Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » U BEOGRADU ODRŽAN NAJVEĆI U POVIJESTI PROSVJED NA BALKANU PROTIV NATO SAVEZA

U BEOGRADU ODRŽAN NAJVEĆI U POVIJESTI PROSVJED NA BALKANU PROTIV NATO SAVEZA

srbija-natoVeliki prosvjed građana održan je ispred zgrade Predsjedništva Srbije na Andrićevom vijencu u Beogradu zbog potvrđivanja Sporazuma Srbije i NATO-a o suradnji u području logističke potpore

Skup su organizirali predstavnici Srpskog sabora “Zavetnici”.

Oni su zatražili raspisivanje referenduma o tom zakonu, kao io približavanju Srbije NATO-u do 27. ožujka.

Sudionici prosvjeda nosili su zastave Srbije, fotografije Vladimira Putina, kao i transparente protiv NATO-a, uzvikivali su “Kosovo je Srbija” i pjevali domoljubne pjesme.

Srpski sabor “Zavetnici” priopćio je da je skupu nazočilo 15.000 građana iz čitave Srbije.

Glasnogovornica Zavetnika Milica Đurđević otvorila je skup riječima da je Zakon o suradnji s NATO-om čin veleizdaje i potpisivanje okupacije.

Ona je najavila da je veliki skup u središtu Beograda početak otpora okupaciji i da će “Zavetnici” u ponedjeljak predati Ustavnom sudu zahtjev za preispitivanje ustavnosti spornog Zakona, stoji u priopćenju te organizacije.

Predsjednik Zavetnika Stefan Stamenkovski najavio je prosvjede i skupove i u drugim gradovima.

“Tražimo referendum o suradnji s NATO-om, i ukoliko on ne bude raspisan za 27. mart, okupit ćemo se u višestruko većem broju na ulicama. Pokrenut je nezaustavljiv val promjena koje više nitko ne može zaustaviti!”, istaknuo je.

Skup, koji je prošao bez incidenata, osiguravala je policija, a promet je zbog prosvjedne šetnje koja je uslijedila od predsjedništva i Vlade Srbije do veleposlanstva Rusije bio usporen.

Na skupu ispred zgrade Vlade Srbije rečeno je da je zakon o suradnji s NATO-om donesen mimo volje naroda i protivno Ustavu Srbije, jer se, kako tvrde organizatori, predaje infrastruktura i dopušta NATO vojsci da “krstare našim teritorijem”.

Šetnja je završena ispred Veleposlanstva Rusije, gdje je predano pismo u kojem se navodi da zakon kojim se potvrđuje sporazum s NATO-om “nije donesen u ime naroda”.
 

 

 
(sputniknews.com,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,