Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » ─îESTITKE! Sud u Hamburgu presudio da se mo┼że pisati o ‘usporenom i pla┼íljivom glupanu Erdoganu’

─îESTITKE! Sud u Hamburgu presudio da se mo┼że pisati o ‘usporenom i pla┼íljivom glupanu Erdoganu’

erdogan-tuzbaSud u Hamburgu, pred koji je bio izveden njema─Źki tv-voditelj Jan Bohmermann po tu┼żbi predsjednika Turske – ocijenio je da je ve─çi dio njegovih satiri─Źnih stihova “nedopustiv” prema ┼íefu jedne strane dr┼żave, ali je istovremeno precizirao da su dopustive rije─Źi o “usporenom i pla┼íljivom glupanu Erdoganu”

Kako prenosi njema─Źki tjednik Spiegel, za “nedopustive” je hambur┼íki sud proglasio Bohmermannove satiri─Źne stihove u kojima su Erdoganu pripisane seksualne nastranosti i zlo─Źini protiv oporbe i nacionalnih manjina.

Tjednik precizira da je hambur┼íki sud “dopustivim” proglasio i stih u kojem se za turskog lidera ka┼że da je “mu┼íkarac koji tu─Źe djevoj─Źice a pritom nosi masku od gume” (“Er ist der Mann der M├Ądchen schl├Ągt und dabei Gummimasken tr├Ągt”).

Sud je – u obrazlo┼żenju – naglasio da je imao u vidu da se radilo o “politi─Źkoj satiri”.

Bohmermann se “proslavio” 31 o┼żujka u satiri─Źnoj emisiji Neo Magazin Royale koja se emitira na televizijskom kanalu ZDF.

Bohmermann je uzalud dokazivao da su “dijelovi stihova” biti izvu─Źeni iz konteksta i, samim tim, nepravilno protuma─Źeni.

Erdoganov odvjetnik je izjavio da su on i njegov klijent zadovoljni presudom.

Erdogan i njegovu odvjetnici su se povodom Bohmermannovih stihova obratili i tu┼żiteljstvu njema─Źkog grada Mainza.

U Njema─Źkoj napadi na Erdogana i dalje traju. Poznati berlinski tv-komentator Ulrich Kincle turskog redsednika je nazvao “neosultanom”, a za njegovu Tursku rekao da je zemlja u kojo je “vi┼íe novinara u zatvoru nego na poslu”.

Od tu┼żbe predsjednika Turske prema njema─Źkom novinau o─Źito ne─çe biti ni┼íta, a tiranija prema novinarima valjada ne─çe iza─çi u budu─çnosti izvan granica Turske.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , ,