Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Skuhajte Banane prije spavanja, popijte tekućinu, i nećete vjerovati što se događa s vašim tijelom tijekom Spavanja

Skuhajte Banane prije spavanja, popijte tekućinu, i nećete vjerovati što se događa s vašim tijelom tijekom Spavanja

banana-kuhanjeSvi smo mi imali one nemirne noći u kojima smo se trzali i okretali, zurili u strop, i nismo mogli sklopiti oči po par sati

Što se više brinete o tome što ne možete zaspati, to više vaš mozak radi, a sljedeća stvar koju znate, je da je sunce provirilo kroz prozor.

Ja sam proveo previše noći na taj način i potrebno je stati na kraj takvim lošim obrascima spavanja. Ja sam došao do ukusnog recepta za čaj i poboljšao svoj ciklus spavanja u potpunosti.

Nepravilno spavanja ili čak i nesanica može proizlaziti iz nekoliko različitih stvari kao što su depresija, stres i anksioznost. Gotovo svake noći, ja bih išao u krevet i moje misli su se počele utrkivati.

Razmišljao sam o poslu, obitelji, ili jednostavno stvarima koje sam trebao učiniti sutradan, i jednostavno si nisam mogao dopustiti da se opustim. Ako je vaš um aktivan, šanse da ćete zaspati su vrlo male.

Određeni lijekovi mogu uzrokovati nesanicu. Lijekovi protiv bolova, antihistaminici, lijekovi za srce i krvni tlak, su među mnogima koji pridonose gubitku dobrog sna. Da, neki lijekovi zapravo mogu učiniti da smo pospani u početku, ali oni također mogu izazvati česte odlaske na toalet tijekom spavanja ili anksioznost koja može dodatno poremetiti vaš odmor.

Čaj od banane

Koristeći samo par stvari koje su vjerojatno već u vašoj kuhinji, možete napraviti čaj od banane u bilo kojem trenutku!

Ovaj organski, banana lijek za san radi čuda i jako dobrog je okusa. Kako on pomaže?

Banana, pogotovo kora je puna kalija i magnezija. Dok magnezij pomaže u sprečavanju poremećaja spavanja, i magnezij i kalij zajedno pomažu opustiti mišiće. U stvari, magnezij je jedan od najboljih minerala za opuštanje!

Imajte na umu, ovaj recept zahtijeva 100% organske banane. Banane koje nisu organske i špricane su štetnim pesticidima, preporučamo da ne jedete kuhanu koru, jer ona mora biti bez kemikalija.

Za ovaj čaj vam je potrebna priprema koja traje manje od 10 minuta i može taj čaj uživati ​​svake večeri prije spavanja.

Sastojci

  • 1 organska banana
  • 1 mali lonac vode
  • malo cimeta (po izboru, u štapiću ili u prahu)

Sve što trebate napraviti je odrezati oba kraja na banani i smjestiti, sa korom i svim, u kipuću vodu. Kuhajte ju oko 10 minuta. Koristite cjedilo i prelijte vodu u šalicu. Ako ste željni avanture, dodajte cimet u čaj. Pijte ga jedan sat prije spavanja.

Ako ste zabrinuti da ukoliko bacite bananu ćete biti rasipni, vi sigurno očito nikad niste jeli kuhana bananu prije! Nakon što je banana kuhana, pospite je cimetom. Toplo, gnjecavo voće i njegova kora uz čaj će povećati njegove umirujuće učinke … a da ne spominjem to kao ukusan desert!

Zašto su tablete za spavanje loše

Od očaja, mnogi od nas posežu za tabletama za spavanje i gotovo polovice američke populacije pati od nesanice ili loše spava, to nije ni čudo. No, ovdje leži odgovor na vaše probleme… tablete za spavanje ne može pomoći dugoročno. One pružaju kratkoročni učinak.

Većina tableta za spavanje su specifična vrsta droge koja izaziva i održava san. One su klasificirane kao nešto što se zove sedativ hipnotici. Među ostalim sedativima hipnotičkih lijekova su benzodiazepini i barbiturati.

Benzodiazepini – kao što su Xanax i Valium – mogu poticati ovisnost i koriste se za liječenje anksioznih poremećaja povećanjem pospanosti. Barbiturati pritišću središnji živčani sustav, a koriste se i kao anestetici i sedativi.

Tablete za spavanje također uzrokuju usporeni ritam disanja i znatno olakšnje. To znači da ako već patite od plućnih bolesti poput KOPB ili čak astme, ovi lijekovi mogu biti opasni, pa čak i smrtonosni.

Kako nedostatak sna utječe na tijelo

Dobivanje manje od osam sati sna je loše za vaše tijelo. Kad sam saznao koje posljedice nanosim svojem tijelu, bio sam u panici!

Kada vaše tijelo ne dobiva dovoljno odmora, obično manje od osam sati, ono pati. Kognitivne funkcije i vaša dugoročna i kratkoročna memorije su ozbiljno pogođene. Jeste li se ikada pokušali usredotočiti na zadatak dok ste bili umorni?

Znam i ja da je to jednostavno nemoguće. Obrada čak i najjednostavnije stvari izgleda izazovno i vaše emocionalne reakcije na stvari postanu potpuno iskrivljene. Najstrašniji dio je da je nedostatak sna povezan s ozbiljnim zdravstvenim problemima, uključujući pretilost, dijabetes i rak.

Ukoliko ste se našli u gore spomenutim problemima, nadamo se da će vam čaj od banane malo pomoći u dobivanju vašeg tjelesnog goriva tijekom noći.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(NoviSvjetskiPoredak.com)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , ,