Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » NOVI RAT SA AMERIKOM: Rusija zabranila uvoz američkog kukuruza i soje kao nepodobne za ljudsku prehranu

NOVI RAT SA AMERIKOM: Rusija zabranila uvoz američkog kukuruza i soje kao nepodobne za ljudsku prehranu

RUSIJA-OBAMA-GMORuski predsjednik Vladimir Putin će 15. veljače ispuniti svoje obećanje i zabraniti uvoz američkog kukuruza i soje u Rusiju

Ruska kontrolna služba Rosselkhoznadzor je službeno objavila u srijedu da američki proizvođači ne ispunjavaju ruske biološke standarde i da su njihov kukuruz u soja “nepodobni za ljudsku prehranu”.

“Pošto proizvodi iz SAD predstavljaju zdravstvenu prijetnju po Rusiju i pošto američka jamstva nisu validna, zadržavamo pravo da uvedemo privremenu zabranu uvoza američkog kukuruza i soje”, rekao je glasnogovornik službe Rosselkhoznadzor, Aleksej Aleksenko.

Ruska zabrana nezdravih američkih proizvoda je samo dio većeg plana koji je Putin pokrenuo početkom godine, obećavši da će Rusija postati najveći svjetski izvoznik ne-GMO hrane i svjetska “organska supersila”.

Ruska kontrolna služba je pronašla trulež u kukuruzu i brojna korovska sjemena u soji, dodao je Aleksenko.

Američki dužnosnici su naveli da se ocijena kukuruza provodi bez provjere mikrobiološkog stanja.
 

 
“To je nedopustivo. Svaki kontigent proizvoda mora imati mikrobiološki certifikat koji jamči njegovu zdravstvenu sigurnost. Ispostavilo se da ovi proizvodi uopće nisu testirani”, rekao je Aleksenko.

Ruska kontrolna služba je u 2015. godini pronašla 64 slučaja bakterijske kontaminacije u američkoj soji. U siječnju 2016. godine su pronađena još četiri slučaja bakterijske kontaminacije, pri čemu je pronađena i bakterija koje uopće nema u Rusiji.

SAD je izvezla 300.000 tona soje u Rusiju od siječnja do listopada prošle godine.

Upravljačka služba je navela da ta roba ukupno košta 15 milijardi rubalja (188 milijuna dolara).
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

 
(topinfopost.com,webtribune.rs,youtube.com/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , ,