Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Kako uni┼ítiti ameri─Źki lovac F-35

Kako uni┼ítiti ameri─Źki lovac F-35

f35U Pentagonu i ameri─Źkoj vojnoj industriji znaju za slabosti lovaca na niskofrekventne radare koji rade u podru─Źju frekvencija DMV i UKV, ali smatraju da ovi radari ne mogu navoditi rakete na cilj

Konstruktori nevidljivih lovaca pete generacije F-22 i F-35 koji su ko┼ítali vi┼íe od 1,5 bilijuna dolara nisu mogli eliminiraju slabe to─Źke ameri─Źkih aviona, pi┼íe komentator Neshenel interest Dave Majumdar.

“Ako se malo pobolj┼ía sustav obrade signala i ako se koriste rakete sa sustavima samonavo─Ĺenje, u perspektivi se u zraku mogu detektirati ameri─Źki zrakoplovi posljednje generacije i otvoriti vatra na njih uz pomo─ç niskofrekventnih radara”, navodi stru─Źnjak.

Pentagon i ameri─Źki vojni kompleks znaju za slabosti lovaca na niskofrekventne radare koji rade u podru─Źju ultravisokih frekvencija i ultracrvenih zraka, ali su navikli da smatraju da takvi radari ne mogu navoditi rakete na cilj. Ipak, ova ograni─Źenja se mogu prevladati, primje─çuje Mad┼żumdar.

Na kori┼ítenje oru┼żja koje se navodi uz pomo─ç niskofrekventnih radara utje─Źu dva faktora – ┼íirina luka radara i du┼żina radiolokacionog impulsa, dodao je analiti─Źar. Biv┼íi ─Źasnik Ratnog zrakoplovstva SAD, specijalist za avijacijsku elektroniku Mike Petrucci, smatra da se oba nedostatka mogu eliminirati uz pomo─ç frekvencijsko-impulsne modulacije koja se koristi za smanjenje trajanja impulsa na izlasku iz radiolokacionog prijamnika. To omogu─çava da se pove─ça to─Źnost i rezolucija radara u rasponu.

“Ako dovoljno visoka glava rakete, visoka to─Źnost rezolucije mo┼żda i ne zatreba”, navodi se u materijalu. Primjerice, rakete opremljene vlastitim radarom – infracrvenim senzorom s volumenom skeniranje prostora od jednog kubnog kilometra – biti ─çe uni┼ítavaju─çe oru┼żje protiv F-22 ili F-35.
 
(sputniknews.ocm/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,