Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PRESEDAN AMERIČKE POLITIKE: Donald Trump ponovno zaprepastio Amerikance! ‘Podržavam Vladimira Putina i Rusiju!’

PRESEDAN AMERIČKE POLITIKE: Donald Trump ponovno zaprepastio Amerikance! ‘Podržavam Vladimira Putina i Rusiju!’

MOSKVA-PUTINDonald Trump, republikanski kandidat za mjesto predsjednika SAD-a, još jednom je uzdrmao američku javnost i establišment u Bijeloj kući gostujući na tv kanalu CBS

On je u vezi Sirije rekao da je to vrlo važan problem i da je najvažnije slomiti Islamsku državu.

“Podržavam Rusiju i Vladimira Putina da nastave zračne udare u Siriji. Ne samo da podržavam, nego su oni dužni to raditi.”- kaže Trump.

Na komentar novinarke da “Rusija udara terorističke skupine koje podržava Amerika”, Trump je sve prisutne iznenadio rekavši da je on razgovarao s generalima i da je njegov zaključak da se uopće ne zna tko su ti ljudi koje Amerika podržava.

“Tko su ti ljudi? Možda su gori od Assada. Da se razumijemo, Assad nije nevinašce i mala beba, ali te skupine kojima Obama daje milijarde dolara i gomilu naoružanja su možda još gori. Mi ne znamo tko su ti ljudi.” – kaže Trump.

“Nama je ključno da se otarasimo Islamske države. Da slomimo ljude koji odsijecaju svima glave.” – dodao je Trump .

Na pitanje o njegovom odnosu s Putinom, Trump je ponovio da vjeruje da bi imao dobre odnose s Putinom.

“Mislim da bih imao dobre odnose s Putinom, ali tko to zna …” – iskren je Trump, a na dodatno pitanje da li bi on uspio uvjeriti Putina da Assad bude svrgnut s vlasti, Trump je istaknuo da on smatra to potpuno nebitnim.

“Iskreno da vam kažem, ja mislim da to uopće nije važno. Ajde da pretpostavimo da svrgnemo Assada i taj postojeći vladajući režim. Tko će preuzeti vlasti? Ovi što ih mi sada podržavamo. I što? Onda ćete imati novu Libiju? Tako smo pričali i za Gadafija. Moramo svrgnuti  Gaddafija, ali pogledajte što smo dobili u Libiji kad smo svrgnuli Gadafija ” – kaže Trump.

“Vi vjerujete da je svrgavanje Gaddafija bila greška?” – upitao je jedan od novinara.

“Da, potpuna greška. Pa, pogledajte što se tamo događa. Nitko više ni ne zna što se tamo događa.” – odgovorio je utjecajni milijarder i dodao da je ista stvar iu vezi svrgavanja Saddama Huseina .

“Ništa nismo postigli. Kažem vam da je bolje da smo ostavili sve te političare da se sunčaju na plažama i rade što hoće od ovogo što je sada napravljeno.” – kaže Trump.

“Slušajte, Saddam Hussein je bio negativac, ali je uništavao teroriste. Sa druge strane, on je blokirao Iran. Ja sam još 2003. godine rekao da će Srednji istok biti u kaosu i bio sam protiv rata.” – kaže Trump.
 
(pravda.rs/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,