Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » OVO SE MOŽE I VAMA DESITI: Selina, djevojka napadnuta u novogodišnjoj noći, proglašena rasistom i ksenofobom nakon što je identificirala napadače!

OVO SE MOŽE I VAMA DESITI: Selina, djevojka napadnuta u novogodišnjoj noći, proglašena rasistom i ksenofobom nakon što je identificirala napadače!

selina-imigranti26-godišnjakinja koja je izašla u javnost ispričavši za TV stanciu SWR priču o seksualnim napadima u Kölnu na Novu godinu, kojih je bila žrtva, ponovo je ‘silovana’ – ovaj put preko videa koji se proširio internetom, koj ne samo da je odao njen puni identitet nego se u njemu sugerira da je cilj njenog izlaska u javnost bila sračunata antimuslimanska propaganda i širenje mržnje i ksenofobije

Da se podsjetimo da je Hrvat Ivan Jurčević u Kölnu branio žene od nasilnih imigranata ispred hotela u Kölnu bio prozvan ksenofobom od strane direktora hotela, i dobio je otkaz, zato jer je isto tako dao privatni intervju u svom privatnom vremenu van radnog vremena.

“Svi su na nas gledali kao na divljač na koju je otvoren lov”, rekla je Selina, 26-godišnja službenica osiguranja iz Koblenza koja nije htjela objaviti svoje prezime, pričajući o tome kako je izgledala proslava Nove godine u Kölnu na koju je otišla s najboljom prijateljicom.

U 4 ujutro njih dvije su se htjele vratiti u Koblenz i otišle na glavni željeznički kolodvor u Kölnu, no vlak im je pobjegao. U intervjuu za SWR opisala je kako su im na kolodvoru počeli prilaziti mlađi muškarci koji su ih počeli nazivati pogrdnim imenima, “kurvama”, “kujama”, “droljama”. Rekla je kako su govorili arapski, ali se činilo da razumiju njemački.

“Počeli su nas hvatati, i pljeskati nas po stražnjicama,” rekla je Selina. “Nikad nisam bila toliko prestrašena”. Jednako je prošla i njezina prijateljica. Kaže da je na kolodvoru bilo stotinjak muškaraca. Namjeravala je proslaviti i karneval u Kölnu, ali je od toga odustala nakon novogodišnjeg iskustva.

Općenito, namjerava ubuduće izbjegavati javne događaje na otvorenom i veće gradove. Zajedno s prijateljicom podnijela je prijavu protiv nepoznatih muškaraca u policijskoj stanici u Koblenzu. A prijave su podnijele i brojne druge žene sada već i preko 700 prijava je podneseno. Njemačke novine navode da počinitelji još nisu identificirani, kao ni u nekim slučajevima prijavljenih silovanja.

No to je bio tek početak problema za Selinu. Pravi problemi su nastupili nakon intervjua za SWR, gdje je kao svjedok iz prve ruke govorila o napadima u Kölnu. Nakon tog intervjua, netko je na internet postavio video u kojem su bili dijelovi njenog intervjua, a u kom se sugerira kako su sva izvješća u kojima se muslimane krivi za seksualne napade u novogidošnjoj noći desničarska propaganda.

U videu se kaže, “čudno kako je Selina jedan dan nakon tog horrora, tri dana prije intervjua, postavila sliku na Instagram na kojoj djeluje sretna”. Autor videa ne samo što tvrdi da je Selina u krivu oko toga tko ju je napao, nego je uspio doći do njenog facebook i instagram profila. To je jako uplašilo djevojku, jer je u videu naveden njen puni identitet, facebook i instagram profili, i točno navedeno gdje radi.

A video je pogledalo četvrt milijuna ljudi, prije nego je uklonjen. Selina je na taj video naišla na facebook stranici islamskog propovjednika kojeg njemački mediji kategoriziraju kao radikalnog islamista, Pierre Vogela. On je lider “Salafističke scene” u Njemačkoj, konvertit je na islam, a o njemu sam pisao nedavno u sklopu teksta o “Šerijatskoj policiji” u Wuppertalu koju vodi njegov prijatelj, također konvertit Sven Lau, koju su njemačke vlasti – legalizirale.

Ona je u drugom intervjuu za SWR, nakon pojave tog videa, rekla kako je uplašena. “Što ako netko tko je vidio taj video povjeruje u to, ili se odluči osvećivati?” Naravno, uslijedili su prijeteći pozivi na radnom mjestu, a brojni ljevičari su je napali na njenom facebook profilu da je “radikalna desničarka” i “rasistica”, pa su je čak nazivali i fašistom.

Konačno, Selina je uspjela isposlovati da se video ukloni s interneta i zaprijetila tužbom tvrocu tog uratka. Iako je iznenađena reakcijama na svoju priču, koje su tipičan primjer reviktimizacije žrtve silovanja – dakle, situacija gdje se žrtvu optužuje za zločin – Selina kaže da bi ponovo jednako postupila i izašla u javnost. “Ne želim se predati i zato otvoreno govorim o tome”, rekla je za SWR.
 

 
(dnevno.hr/uredio:NSP)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , , , , , ,