Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » RUSKI PATRIJARH KIRIL: Pravoslavci i katolici se zajedno mogu boriti protiv dekristijanizacije Europe i istrabljenja kršćana na Bliskom Istoku

RUSKI PATRIJARH KIRIL: Pravoslavci i katolici se zajedno mogu boriti protiv dekristijanizacije Europe i istrabljenja kršćana na Bliskom Istoku

kiril-patrijarhRuski patrijarh, čije su riječi prevođene na portugalski i prenošene preko moćnih zvučnika, rekao i ovo: “Među nama i dalje postoje doktrinarna razmimoilaženja. Ali, nama ništa ne smeta da se uzmemo za ruke da bismo zaustavili progone kršćana i dekristijanizaciju civilizacije”

Poglavar Ruske pravoslavne crkve – Kiril – izjavio je u Rio de Janeiru da se pravoslavni i katolici mogu zajedno boriti protiv progona kršćana na Bliskom Istoku i u Africi.

Nakon molitve ispred poznate statue Krista na brdu Korkovado Ruake patrijarh je naglasio da se katolici i pravoslavni mogu zajedno suprotstavljati i dekristijanizacije Europe i suočavati s drugim suvremenim izazovima.

Pritom je precizirao: “Među nama i dalje postoje doktrinarna razmimoilaženja. Ali, nama ništa ne smeta da se uzmemo za ruke da bismo zaustavili progone kršćana i dekristijanizaciju civilizacije “.

Patrijarh Kiril je govorio na ruskom, a njegove riječi su odmah prevođene na portugalski i preko zvučnika su se mogle čuti kilometrima u krug.

Bogosluženju su prisustvovale tisuće Brazilaca i turista.

A imali su priliku da još čuju: “Moramo obnoviti vjeru koju su imali kršćani tijekom prvih stoljeća. Moramo biti spremn da izvršimo volju Božju, čak i kada je to opasno. Moramo djelovati solidarno pred suvremenim izazovima”.

Religija mira i religija nasilja. Za razliku od kršćanskih poglavara, muslimanski poglavari pozivaju u Kanadi na ubijanje i uništenje onih koji žele loše islamu. O tome govori i nedavni članak sa video zapisom.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,