Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » Jedite više ovih namirnica koje će vam pomoći uravnotežiti lužnatost tijela i spriječiti rak

Jedite više ovih namirnica koje će vam pomoći uravnotežiti lužnatost tijela i spriječiti rak

povrce-vrtMnogi ljudi su čuli za “čudesni pH plan” za obnovu i očuvanje zdravlja, ali im je nejasno na što se točno misli i koje namirnice smatraju “kiselima”, a koji se smatraju “alkalnima”

“pH čudo” je ideja koju je razvio istraživač Robert O. Young, i predstavio u svojoj knjizi istog imena 2002.

Young je sugerirao da je prirodni tjelesni pH blago alkalan, ali da moderna prehrana bogata namirnicama ima tendenciju da se dobije kiseli učinak u tijelu.

Namirnice, kao što su prerađeni šećer, mliječni proizvodi, meso, junk food, alkohol i kofein, pomiču tjelesni pH prema kiselom.

Takve namirnice uzrokuju da se kiseli otpad počne skladištiti u tjelesnim organima, proizvodeći razne bolesti, uključujući i rak.

“Fokus u sprečavanju i zaustavljanju razvoja raka mora biti u održavanju alkalnog pH tjelesnih tekućina, i priznanje da je rak sustavno kiselo stanje organizma”, Young je napisao.

Top pet alkalnih supernamirnica

Ne čudi stoga za svakoga tko prati najnovije savjete o prehrani, da najviše alkalnih namirnica su zapravo voće, povrće i uljna hrana, poput avokada, orašastih plodova i maslina. Ove namirnice, bez slučajnosti, također imaju tendenciju da pružaju brojne druge zdravstvene beneficije. Sljedećih pet namirnica se smatraju među najalkalnijim za preporučiti:

KUPUS, osim njegove alkalne prirode, pokazano je da dobar u borbi protiv infekcija i raka. Ako kuhate kupus, obavezno sačuvajte vodu u kojoj ste ga kuhali i koristite ju za juhe, umake, ili čak kao napitak. Za dodatni zdravstveni poticaj, jedite kupus fermentirani u obliku kiselog kupusa (napravite ga kod kuće, ili ga kupite u rashladnom dijelu trgovine).

MASLINOVO ULJE, koje je proslavljeno od strane zagovornika mediteranske prehrane, poznato je da je visoko bogato mononezasićenim masnim kiselinama koje su dobre za srce. Također je visoko bogato vitaminom E, koji je dobar za smanjenje simptoma valunga i može imati koristi za zdravlje srca isto tako.

LANENO SJEME I LANENO ULJE, također je dobilo puno pažnje, uglavnom zbog visokog sadržaja omega 3 masnih kiselina. Omega-3 masne kiseline, za koje se misli da su previše rijetke u zapadnoj prehrani, su povezane sa smanjenjem kolesterola i krvnog tlaka, među ostalim pogodnostima. Laneno sjeme također sadrži puno lignana, koje pomaže u borbi protiv raka i poboljšava funkciju bubrega. Laneno sjeme može jesti cijelo ili samljeveno, no ovo drugo je bolje jer se najbolje absorbiraju hranjive tvari.

DINJE, su nevjerojatno bogate hranjivim tvarima, sadrže visoke razine dijetalnih vlakana, kalija, folne kiseline i vitamina A, B6 i C. One su pokazale da sprječavaju srčani udar i moždani udar, možda pomažući razrijediti krv. Lubenica se također smatra alkalnom hranom.

HELJDA, je relativno rijetka u zapadnoj prehrani, ali djeluje kao vrlo učinkovita zamjena za pšenicu kod onih koji pokušavaju smanjiti njezin unos. Heljda se pokazala da je dobra u spriječavanju infarkta i olakšati nelagodu zbog hemoroida i proširenih vena.

Više savjeta za alkalnu dijetu

Ostali alkalne namirnice uključuju: alfalfa-klice, avokado, brokula, prokulice, cvjetača, celer, luk vlasac, krastavac, češnjak, grejp, mahune, grašak, poriluk, limuna i limete, zelena salata, proso, luk, peršin, kruške, bundeva, rotkvice, sjemenke sezama i zalijepite (tahini), soja (grah, klice i proizvodi), špinat, rajčica, divlja riža i tikvice.

Prema Youngu, prosječna osobna prehrana se treba sastojati od 80 posto alkalne hrane, poput onih gore navedenih, a samo oko 20 posto kiselih namirnica, kao što su meso, mliječni proizvodi i rafinirani ugljikohidrati. Young također preporučuje potrošnju alkalne vode s pH između 9 i 11, kako bi se otopile kisele otpadne tvari koje su se uskladištile u tijelu tijekom godina prehrane kiselim namirnicama.
 
(preveo:NSP)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,