Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » SLOVAČKI PREMIJER: Slovačku nitko nikada neće uspjeti natjerati da prima izbjeglice muslimane

SLOVAČKI PREMIJER: Slovačku nitko nikada neće uspjeti natjerati da prima izbjeglice muslimane

robert_fico_slovackaSLOVAČKI PREMIJER SVOJU VLAST OČITO NE DUGUJE NI MERKELICI, NI OBAMI, NI CAMERONU

Slovački premijer Robert Fico optužio je za produbljivanje izbjegličke krize zemlje Europske unije koje su, kako je rekao, raširenih ruku pozivale imigrante, a poručio je da nitko nikada Slovačku neće natjerati da prima muslimane, javljaju danas slovački mediji.

“Europska unija je apsolutno propala u suočavanju s izbjegličkom krizom. Zatajile su velike države koje nisu imale što tražiti i pozivati imigrante da dođu”, kazao je sinoć Fico u Kežmaroku u istočnoj Slovačkoj.

Fico je pozvao one članice EU koje su, kako je kazao, neodgovorno diljem otvorenog naručja pozivale imigrante da dođu, da sada počnu ispravljati greške koje su učinile i da konačno počnu rješavati migracijsku krizu.

“U ime vlade Slovačke kažem vrlo jasno ‘ne’ kvotama. Nitko neće nas tjera ni na što. Ako nešto budemo htjeli učiniti, učinit ćemo to dobrovoljno, ali rizici vezani za migracijsku krizu su ogromni”, rekao je Fico.

Slovački premijer ponovio je da Slovaci ne znaju prirodno integrirati u svoje društvo muslimane tako da bi muslimanske izbjeglice živjele u svojim zatvorenim getima po svojim pravilima i da ih zato neće ni primati.

“Nitko nas neće natjerati da ovamo dovučemo muslimane. Nismo uopće zainteresirani da nam ovdje nastane kompaktna muslimanska zajednica zato što to nosi sobom ogromne rizike. Ja kažem ne. Na to nas nitko nikada neće natjerati”, kazao je slovački premijer.

Slovačka je krajem prošle godine tužila Europsku uniju sudu zbog toga što su ministri unutarnjih poslova članica EU većinskim glasovanjem nametnuli da sve zemlje Unije prime dobrovoljno u programu relokacije izbjeglice po nacionalnim kvotama, a presuda se očekuje do kraja ove godine.

Preglasana Slovačka kvote je odbila i umjesto toga dogovorila se bilateralno s Austrijom da nekoliko stotina izbjeglica koji čekaju da im austrijske vlasti riješe zahtjev za azil smjesti u centru za izbjeglice u Gapčikovu na jugu Slovačke.

Slovačka je također sredinom prosinca primila 149 kršćana iz Iraka i Sirije koji su pobjegli od terora Islamske države, a čiji dolazak su organizirale crkvene zaklade koje će se za njih uz pomoć države pobrinuti.
 
(fakti.org/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , ,