Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Milijarder George Soros ubija dvije muhe jednim udarcem: Odbacuje američke dionice, ali brutalno kupuje zlato

Milijarder George Soros ubija dvije muhe jednim udarcem: Odbacuje američke dionice, ali brutalno kupuje zlato

soros-zlatoMilijarder George Soros je presjekao ulaganja u američke dionice za jednu trećinu i stekao 264 milijuna dolara udjela u kompaniji Barrick Gold, najvećem svjetskom proizvođaču zlatnih poluga

Prema Bloombergu, vrijednost Sorosevog fond Managementa javno se obznanila da se smanjila se za 37 posto, na 3,5 milijardi dolara u prvom tromjesečju 2016. godine.

RT javlja: U isto vrijeme, Soros je kupio 1,7 posto udjela u kompaniji Toronto Barrick Gold za 264 milijuna dolara, najveći američki udio u tvrtki.

“Zlato je uvijek sigurno utočište u vrijeme kada rizici za investitore eskaliraju. Bolje je izbjeći turbulencije kupujući zlato”,  rekao je ekonomist Natalya Volchkova na tiskovnoj konferenciji novinske agencije Ridus.

“Soros ubija dvije muhe jednim udarcem. On kupuje zlato, kad je jeftinije, tako da bi se rentabilno mogao osloboditi od njega u budućnosti. U isto vrijeme, on ostavlja volatilni dolar u korist stabilnije imovine”, dodala je.

Cijene zlata su narasle za 16 posto u prva tri mjeseca 2016. To je najveći tromjesečni rast u posljednih trideset godina.

Dionice Barricka su skočile 39 posto od 31. ožujka na vijest da tvrtka je brzo reže troškove i smanjuje dugove.

Cijena zlata trenutno na svjetskom tržištu je na1.280 po unci.

Središnje banke se također krcaju zlatom, i one rade to sve bržim tempom.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , ,