Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » GEORGE SOROS PONOVO CMIZDRI: Putin razbija Europsku uniju, a za EU je Rusija opasnija od Islamske države

GEORGE SOROS PONOVO CMIZDRI: Putin razbija Europsku uniju, a za EU je Rusija opasnija od Islamske države

soros-koktelDOKAZANI RUSOFOB UVJEREN: “RUSIJA I EU SU U TRCI SA VREMENOM – PITANJE JE TKO ĆE SE PRIJE URUŠITI”. OVAKVA RETORIKA NIJE ČUDNA S OBZIROM DA JE PUTIN IZBACIO SOROSEVE UDRUGE VAN IZ RUSIJE

Američki i europski lideri prave “strašnu grešku” uzimajući ruskog predsjednika Vladimira Putina za svog saveznika u borbi protiv Islamske države, izjavio je američki milijarder George Soros. Putinov pravi cilj jeste dezintegracija Europske unije, smatra Soros, a prenosi Russia Today.

U tekstu za “Project-syndicate.org”, Soros ukazuje da je “najbolji način (da se izvrši dezintegracija europskog bloka) preplavljivanjem EU sirijskim izbjeglicama”.

“Nema razloga da se vjeruje da je (Putin) intervenirao u Siriji kako bi pogoršao europsku izbjegličku krizu. Ali onog trenutka kada je Putin video priliku ubrzati dezintegraciju EU, on ju je zgrabio. Svoje postupke zamaskirao je pričom o suradnji protiv zajedničkog neprijatelja – ISIS (IS)”, istaknuo je Soros.

Prema njegovim riječima, “teško je razumjeti” zašto i Europa i Washington “uzimaju Putina za riječ”, umjesto da o “njemu prosuđuju na temelju njegovog ponašanja”.

“Borba za opstanak stavlja EU nasuprot Putinove Rusije. ISIS predstavlja prijetnju za obje, ali ne treba ga precjenjivati. Napadi džihadista terorista, koliko god zastrašujući, ne mogu se usporediti s prijetnjom Rusije”, naglasio je Soros.

Rusija i EU su u utrci s vremenom, a pitanje je “tko će se urušiti prvi”, navodi Soros.

“Putinov režim se suočava s bankrotom u 2017, kada veliki dio inozemnog duga dođe na naplatu, a politički nemiri mogu izbiti i ranije”, rekao je Soros.

Soros procjenjuje da je EU osuđena da se raspadne zbog aktualnih problema.

Od 2008. i paketa pomoći Grčkoj, EU je rješavala jednu krizu za drugom, ali je danas suočena s pet ili šest kriza istovremeno, što bi se moglo ispostaviti kao previše poručio je Soros.

“Kao što je Angela Merkel ispravno predvidjela – migracijska kriza ima potencijal da uništi EU”, dodao je Soros.

On dalje tvrdi da će “Putin moći steći značajnu ekonomsku korist od podijeljene Europe koristeći veze s gospodarskim interesima i antiveropskim partijama koje je pažljivo gajio”.

Ovakva retorika Gorgea Sorosa prema Rusiji i Putinu nije iznenađujuća s obizrom da je Putin izbacio soroseve nevladine udruge naglavačke van iz Rusije i proglasio ih nacionalnom prijetnjom.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , ,