Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » Američki F-35, najlošiji avion ikada dizajniran, lošiji je u skoro svemu od ruskih aviona iz osamdesetih, Su-27 i MiG-29, otkriva nova analiza

Američki F-35, najlošiji avion ikada dizajniran, lošiji je u skoro svemu od ruskih aviona iz osamdesetih, Su-27 i MiG-29, otkriva nova analiza

F-35-avionPromašaj svih vremena? Program F-35 koštat će Amerikance još barem bilijun dolara

Američki ratni zrakoplov F-35 lošiji je od bilo kojeg usporedivog stranog zrakoplova, između ostaloga i ruskih Su-27 i MiG-29, stoji u novom izvješću.

Analizu koju je proveo National Security Network (NSN), govori o katastrofalnim nedostacima F-35 u borbi s ekvivalentnim suparnicima. Uz cijenu od 1400 milijardi dolara, Joint Strike Fighter, je jedno od najskupljih oružja u čitavom američkom arsenalu.

Pentagon planira da F-35 postane okosnica američkog ratnog zrakoplovstva u idućih pet ili šest desetljeća, koliko je planiran životni vijek tih zrakoplova. Međutim, prema podacima koji su dostupni javnosti, zrakoplov je lošiji od zrakoplova prošle generacije koji su već neko vrijeme u upotrebi u ratnom zrakoplovstvu Rusije i Kine.

Bilijun dolara za okladu koju ne možemo dobiti

Izvješće koje objavljuje NSN tvrdi da je F-35 lošiji od potencijalnih protivnika u najmanje četiri ključna područja; loša upravljivost čini ga slabim u zračnim dvobojima, može prenositi malo oružja u internim spremnicima, ima relativno kratak domet i previše se oslanja na stealth-tehnologije za preživljavanje borbe.

“U budućnosti, F-35 će se susresti s neprijateljima koji imaju veću upravljivost, više oružja, veći domet i koji ga mogu vidjeti”, rekao je analitičar Bill French, a prenosi RT. “Puno ulaganje u program F-35 bi značilo da ulažemo bilijun dolara na okladu o budućnosti zrakoplova koju ne možemo dobiti”, tvrdi French.

Lošiji od ruskih aviona iz osamdesetih

Prema objavljenom izvještaju, ruski Mig-29 i Suhoj 27, koji se proizvodi i u Kini, su brži, imaju bolje ubrzanje i bolju upravljivost od F-35. Ruski zrakoplovi su ušli u upotrebu početkom osamdesetih, što znači da najmoderniji zrakoplov na svijetu ne može manevrirati jednako dobro kao sovjetski avioni stari tri desetljeća.

MiG - 29

Mig-29

U usporedbi s F-16, F-18 i Harrierom, koje će F-35 zamijeniti, stariji zrakoplovi su bolji u ubrzanju, snazi motora i opterećenju krila koje igra veliku ulogu pri manevriranju.

Nedavno objavljeni tajni izvještaj pilota F-35 tvrdi da je moderni zrakoplov bio znatno lošiji od F-16, koji je u upotrebi od kraja sedamdesetih. Stari F-16 je bio dodatno opterećen vanjskim spremnicima goriva i potkrilnim oružjem, a ipak je bio bolji od novog zrakoplova.

Suhoij Su-27

Suhoij Su-27

 
PIERRE SPRAY – ANALITIČAR OBRANE: Najlošiji avion ikada napravljen u Americi!
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(telegram.hr,youtube/uredio:nsp)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , , ,