Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Objavljen datum invazije Saudijske Arabije na Siriju

Objavljen datum invazije Saudijske Arabije na Siriju

vojnici-saudijska-arabijaSaudijska Arabija je spremna angažirati svoje specijalne snage u Siriji u slučaju da međunarodna koalicija poduzme odluku o izvođenju tamo kopnene operacije, izjavio je šef diplomacije Saudijske Arabije Adel al-Jubeir

Kraljevina Saudijska Arabija planira u ožujku izvršiti invaziju na Siriju, objavio je američki propagandni televizijski kanal CNN, pozivajući se na svoje izvore.

Saudijska Arabija kreće ratovati u najgoroj ekonomskoj situaciji ikada. Zbog toga što je nafta na 26 dolara po barelu, gubici Saudijske Arabije su primorali vladu da po prvi put u povijesti digne kredit.

O spremnosti da pošalje vojsku u Siriju govorio je prošlog tjedna brigadni general Saudijske Arabije Ahmat Asiri. Zvanični Rijad je 5. veljače priopćio da je došlo do formiranja antiterorističke islamske koalicije i objavio spremnost da otpočne kopnenu operaciju u Siriji.

Pretpostavlja se da će tamo biti poslan kontingent od 150.000 vojnika iz Egipta, Sudana, Jordana, Maroka, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i Turske, sve zemlje koje su proamerički orijentirane. Pridružit će im se i vojnici iz Malezije, Indonezije i Bruneja. Postoje podaci da će vojnici islamske koalicije ući u Siriju sa strane Turske.

Ranije je ministar obrane SAD Ashton Carter izjavio da pozdravlja sudjelovanje Saudijske Arabije u kopnenoj operaciji u Siriji. O detaljima operacije trebalo bi biti riječi ovog tjedna u Bruxellesu, gdje će doputovati Carter i predstavnici saudijske strane.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,