Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Assange: Glas za Hillary Clinton je glas za rat i terorizam

Assange: Glas za Hillary Clinton je glas za rat i terorizam

hillary-assangeOsnivač WikiLeaksa Julian Assange, čovjek koji stvarno zna sve, oštro je kritizirao bivšu američku državnu tajnicu Hillary Clinton i potencijalnog kandidata za predsjednika SAD, napisavši na Twitteru da će oni koji glasuju za Clintonicu na izborima glasati za “beskrajni glupi rat” koji potiče širenje terorizma

Prema Assangeu, Clinton je “ratni jastreb s lošim smislom za procjenu” koji dobiva “emotivni naboj od ubijanja ljudi”.

Napominjući da ima “godine iskustva s Hillary Clinton” i da je “pročitao tisuće njezinih diplomatskih telegrama”, osnivač WikiLeaksa je posebno ukazao na njene loše političke odluke koje su, kako kaže, izravno pridonijele usponu Daesu-a (takozvane Islamske države).

Prema njegovim riječima, Clinton je preskočila generale Pentagona povodom Libije, poslije čega je “Libija uništena” i postala “uporište Daesu-a”.

Oružje libijske vojske je pokradeno i stotine tona oružja prebačene su džihadistima u Siriji, naveo je on.

Assange smatra i da Clinton nije ništa naučila iz vlastitih pogrešaka.

“Nakon što nije ništa naučila iz libijske katastrofe, Hillary je riješila da to isto napravi i u Siriji. Hillaryin rat je povećao terorizam, ubio desetine tisuća nevinih civila i unazadio ljudska prava na Bliskom istoku za više stotina godina”, ocijenio je Assange.
 
(sputniknews.ocm/uredio:NSP)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , ,