Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » Objavljen datum invazije Saudijske Arabije na Siriju

Objavljen datum invazije Saudijske Arabije na Siriju

vojnici-saudijska-arabijaSaudijska Arabija je spremna anga┼żirati svoje specijalne snage u Siriji u slu─Źaju da me─Ĺunarodna koalicija poduzme odluku o izvo─Ĺenju tamo kopnene operacije, izjavio je ┼íef diplomacije Saudijske Arabije Adel al-Jubeir

Kraljevina Saudijska Arabija planira u o┼żujku izvr┼íiti invaziju na Siriju, objavio je ameri─Źki propagandni televizijski kanal CNN, pozivaju─çi se na svoje izvore.

Saudijska Arabija kreće ratovati u najgoroj ekonomskoj situaciji ikada. Zbog toga što je nafta na 26 dolara po barelu, gubici Saudijske Arabije su primorali vladu da po prvi put u povijesti digne kredit.

O spremnosti da po┼íalje vojsku u Siriju govorio je pro┼ílog tjedna brigadni general Saudijske Arabije Ahmat Asiri. Zvani─Źni Rijad je 5. velja─Źe priop─çio da je do┼ílo do formiranja antiteroristi─Źke islamske koalicije i objavio spremnost da otpo─Źne kopnenu operaciju u Siriji.

Pretpostavlja se da ─çe tamo biti poslan kontingent od 150.000 vojnika iz Egipta, Sudana, Jordana, Maroka, Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Katara i Turske, sve zemlje koje su proameri─Źki orijentirane. Pridru┼żit ─çe im se i vojnici iz Malezije, Indonezije i Bruneja. Postoje podaci da ─çe vojnici islamske koalicije u─çi u Siriju sa strane Turske.

Ranije je ministar obrane SAD Ashton Carter izjavio da pozdravlja sudjelovanje Saudijske Arabije u kopnenoj operaciji u Siriji. O detaljima operacije trebalo bi biti rije─Źi ovog tjedna u Bruxellesu, gdje ─çe doputovati Carter i predstavnici saudijske strane.
 
(sputniknews.com/uredio:NSP)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,