Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » NOVAC » Milijarder George Soros ubija dvije muhe jednim udarcem: Odbacuje ameri─Źke dionice, ali brutalno kupuje zlato

Milijarder George Soros ubija dvije muhe jednim udarcem: Odbacuje ameri─Źke dionice, ali brutalno kupuje zlato

soros-zlatoMilijarder George Soros je presjekao ulaganja u ameri─Źke dionice za jednu tre─çinu i stekao 264 milijuna dolara udjela u kompaniji Barrick Gold, najve─çem svjetskom proizvo─Ĺa─Źu zlatnih poluga

Prema Bloombergu, vrijednost Sorosevog fond Managementa javno se obznanila da se smanjila se za 37 posto, na 3,5 milijardi dolara u prvom tromjese─Źju 2016. godine.

RT javlja: U isto vrijeme, Soros je kupio 1,7 posto udjela u kompaniji Toronto Barrick Gold za 264 milijuna dolara, najve─çi ameri─Źki udio u tvrtki.

“Zlato je uvijek sigurno uto─Źi┼íte u vrijeme kada rizici za investitore eskaliraju. Bolje je izbje─çi turbulencije kupuju─çi zlato”,┬á rekao je ekonomist Natalya Volchkova na tiskovnoj konferenciji novinske agencije Ridus.

“Soros ubija dvije muhe jednim udarcem. On kupuje zlato, kad je jeftinije, tako da bi se rentabilno mogao osloboditi od njega u budu─çnosti. U isto vrijeme, on ostavlja volatilni dolar u korist stabilnije imovine”, dodala je.

Cijene zlata su narasle za 16 posto u prva tri mjeseca 2016. To je najve─çi tromjese─Źni rast u posljednih trideset godina.

Dionice Barricka su sko─Źile 39 posto od 31. o┼żujka na vijest da tvrtka je brzo re┼że tro┼íkove i smanjuje dugove.

Cijena zlata trenutno na svjetskom tr┼żi┼ítu je na1.280 po unci.

Sredi┼ínje banke se tako─Ĺer krcaju zlatom, i one rade to sve br┼żim tempom.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: NOVAC · Tags: , , , ,