Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » PRESEDAN AMERI─îKE POLITIKE: Donald Trump ponovno zaprepastio Amerikance! ‘Podr┼żavam Vladimira Putina i Rusiju!’

PRESEDAN AMERI─îKE POLITIKE: Donald Trump ponovno zaprepastio Amerikance! ‘Podr┼żavam Vladimira Putina i Rusiju!’

MOSKVA-PUTINDonald Trump, republikanski kandidat za mjesto predsjednika SAD-a, jo┼í jednom je uzdrmao ameri─Źku javnost i establi┼íment u Bijeloj ku─çi gostuju─çi na tv kanalu CBS

On je u vezi Sirije rekao da je to vrlo va┼żan problem i da je najva┼żnije slomiti Islamsku dr┼żavu.

“Podr┼żavam Rusiju i Vladimira Putina da nastave zra─Źne udare u Siriji. Ne samo da podr┼żavam, nego su oni du┼żni to raditi.”- ka┼że Trump.

Na komentar novinarke da “Rusija udara teroristi─Źke skupine koje podr┼żava Amerika”, Trump je sve prisutne iznenadio rekav┼íi da je on razgovarao s generalima i da je njegov zaklju─Źak da se uop─çe ne zna tko su ti ljudi koje Amerika podr┼żava.

“Tko su ti ljudi? Mo┼żda su gori od Assada. Da se razumijemo, Assad nije nevina┼íce i mala beba, ali te skupine kojima Obama daje milijarde dolara i gomilu naoru┼żanja su mo┼żda jo┼í gori. Mi ne znamo tko su ti ljudi.” – ka┼że Trump.

“Nama je klju─Źno da se otarasimo Islamske dr┼żave. Da slomimo ljude koji odsijecaju svima glave.” – dodao je Trump .

Na pitanje o njegovom odnosu s Putinom, Trump je ponovio da vjeruje da bi imao dobre odnose s Putinom.


“Mislim da bih imao dobre odnose s Putinom, ali tko to zna …” – iskren je Trump, a na dodatno pitanje da li bi on uspio uvjeriti Putina da Assad bude svrgnut s vlasti, Trump je istaknuo da on smatra to potpuno nebitnim.

“Iskreno da vam ka┼żem, ja mislim da to uop─çe nije va┼żno. Ajde da pretpostavimo da svrgnemo Assada i taj postoje─çi vladaju─çi re┼żim. Tko ─çe preuzeti vlasti? Ovi ┼íto ih mi sada podr┼żavamo. I ┼íto? Onda ─çete imati novu Libiju? Tako smo pri─Źali i za Gadafija. Moramo svrgnuti┬á Gaddafija, ali pogledajte ┼íto smo dobili u Libiji kad smo svrgnuli Gadafija ” – ka┼że Trump.

“Vi vjerujete da je svrgavanje Gaddafija bila gre┼íka?” – upitao je jedan od novinara.

“Da, potpuna gre┼íka. Pa, pogledajte ┼íto se tamo doga─Ĺa. Nitko vi┼íe ni ne zna ┼íto se tamo doga─Ĺa.” – odgovorio je utjecajni milijarder i dodao da je ista stvar iu vezi svrgavanja Saddama Huseina .

“Ni┼íta nismo postigli. Ka┼żem vam da je bolje da smo ostavili sve te politi─Źare da se sun─Źaju na pla┼żama i rade ┼íto ho─çe od ovogo ┼íto je sada napravljeno.” – ka┼że Trump.

“Slu┼íajte, Saddam Hussein je bio negativac, ali je uni┼ítavao teroriste. Sa druge strane, on je blokirao Iran. Ja sam jo┼í 2003. godine rekao da ─çe Srednji istok biti u kaosu i bio sam protiv rata.” – ka┼że Trump.
 
(pravda.rs/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , , , , , , , , ,