Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Kako uništiti američki lovac F-35

Kako uništiti američki lovac F-35

f35U Pentagonu i američkoj vojnoj industriji znaju za slabosti lovaca na niskofrekventne radare koji rade u području frekvencija DMV i UKV, ali smatraju da ovi radari ne mogu navoditi rakete na cilj

Konstruktori nevidljivih lovaca pete generacije F-22 i F-35 koji su koštali više od 1,5 bilijuna dolara nisu mogli eliminiraju slabe točke američkih aviona, piše komentator Neshenel interest Dave Majumdar.

“Ako se malo poboljša sustav obrade signala i ako se koriste rakete sa sustavima samonavođenje, u perspektivi se u zraku mogu detektirati američki zrakoplovi posljednje generacije i otvoriti vatra na njih uz pomoć niskofrekventnih radara”, navodi stručnjak.

Pentagon i američki vojni kompleks znaju za slabosti lovaca na niskofrekventne radare koji rade u području ultravisokih frekvencija i ultracrvenih zraka, ali su navikli da smatraju da takvi radari ne mogu navoditi rakete na cilj. Ipak, ova ograničenja se mogu prevladati, primjećuje Madžumdar.

Na korištenje oružja koje se navodi uz pomoć niskofrekventnih radara utječu dva faktora – širina luka radara i dužina radiolokacionog impulsa, dodao je analitičar. Bivši časnik Ratnog zrakoplovstva SAD, specijalist za avijacijsku elektroniku Mike Petrucci, smatra da se oba nedostatka mogu eliminirati uz pomoć frekvencijsko-impulsne modulacije koja se koristi za smanjenje trajanja impulsa na izlasku iz radiolokacionog prijamnika. To omogućava da se poveća točnost i rezolucija radara u rasponu.

“Ako dovoljno visoka glava rakete, visoka točnost rezolucije možda i ne zatreba”, navodi se u materijalu. Primjerice, rakete opremljene vlastitim radarom – infracrvenim senzorom s volumenom skeniranje prostora od jednog kubnog kilometra – biti će uništavajuće oružje protiv F-22 ili F-35.
 
(sputniknews.ocm/uredio:NSP)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , ,