Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, UPOZORENJE HRANA ! » PUTIN IZJAVIO DA ĆE RUSIJA BITI SVJETSKI BROJ 1 IZVOZNIK NE-GMO HRANE

PUTIN IZJAVIO DA ĆE RUSIJA BITI SVJETSKI BROJ 1 IZVOZNIK NE-GMO HRANE

putin-ne-gmoRusija bi mogla postati najveći svjetski dobavljač ekološki čiste i visoko kvalitetne organske hrane, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin

Možda još važnije, Putin je također oštro kritizirao proizvodnju hrane u SAD-u, tvrdeći da zapadni proizvođači hrane više ne nude visoku kvalitetu, zdravu i ekološki čistu hranu.

“Mi ne samo da možemo prehraniti sebe, uzimajući u obzir zemlju, vodne resurse … Rusija može postati najveći dobavljač zdrave, ekološki čiste i visoko kvalitetne hrane koju su zapadni proizvođači davno zapostavili, posebno s obzirom na činjenicu da potražnja za tim proizvodima na svjetskom tržištu stalno raste”, rekao je Putin u ruskom parlamentu.

Prema njegovim riječima, Rusija je sada izvoznik, a ne uvoznik hrane.

“Prije deset godina, uvozili smo gotovo polovicu hrane iz inozemstva i bili smo ovisni o uvozu. Sada je Rusija među glavnim izvoznicima. Prošle godine, vrijednost ruskog izvoza poljoprivrednih proizvoda iznosio je skoro 20 milijardi dolara, što je za četvrtinu više nego što je bio prihod od prodaje oružja”, rekao je on.

A ta najava dolazi samo nekoliko mjeseci nakon što je Kremlj odlučio zaustaviti proizvodnju GMO hrane, koja je viđena kao ogroman korak naprijed u međunarodnoj borbi za borbu protiv tvrtke poput Monsanto-a.

Korištenje ovakve odluke kao odskočne platforme, jasno je da se Rusija sada pozicionira kao dominantna sila u području ekološke poljoprivrede.

Putin kaže da sve ovo znači da će Rusija biti sposobna podmiriti domaće tržište hrane do 2020. godine.

Jesenas je Kremlj donio odluku da proizvodnja prehrambenih proizvoda ne smije sadržavati GMO.

Rusija je uvela i embargo na isporuku proizvoda iz EU i SAD, kao odgovor na zapadne sankcije.

Također, nakon obaranja ruskog “suhoja”, ruska vlast je odlučila i da od 1. siječnja zabrane uvoz voća, povrća i peradi iz Turske.

Bez obzira što mislite o Putinovoj politici, činjenica da je GMO uzgoj i organska proizvodnja hrane, sada ključni dio međunarodne rasprave koja je napokon postala uzbudljiva.
 
(infowars.com,b92.rs/uredio:nsp)

Filed under: Featured, UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , ,