, Njemačka je moju zemlju dovela do bankrota i u ovoj su promemoriji svi skandali sa svim potrebnim dokazima: Siemens, vlakovi, podmornice, građevinske tvrtke, utaje poreza i trajni imunitet za sve koji su činili te delikte i njihovo odobravanje.

“Lista Lagarde” (po aktualnoj čelnici MMF-a) je uvijek bila skrivana od prijašnjih vlada uz suglasnost Njemačke. I to nije “samo ova lista”, rekao je Tsipras.

“Da ste vi, umjesto financiranja banaka, inzistirali na financijskoj kontroli industrijalaca i oligarha, umjesto što ste bacali novac u smeće, mogli ste pokrenuti program za stvarno spašavanje Grčke.

Nije moguće da ste otpuštali 400 čistačica, a nekažnjene ostavljali najveće utajivače poreza, koji su ukrali na milijarde eura. Nije moguće da to ne znate, gospodine Schulz?”, nastavio je grčki premijer.

U jednom trenutku, Tsipras je rekao Schulzu:

“Možemo poslati gđu. Merkel pred Međunarodni kazneni sud u Haagu za namjerno izazivanje osiromašenja naroda Grčke, te dokazati sudjelovanje Njemačke u poslovanju njemačkih s grčkim magnatima.”

“Siromaštvo našu zemlju još od uništenja u Drugom svjetskom ratu, a sve vrijeme kasnije nam je Njemačka u praksi nametala političare i vlade”, rekao je Alexis Tsipras.

Predsjednik Europskog parlamenta je ostao zapanjen i bez mogućnosti da artikulira bilo kakav suvisao odgovor pred toliko dokumenata koje su mu dostavili na uvid Tsipras i Nikos Pappas.
 

 
 
(webtribune,triklopodia.gr/uredio i preveo:nsp)
 
 
[button_icon icon="asterisk" url="http://www.novi-svjetski-poredak.com/?p=19887"] PRETHODNI ČLANAK [/button_icon]
[facebook]

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , , , , , , , , ,