Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » Liječnik izveo eksperiment na sebi i smršavio 20 kg: Sada znam što je život bez bolesti

Liječnik izveo eksperiment na sebi i smršavio 20 kg: Sada znam što je život bez bolesti

lijecnik-mrsavljenjeOn tvrdi da je uspio izgubiti više od 20 kilograma i oslobodio se ovisno od šećera, upravo zahvaljujući ovakvom vidu prehrane

Mnoge slavne osobe zaklinju se u alkalnu prehranu i tvrde da je upravo ona odgovorna za njihovo zdravlje i mladolik izgled.

Ideja je da izuzetno kisela hrana izaziva bolesti i upalne procese i da je treba mijenjati baznom, odnosno alkalnom hranom.

“Kako biste bili zdravi, lijepi, energični i izgubili višak kilograma, trebate znati da su uzroci bolesti i pretilosti – kiseline i upale”, tvrdi nutricionist i kiropraktičar dr Daryl Gofre, koji je savjetovao brojne holivudske zvijezde o promjeni načina života.

On tvrdi da je i sam uspio izgubiti više od 20 kilograma i oslobodio se ovisno od šećera, upravo zahvaljujući takvom vidu prehrane. Sada se 80 posto vremena hrani upravo tako i kaže da ima više energije nego kad je bio u dvadesetim godinama života, iako mu je sada 40.

“Trčim triatlon i ultramaraton. Ne sjećam se kad sam posljednji put bio bolestan”, kaže on.

Princip koji on predlaže je jednostavan, ali strog: morate, bar neko vrijeme, iz prehrane izbaciti mliječne prerađevine, alkohol, meso, kavu, šećer i gluten.

Umjesto toga, on predlaže da se jelovnik obogati zelenim lisnatim povrćem i drugim “baznim namirnicama”. Treba izbjegavati i puno voća, jer je prema načelima alkalne prehrane šećer – šećer, ma u kojem obliku dolazio.

Jedna od zabluda jeste da se ovakvom prehranom mijenja pH vrijednost krvi. To nije moguće, jer vaše tijelo strogo regulira pH vrijednost i prehrana ne može u velikoj mjeri utjecati na to.

Sa druge strane, ako jedete previše kiselu hranu, tvrdi dr Gofre, tijelo će održavati istu razinu pH, na uštrb zdravlja kostiju i srca, jer će izvlačiti alkalne minerale iz vlastitih resursa!

On preporuča da se nakon jednotjednog pridržavanja unošenja isključivo alkalne hrane, zadržite na sličnom režimu i da barem 60-70 posto vaše prehrane do kraja života čine upravo bazne namirnice.

“Ljudi misle da zdrav život podrazumijeva eliminaciju svih namirnica koje volite. To nije točno. Treba uživati ​​u procesu, da biste cijenili zdravlje”, kaže doktor.

Ako želite alkalizirati svoju prehranu, doktor Gofre savjetuje jesti sljedeće namirnice:

avokado, brokula, karfiol, kupus, kiseli kupus, heljdu, mrkvu, celer, tikvice, đitake i maitake gljive, lisičarke i šampinjone, morske alge poput nori, kombu, wakame, vlasac, smokve, laneno ulje, krastavac, češnjak , grejp, soju i sojine proizvode, banane, grožđe, mahune, mahunarke, med, kivi, limun, limetu, zelenu salatu, mango, proso, masline i maslinovo ulje, luk, naranče, papaju, peršin, kruške, zeleni grašak, ananas , kinou, rotkvice, špinat, jagode, rajčice, lubenicu, riža, bundevu, sezam, tahini (susamov namaz).

Hrana s kojom treba biti oprezan

Kiselu reakciju u tijelu najčešće izazivaju bjelančevine i to najviše one životinjskog porijekla, pa se smatra da za svakih suvišnih 10 grama bjelančevina koje unesemo, izgubimo 100 mg kalcija mokrenjem. Stoga ne pretjerujte s unosom proteina.

Dodatni savjeti doktora:

- Ne pijte više od dvije šalice kave na dan, jer kava izaziva kiselost u tijelu, a čak neke statistike govore da bi često pijenje kave, više od tri na dan, moglo povećati pojavu osteoporoze za čak 82 posto.

- Rafinirano namirnice kao što su bijeli kruh, kolači i lisnata tijesta izazivaju kiselost u tijelu i izbacuju kalcij iz kostiju, da bi poništio kiselu reakciju u tijelu.

- Ne pretjerujte s tamnim čajevima.

- Smanjite na minimum unos masne hrane.

- Pušenje i pijenje kave su dvije ugalvnom povezane navike, koje zajednički stvaraju kiselost u tijelu.
 
(B92/uredio:NSP)

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,